Fundamental Nursing Skills and Concept 10th Edition Timby -Test Bank A+

$35.00
Fundamental Nursing Skills and Concept 10th Edition Timby -Test Bank A+

Fundamental Nursing Skills and Concept 10th Edition Timby -Test Bank A+

$35.00
Fundamental Nursing Skills and Concept 10th Edition Timby -Test Bank A+

A nurse is caring for a client with a urinary tract infection. The client is anemic and has a hemoglobin count of 8 mg/dl. Taking into consideration that the client is from a Mediterranean country, what should the nurse’s most appropriate action be?
A)Ensure that drugs exacerbating anemia are not given.
B)Ensure that the client takes adequate fluids.
C)Ensure that the client takes hematinics for anemia.
D)Ensure that the client takes care of personal hygiene.
Ans:A
Feedback:
The nurse should ensure that the client is not prescribed drugs that are not compatible with G-6-PD deficiency. It has been observed that people from Mediterranean countries lack an enzyme that helps red blood cells to metabolize glucose. Therefore, the rate of red blood cells may increase in response to any stressful condition. Taking adequate fluids, hematinics, and taking care of personal hygiene are usual measures taken in urinary tract infection and anemia, but are not specific to people from Mediterranean countries.

2.A client reports to the primary health care facility for routine physical examination after cardiac rehabilitation following myocardial infarction. Keeping in mind that the client speaks English as a second language, how should the nurse conduct the interview?
A)The nurse should ask the client to express himself emotionally.
B)The nurse should avoid using complex medical terminology.
C)The nurse should sit at a long distance from the client.
D)The nurse should ask closed-ended questions.
Ans:B
Feedback:
The nurse should avoid using medical terminology and make the examination as simple as possible. People who speak English as a second language may not understand medical terminology. They may feel embarrassed to ask the nurse to repeat the information again. It is not necessary to sit at a long distance and the questions may be either closed-ended or open-ended. The acceptability of emotion is rooted in culture, not necessarily in language.

3.An English-speaking Hispanic male has undergone a resection of the colon. The nurse observes that the client is restless and is unable to sleep. What should be the nurse’s initial statement to the client?
A)“I will get you pain medication.”
B)“You will be better by morning.”
C)“Are you feeling uncomfortable?”
D)“Tell me what you are feeling.”
Ans:D
Feedback:
The nurse should use open-ended questions and should not assume anything about the client’s emotional or physical condition. An open-ended question would encourage the client to verbalize his feelings. Telling the client that you will get him the pain medication is not correct, as it is not based on any assessment. Informing the client that he will be fine by morning is nontherapeutic, as it conveys false reassurance. Asking the client if he feels comfortable is a closed-ended question.

4.A non–English-speaking client has been admitted to the health care facility with complaints of chest pain. Since the assigned nurse does not know the client’s language, what would be the most appropriate solution in this case?
A)The nurse should request the help of a professional interpreter.
B)The nurse should get a language dictionary and translate.
C)The nurse should ask the supervisor to assign some other client.
D)The nurse should communicate with the client nonverbally.
Ans:A
Feedback:
The nurse should request the help of a professional interpreter to communicate effectively with the non–English-speaking client. Trying to use a language dictionary to help communicate may be troublesome and time-consuming. The third response is inappropriate because the nurse cannot shun his or her responsibilities. Asking the client to communicate nonverbally may lead to a communication gap.

5.An Asian American client is scheduled for discharge after being diagnosed with type 1 diabetes mellitus. Before leaving the health care facility, the nurse demonstrates the technique of self-administration of insulin and explains the importance of the client’s prescribed insulin regimen in controlling blood sugar levels. What may the nurse conclude if the client continues to stare blankly?
A)The client has understood the procedure.
B)The client did not pay attention to the procedure.
C)The client is surprised by the complexity of procedure.
D)The client disapproves of the insulin treatment.
Ans:D
Feedback:
The nurse should conclude that the client disapproves of the treatment. It may indicate that the client disapproves of the procedure but, due to cultural practices, does not openly verbalize his disapproval. Asian Americans may not openly disagree with authority figures, such as physicians and nurses, because of their respect for harmony. Such reticence can conceal disagreement or potential noncompliance with a particular therapeutic regimen that is unacceptable from their perspective. The client, however, does not show any sign of understanding the procedure, nor does he openly make any comments on the procedure. He also does not give any indication of surprise with regard to the complexity of the procedure.

