Test Bank Automotive Technology Principles, Diagnosis and Service, 6th Edition James D. Halderman A+

$35.00
Test Bank Automotive Technology Principles, Diagnosis and Service, 6th Edition James D. Halderman A+

Test Bank Automotive Technology Principles, Diagnosis and Service, 6th Edition James D. Halderman A+

$35.00
Test Bank Automotive Technology Principles, Diagnosis and Service, 6th Edition James D. Halderman A+

1) The first self-propelled vehicle that used an OTTO cycle four stroke gasoline engine was produced in ________.

A) 1900

B) 1908

C) 1902

D) 1885

Answer: D

2) Early vehicles were constructed mostly of what material?

A) Tin

B) Steel

C) Wood

D) Cast iron

Answer: C

3) Which component is NOT part of the chassis system?

A) Brakes

B) Suspension

C) Electrical system

D) Frame

Answer: C

4) Early engines were called flat head designs because they ________.

A) used valves beside the cylinder

B) used spark plugs at the top of the cylinders

C) were only inline engines

D) did not include valves

Answer: A

5) A V-type engine could have how many cylinders?

A) 8

B) 6

C) 4

D) Any of these

Answer: D

6) What component regulates the temperature of the coolant in an engine?

A) Thermostat

B) Cooling fan(s)

C) Cooling (water) jackets

D) Radiator

Answer: A

7) A malfunction indicator light (MIL) on the dash may be labeled ________.

A) MAL

B) check engine

C) MIL

D) service vehicle soon

Answer: B

8) To retrieve stored diagnostic trouble codes, a technician needs a ________.

A) desktop computer

B) wireless connection to an electronic tester

C) scan tool

D) paper clip

Answer: C

9) A four-wheel drive vehicle often uses a ________ to transmit torque to all four wheels.

A) transaxle

B) transfer case

C) drive shaft

D) U-joint

Answer: B

10) Automotive service systems are generally separated into how many content areas?

A) 4

B) 6

C) 8

D) 10

Answer: C

11) In 1900, which propulsion method was most widely used in passenger vehicles?

A) Coal

B) Diesel

C) Steam

D) Gasoline

Answer: C

12) Which company produced the first large scale affordable passenger vehicle?

A) Oldsmobile

B) Bentley

C) Mercedes

D) Ford

Answer: A

13) Which U.S. manufacturer produced the first vehicle with four-wheel antilock brakes?

A) Chrysler

B) American Motors

C) Lincoln

D) Chevrolet

Answer: C

14) Technician A says that drum brakes work with brake shoes. Technician B says that drum brakes work with brake pads. Which technician is correct?

A) Technician A only

B) Technician B only

C) Both technicians

D) Neither technician

Answer: A

15) Which pillar is nearest the front of the vehicle?

A) A

B) B

C) C

D) D

Answer: A

16) Which type vehicle is most likely to have a D pillar?

A) Pickup truck

B) Station wagon

C) Sports coupe

D) None of these

Answer: B

17) Technician A says that full frame vehicles combine the body of the vehicle with the frame structure.

Technician B says that unibody vehicles combine the body of the vehicle with the frame structure. Which technician is correct?

A) Technician A only

B) Technician B only

C) Both technicians

D) Neither technician

Answer: B

18) Technician A says that gasoline engines are internal combustion engines. Technician B says that diesel engines are internal combustion engines. Which technician is correct?

A) Technician A only

B) Technician B only

C) Both technicians

D) Neither technician

Answer: C

19) The Monroney label includes all of these EXCEPT ________.

A) optional equipment

B) standard equipment

C) MSRP

D) All of these are present on the Monroney label.

Answer: D

20) Which device circulates coolant to the water jackets and radiator?

A) Vacuum solenoid

B) Water pump

C) Heater valve

D) Thermostat

Answer: B

21) In what year was the self-starter introduced?

A) 1902

B) 1912

C) 1900

D) 1908

Answer: B

22) In what year did ASE create service technician certification tests?

A) 1996

B) 1972

C) 1953

D) 1900

Answer: B

23) Which ASE area includes wheel alignment?

A) Steering and suspension

B) Brakes

C) Body

D) Chassis

Answer: A

24) Four wheel drive systems are covered under which ASE content area?

A) Automatic transmissions

B) Manual drivetrains

C) Suspension systems

D) None of these

Answer: B

25) In what year was the automatic transmission introduced in passenger vehicles?

A) 1920

B) 1952

C) 1940

D) 1963

Answer: C

26) Four wheel hydraulic brake systems were introduced in ________.

A) 1900

B) 1922

C) 1893

D) 1940

Answer: B

27) Electronic systems can monitor or control ________.

A) electronic suspension

B) tire pressure

C) Both A and B

D) Neither A nor B

Answer: C

28) Which vehicles use a transfer case?

A) Rear-wheel drive

B) Four-wheel drive

C) Front-wheel drive

D) None of these

Answer: B

29) Which system prevents gasoline vapors from venting into the atmosphere?

A) PCV

B) HO2S

C) EVAP

D) EGR

Answer: C

30) Which of these is commonly called the "B pillar"?

A) A

B) B

C) C

D) D

Answer: C

31) What component is the technician holding?

A) Wiper motor

B) Water pump

C) Alternator

D) Compressor

+
-
Only 0 units of this product remain

You might also be interested in