6.An Anglo-American client reports to the primary health care facility with symptoms of fever, cough, and running nose. While interviewing the client, which of the following points should the nurse keep in mind?
A)Do not probe into emotional issues.
B)Do not ask very personal questions.
C)Sit at the other corner of the room.
D)Maintain eye contact while talking.
Ans:D
Feedback:
While interviewing an Anglo-American client, the nurse should maintain eye contact, because it indicates openness and sincerity. Anglo-Americans freely express positive and negative feelings; therefore, the nurse may probe into emotional issues. Anglo-American culture is an open culture, and members of this culture do not mind providing personal information. Also, Anglo-Americans are not threatened by closeness, so the nurse may not have to sit in another corner of the room.

7.An Arab client has been admitted to the health care facility with pneumonia. What should the nurse avoid while conducting the interview of the client?
A)Giving a light handshake
B)Maintaining eye contact
C)Asking about the client’s symptoms
D)Asking about the client’s medical history
Ans:B
Feedback:
While interviewing an Arab client, the nurse should avoid maintaining eye contact with the client. In Arab culture, maintaining eye contact is sexually suggestive; if the nurse does so during the interview, it may give the wrong message to the client. However, the nurse may give a light handshake or ask about the client’s personal life and medical history during the interview.

8.An Asian American client is admitted to the health care facility with hyperglycemia. After the client is stable, the nurse discovers that the client has not had his prescribed medicines. The client believes that eating saffron will keep his blood sugar under control. The nurse determines that saffron is not known to influence blood glucose levels. What is the most appropriate response by the nurse?
A)“Saffron does not have any effect on blood sugar level.”
B)“Why don’t you take the medicines, too, and benefit from both?”
C)“Yes, I agree that you should rely on taking saffron for diabetes.”
D)“Let me inform the physician that you don’t understand.”
Ans:B
Feedback:
Although the nurse may disagree with the client’s beliefs concerning the cause of health or illness, respect for these beliefs helps the client to achieve health care goals. Asking the client to consider the benefits of medicine is appropriate because the nurse, without disrespecting the client’s beliefs, persuades him to have medicines also. The nurse saying that saffron does not have any effect on blood sugar level is inappropriate, as it disregards the client’s beliefs. The nurse’s agreeing with the client may encourage him and indicate low faith in the present treatment. It is inappropriate to call the doctor and complain about the client.

9.An African American client with jaundice has been admitted to the health care facility. Which of the following body areas is the best place to assess jaundice?
A)Sclera
B)Nail beds
C)Lips
D)Palm
Ans:A
Feedback:
In African American clients, the sclera is the best place to assess the yellowish discoloration of jaundice. Jaundice assessment cannot be as accurately done on the nail beds, lips, or palm due to hyperpigmentation.

10.A nurse is caring for a postoperative Asian American client after arthroplasty. The nurse plans to help the client ambulate, but is aware that the client may feel threatened due to physical closeness. What would be the most appropriate nursing action?
A)Let the client ambulate slowly on his own when he is stable.
B)Explain the purpose and need for assistance during ambulation.
C)Instruct family members to ambulate the client.
D)Ambulate the client without answering his questions.
Ans:B
Feedback:
The nurse should explain the purpose of ambulation, and the need for assistance while ambulating, to the client. This would relieve his anxiety associated with physical closeness. However, the client will not be able to ambulate without assistance. Even though the nurse can instruct a family member to ambulate the client, this is not an appropriate action. Ambulating the client without answering the client’s question is nontherapeutic, as the nurse would be performing a procedure without giving adequate explanation.

11.When giving a tepid bed bath to an African American who has high fever, the nurse notices brown discoloration on the washcloth. What should the nurse’s reaction be in this case?
A)Assume that it is due to high fever.
B)Educate the client about personal hygiene.
C)Consider it to be normal in the client.
D)Bathe the client again, assuming it is dirt.
Ans:C
Feedback:
The brown discoloration on the washcloth is normal in dark-skinned clients, due to the shedding of dead cells that are brown in color. The nurse should consider it as normal because it is common in the specified culture. Fever does not lead to brown discoloration. To educate the client about personal hygiene, having made the assumption that it is dirt, may likewise not be appropriate, as the client may feel offended. Also, the nurse need not bathe the client again.

12.A nurse is caring for a client after internal fixation of a compound fracture in the tibia. The nurse finds that the client has not had his dinner, seems restless, and is tossing on the bed. Keeping in mind that the client is a Latino, what is the most appropriate response by the nurse?
A)“Are you having pain in your leg?”
B)“Tell me what you are feeling.”
C)“Do you need pain medication?”
D)“Are you feeling alright?”
Ans:B
Feedback:
The nurse should ask the client to tell the nurse what he is feeling. Asking open-ended questions would encourage the client to verbalize his pain. Latino men may not demonstrate their feelings or readily discuss their symptoms because they may interpret doing so as being less than manly. Closed-ended questions like “Are you having pain?”; “Do you need pain medication?”; and “Are you feeling alright?” may block communication and the client may not express his feelings.

13.A Malaysian client is admitted to the health care facility with complaints of cramping pain in the abdomen and loose stools. Where should the nurse be seated when interviewing the client?
A)Alongside the client
B)Behind the client
C)At more than one arm’s distance
D)In one corner of the room
Ans:C
Feedback:
While interviewing the Malaysian client, the nurse should sit at a distance of more than one arm’s length from the client. The nurse should not sit alongside the client, as the client may feel uncomfortable. If the nurse sits at the back of the client, the nurse may not be able to observe the client’s body language. If the nurse sits in a corner of the room, communication may not be effective.

14.An African American client reports to the primary health center with complaints of itching and rashes after consumption of shellfish. On examination, the nurse finds a keloid on the client’s back. What is the most appropriate response by the nurse?
A)Inform the physician about it.
B)Consider it as normal in the subculture.
C)Request biochemical investigations.
D)Consider it as an allergic reaction to shellfish.
Ans:B
Feedback:
The nurse should consider the appearance of keloids as normal in African Americans. Keloids are irregular, elevated, thick scars found commonly in dark-skinned clients. Informing the physician or requesting biochemical investigations is inappropriate, as this condition is not pathologic. Also, keloids are not the result of allergic reactions.

15.A nurse is caring for an Asian American client immediately postpartum. As the client seems exhausted after delivery, the nurse offers her warm milk to drink. The client refuses, saying that her cultural belief does not permit her to have any food before 24 hours have passed. What is the most appropriate response by the nurse?
A)Put in an IV and start intravenous fluid to avoid dehydration.
B)Call the nurse supervisor and inform her about the client.
C)Tell the client that her beliefs are misguided and she needs to have food.
D)Describe the importance of the mother’s nutritional status for lactation.
Ans:D
Feedback:
The nurse should respect the client’s cultural beliefs and explain the importance of the nutritional status for the mother’s, as well as the baby’s, health. IV fluids are given only when the client cannot take food orally. Informing the nurse supervisor is inappropriate and irrelevant. Telling the client that her beliefs are wrong and she needs to have food devalues the client’s beliefs.

16.A nurse who works in a large, urban hospital provides care for a diverse client population. When performing integumentary (skin) assessments, the nurse modifies assessment practices for certain clients in order to identify clinically meaningful data. This practice is most justified by the fact that clients differ according to
A)Race
B)Ethnicity
C)Culture
D)Preference
Ans:A
Feedback:
Race (biologic variations) is a term used to categorize people with genetically shared physical characteristics. The biological variations necessitate differences in skin assessment, both in terms of technique and interpretation of results. Ethnicity and culture are psychosocial concepts that certainly have relationships to race, but neither specifically warrants changes in integumentary assessments.

17.A nurse has attended an inservice workshop that addressed the phenomenon of ageism in the health care system. Which of the following practices is indicative of ageism?
A)Implementing falls prevention measures in a setting where older adults receive care
B)Providing slightly smaller servings of food for clients who are elderly
C)Speaking to older adults with the presumption that they have mild cognitive deficits
D)Assessing the skin turgor of an older adult differently than that of a younger adult
Ans:C
Feedback:
Accommodation of normal, age-related changes such as decreased skin turgor and slightly decreased nutritional needs is not an indication of ageism. Similarly, safety measures are unlikely to be motivated by ageist beliefs. Assuming that all older adults have cognitively deficits, however, is an indication of ageism.

18.Two nurses are discussing appropriate care of culturally diverse populations and a nurse has made the point that the United States is diverse but anglicized. Why is the United States considered to be anglicized?
A)Because English financial institutions have the most economic influence in the United States
B)Because political relations between Britain and the United States have been traditionally cooperative
C)Because United States culture evolved primarily from the early English settlers
D)Because English is the official language of government at all levels
Ans:C
Feedback:
The US culture can be described as anglicized, or English-based, because it evolved primarily from its early English settlers. Language use, economic influence, and political relations are not the justification for the fact that US culture is described as anglicized.

19.A nurse is performing an admission assessment of a newly admitted hospital client and has documented the client as being a member of the Native American subculture. A subculture is best described as which of the following?
A)A cultural group that has less than 5 million members in the United States
B)A unique cultural group with unspecified geographic origins
C)A cultural group with values that are incongruent with those of the dominant culture
D)A unique cultural group that exists within the larger culture
Ans:D
Feedback:
Subcultures are unique cultural groups that coexist within the dominant culture of the United States. They are not defined according to the size of their membership or the lack of specific geographic origins. They may have some values that differ from those of the dominant culture, but this is not their defining characteristic.

20.A 22-year-old woman who recently emigrated from Laos has been admitted to the hospital with an ovarian cyst. Both the client and her husband speak Lao exclusively and this has complicated the ability of the care team to obtain informed consent for surgery. What action should the care team take in order to communicate with the client?
A)Arrange for a trusted family member to come in to translate.
B)Organize professional interpretation, either in person or by telephone.
C)Communicate with the client and her husband nonverbally.
D)Encourage the client to write out her concerns on paper.
Ans:B
Feedback:
All clients have a right to unencumbered communication with a health provider; consequently, a professional interpreter is necessary. It is insufficient to communicate nonverbally and it is usually inappropriate to have a family member translate. Having the client write her concerns does not resolve this problem.

Chapter 7- The Nurse Client Relationship

1.A nurse finds that a client has infiltration around the IV access and that the device needs to be removed. What explanation should the nurse give to reduce the client’s anxiety?
A)“The infiltration is causing you pain and you will be very relieved when I remove the IV line.”
B)“You should relax and take deep breaths; the procedure is very minor and will be over soon.”
C)“I know that you are anxious, but removal will be painless and the IV location needs to be changed.”
D)“It will be a painless procedure and there is nothing to worry about; many clients do fine with this.”
Ans:C
Feedback:
The nurse uses therapeutic communication by both acknowledging the client’s anxiety and giving honest information that another IV line needs to be started. Telling the client that infiltration is causing pain that would be relieved when the IV line is removed does not address the client’s anxiety and does not inform the client about restarting another IV line. Also, the nurse telling the client to take deep breaths, or saying that the procedure is very minor and will be over soon, does not consider the client’s anxiety. Finally, telling the client that many clients experience this is generalizing to the client and is not appropriate.

2.A nurse is examining a 3-year-old child with conjunctivitis. During the examination, the child starts crying and refuses to sit still. Which of the following statements is appropriate for the nurse to tell the child?
A)“Would you like to see my flashlight?”
B)“Don’t be scared, the light will not hurt you.”
C)“I know you are upset; we can do this later.”
D)“If you sit still, this will be over in no time.”
Ans:A
Feedback:
Toddlers are scared of procedures. To decrease the fear, children should be actively involved. Asking the child if he or she wants to see the flashlight would be most appropriate, as it engages the child in an activity. The nurse telling the child not to get scared in fact teaches the child to fear the hurt, and therefore it is inappropriate. Postponing the procedure is also inappropriate. The nurse should not tell the child to sit still and the procedure will soon be completed, because it disregards the child’s feelings.

3.The nurse has arranged to start an IV line for a client with pancreatitis. The nurse notes that the client appears anxious about the procedure. Which of the following is the most appropriate response by the nurse to decrease the client’s anxiety?
A)“I will start an IV, which should not take much time.”
B)“I will start an IV with an 18 gauge needle.”
C)“I will start an IV that will add fluids directly to the blood stream.”
D)“I will start an IV, which should not cause you any pain.”
Ans:C
Feedback:
The nurse should explain the procedure and its purpose. The nurse telling the client that it should not take much time does not convey the purpose of the procedure. It is unnecessary for the nurse to inform the client about the technical details of the catheter. Additionally, the nurse should not give false reassurance by telling the client that the procedure will not be painful.

4.A female client reports to her primary care physician with complaints of recent aggravated chest pain. The physician orders a cardiac stress test. The client tells the nurse that she does not want to take the test and feels she should instead continue with her current medication a little longer. Understanding that the client is anxious, what is the most appropriate response by the nurse?
A)“Emergency equipment is always kept ready.”
B)“Tell me more about how you are feeling.”
C)“Don’t you want to improve your health?”
D)“Most people tolerate the procedure quite well.”
Ans:B
Feedback:
The client may have been anxious due to fear and anxiety related to the stress test. The nurse should try to explore the client’s feelings by letting her express her concerns. Asking the client open-ended questions is best because it expresses concern for the client and encourages the client to verbalize her feelings. Stating that emergency equipment is always kept ready evokes more fear and interrupts communication. Questioning whether the client wants to get well or that others have tolerated this procedure quite well is inappropriate.

5.A client is scheduled for thoracentesis, a painful procedure that is performed to drain fluid from the pleural space. The nurse assesses that the client appears anxious about the procedure and needs honest support and reassurance. What is the most appropriate response by the nurse to this client?
A)“I will be by your side throughout the procedure; the procedure will be painless if you don’t move.”
B)“The needle causes pain when it goes in, but I will be by your side throughout and will help you hold your position.”
C)“The procedure may take only 2 to 3 minutes, so you might get through it by mentally counting up to 120.”
D)“You may feel uncomfortable when the needle goes in, but remember that the stakes for this are very high.”
Ans:B
Feedback:
Thoracentesis is a painful procedure and it is important to sit still to avoid injuring the pleura. The nurse should reassure the client that he or she will be present during the procedure and help her throughout. The nurse should provide correct knowledge as well as reassurance. Likewise, the nurse should avoid giving false reassurance about the procedure being painless. Additionally, the nurse should normally abstain from stating facts that could scare the client. The nurse should not use an authoritarian approach.

6.A nurse pays a house visit to a client who is on total parenteral nutrition. The client expresses that he misses enjoying food with his family. What is the most appropriate response by the nurse?
A)“Tell me more about how it feels to eat with your family.”
B)“You can sit with your family at meal times, even though you don’t eat.”
C)“In a few weeks you may be allowed to eat a little; you may enjoy then.”
D)“I know that you must be missing your favorite foods.”
Ans:A
Feedback:
The nurse should help the client to verbalize his feelings and cope with aspects of illness and treatment. Asking open-ended questions is most appropriate as the nurse encourages the client to express his feelings. The other options block communication and are not appropriate. Telling the client that he can sit with his family but avoid eating does not consider the client’s feelings. Informing the client that he will be able to eat food in a few weeks changes the subject and stops communication. Stating that the client is missing his favorite dishes devalues the client’s feelings.

7.A nurse visits a female victim of sexual assault for the fourth visit. The client expresses that she is unable to cope with the trauma. Even though the assault occurred quite some time ago, she feels as if it just happened yesterday. What is the most appropriate response by the nurse?
A)“We should move on from the strong feelings associated with this incident.”
B)“In reality, the rape did not occur yesterday; it has been over one month now.”
C)“Tell me more about the aspects that makes you feel as if it happened yesterday.”
D)“Can you do something to alleviate the fear of being assaulted again?”
Ans:C
Feedback:
The nurse should make statements that would facilitate an expression of feelings from the client. The nurse should encourage the client to express her fears and insecurity. This conveys that the nurse is there to provide support. The nurse should avoid giving an opinion and should in fact allow the client to hold on to the feelings; it is a nontherapeutic approach. Making the client realize that the rape occurred a month ago would block communication.

8.A client reports to the primary health care facility with complaints of chest pain. After the investigations and initial treatment, the client anxiously inquires if he had a heart attack. What should be the nurse’s reply?
A)“The physician wants to monitor you and control your pain.”
B)“Yes, you had a heart attack; this is why you are here with us.”
C)“Yes, you had a heart attack, but the damage is very minimal.”
D)“No; we can assure you that you will not have a heart attack.”
Ans:A
Feedback:
The nurse should give true information to the client. Stating that the physician wants to monitor the client and control his pain is true information. The nurse telling the client that he had a heart attack may increase his anxiety. Assuring the client that he will never have a heart attack is also an inappropriate statement because no one can ensure against a disease condition.

9.A nurse is caring for an elderly client. What strategy should the nurse include in order to facilitate effective communication?
A)React only to the facts during conversation.
B)React enthusiastically during conversation.
C)Use active listening during communication.
D)Use an authoritarian approach toward the client.
Ans:C
Feedback:
The nurse should use active listening while communicating with an elderly client because the client feels comfortable expressing his feelings. Reacting only to the facts may not indicate active listening. Also, reacting enthusiastically is not an effective strategy while communicating with an elderly client. Additionally, the authoritarian approach does not create an environment for exchange of feelings and stops communication.

10.A nurse is caring for a client with myasthenia gravis, and disease which affects the client’s ability to speak. The client is having difficulty forming words and his tone is nasal. Which of the following is an effective communication strategy for this client?
A)Engage the client in a lengthy discussion to strengthen his voice.
B)Encourage the client to speak quickly while talking.
C)Repeat what the client has said to verify the meaning.
D)Nod continuously when the client is talking.
Ans:C
Feedback:
The client is having a problem forming words and has a nasal tone due to a nerve involvement that controls speech. For effective communication, the nurse could reflect and verify whatever the client says. The nurse should ask only those questions that can be answered in a yes or no form. Lengthy discussions may tire the client. Encouraging the client to speak quickly is inappropriate. Nodding continuously when the client is talking would not facilitate an effective communication strategy.

11.A nurse is caring for a terminally ill client whose death is imminent. The nurse has developed a close relationship with the family. Which of the following is the most appropriate intervention?
A)Encourage family discussions of feelings.
B)Make decisions for the family in difficult situations.
C)Remain with the family but maintain silence.
D)Tell the family to leave the client alone.
Ans:A
Feedback:
The nurse should facilitate open and effective communication among those threatened by the loss of a family member. The nurse should abstain from making decisions on the family’s behalf. Inappropriate silence may generate anxiety in the family members, so the nurse should not remain silent. It is inappropriate to tell the family to leave the client alone when death is imminent.

12.A nurse is asking a client health-related questions during a medical assessment. The client has developed lesions on the skin and warts around the mouth. Which of the following factors affect oral communication?
A)Literacy
B)Time of day
C)The nurse’s age
D)Client’s lifestyle
Ans:A
Feedback:
Factors affecting oral communication between the client and the nurse include attention and concentration; language compatibility; verbal skills; hearing and visual acuity; motor functions involving the throat, tongue, and teeth; sensory distractions; interpersonal attitudes; literacy; and cultural similarities. Time of day, the nurse’s age, and the client’s lifestyle do not affect communication as significantly.

13.A nurse and an elderly client with chronic back pain are in the working phase of the nurse–client relationship. Which of the following activities occur in the working phase?
A)The client identifies one or more health problems.
B)The nurse tries to avoid retarding the client’s independence.
C)The nurse is courteous and actively listens to the client.
D)The nurse ensures that the client manages independently.
Ans:B
Feedback:
In the working phase of a nurse–client relationship, the nurse tries not to retard the client’s independence, because doing too much for the client is as harmful as doing too little. In the introductory phase, the client identifies one or more health problems, and the nurse is courteous and actively listens to the client’s problems to ensure that the relationship begins positively. In the terminating phase, the nurse ensures that the client manages independently and the client’s health condition has improved.

14.A nurse is working with a client who is in postoperative day 2 following a total knee replacement. The client has briefly mobilized using a wheeled walker and with the assistance of the physical therapist. However, the client is reluctant to progress further with mobilization for fear of injuring herself. In response to this, the nurse has liaised with the physical therapist to create a plan of care that creates specific goals for the client’s mobility. In doing so, this nurse has exemplified what role?
A)Nurse as educator
B)Nurse as caregiver
C)Nurse as delegator
D)Nurse as collaborator
Ans:D
Feedback:
The nurse acts as a collaborator when he or she works with others to achieve a common goal. This is especially evident when the nurse works cooperatively with members of other health disciplines. This differs from delegation, in which tasks are assigned to other members of the care team. This nurse’s actions are not indicative of the educator or caregiver roles.

15.A nurse who has been practicing for three decades has seen significant changes in the roles that clients are expected to perform in the course of their care. Which of the following is a role that clients are normally expected to perform while they are receiving care?
A)Bring a high level of knowledge about their disease or health problem
B)Avoid consuming an inordinate amount of caregivers’ time
C)Participate actively in the planning and execution of their care
D)Defer to the nurse’s knowledge and authority
Ans:C
Feedback:
Clients are generally expected to participate in their care in an active way. A passive and deferent demeanor is not encouraged, though cooperation and adherence to treatment are expected. Clients should not be made to feel guilty for requiring time and attention from care providers. Some clients are highly knowledgeable about their health problems, but this is not necessarily an expectation of all clients.

16.A nurse is working with an adult client who has been admitted with hyperglycemia following a period of poor glycemic control. The nurse has many similarities to the client with regard to age, gender, and socioeconomic status but is careful to utilize therapeutic communication techniques rather than social communication. How does therapeutic communication differ from social communication?
A)Therapeutic communication relies heavily on technical medical vocabulary while social communication uses colloquialisms.
B)Therapeutic communication focuses primarily on problems while social communication addresses positive aspects of the client’s life.
C)Therapeutic communication focuses on the requirements of the nurse while social communication is more reciprocal.
D)Therapeutic communication is focused on a particular goal while social communication is more superficial in content.
Ans:D
Feedback:
Social communication is superficial; it includes common courtesies and exchanges about general topics. Therapeutic verbal communication involves the use of words and gestures to accomplish a particular objective. This does not mean, however, that therapeutic communication depends heavily on technical vocabulary or is focused solely on problems. Therapeutic communication is focused on the needs of the client, not the nurse.

17.Through experience, a nurse has found that the judicious application of affective touch can benefit clients in certain circumstances.
A)An elderly client who has just learned that her husband has been diagnosed with Alzheimer disease
B)A man whose fractured tibia is being set by the cast team at the bedside
C)A woman who is being extubated in the postanesthetic recovery unit after surgery
D)A client in his early twenties who has a history of schizophrenia and who is experiencing delusions
Ans:A
Feedback:
The appropriate use of affective touch is highly subjective and situation dependent. However, clients who are older and who are distraught may be open to the nurse’s use of affective touch. A client who is delusional or a person who is partially anesthetized would not benefit from affective touch. Clients who are uncomfortable may benefit from affective touch, but clients who are undergoing acutely painful procedures may not appreciate touch.

18.A nursing student is conducting a client interview in order to determine the client’s health history. The student’s instructor observes that the student frequently twists her hair with her fingers while asking the client questions. What is the most plausible meaning of the student’s nonverbal communication?
A)The student feels insecure during the interview
B)The student is unconsciously conveying authority
C)The student is unsure how to interpret the client’s responses
D)The student feels superior to the client in some way
Ans:A
Feedback:
If the nurse plays with his or her hair during a client interaction, this can communicate insecurity. Superiority or confusion is less likely to underlie this form of nonverbal communication.

+
-
Only 0 units of this product remain

You might also be interested in