Test Bank Calculus An Applied Approach 10th Edition by Ron Larson A+

$35.00
Test Bank Calculus An Applied Approach 10th Edition by Ron Larson A+

Test Bank Calculus An Applied Approach 10th Edition by Ron Larson A+

$35.00
Test Bank Calculus An Applied Approach 10th Edition by Ron Larson A+

1. Copy the points (–2, 5), (3, –5), (–4, –1), (4, 0), (2, –3) in the Cartesian plane.

a.
b.

c.
d.

e.

ANSWER: c
POINTS: 1
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:01 AM
DATE MODIFIED: 7/13/2017 3:56 AM


2. Find the distance between the points (–2, –5) and (–7, –10). Round your answer to the nearest hundredth if necessary.

a. 17.49
b. 0
c. 7.07
d. 3.16
e. 50
ANSWER: c
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:01 AM
DATE MODIFIED: 7/13/2017 4:08 AM


3. Find the midpoint of the line segment joining between the points (7, –1) and (2, –6). Round your answer to the nearest hundredth if necessary.

a. (4, 2.5)
b. (4.5, –3.5)
c. (14, 6)
d. (3, –2)
e. none of these choices
ANSWER: b
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:01 AM
DATE MODIFIED: 7/13/2017 4:20 AM


4. Find the length of each side of the right triangle from the following figure.

a. , ,
b. , ,
c. , ,
d. , ,
e. , ,
ANSWER: a
POINTS: 1
DIFFICULTY: Medium
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:01 AM
DATE MODIFIED: 7/13/2017 4:45 AM


5. Find x such that the distance between the points and is 5.

a.
b.
c.
d.
e.
ANSWER: c
POINTS: 1
DIFFICULTY: Medium
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:01 AM
DATE MODIFIED: 4/5/2017 6:17 AM


6. Assume that the number (in millions) of cellular telephone subscribers in the United States from 1996 through 2005 is given in the following table. Use a graphing utility to graph a line plot of the given data. Describe any trends that appear within the last four years.

Year 1996 1997 1998 1999 2000 2001 2002 2003 2004 2005
Subscribers 56 62.3 71.5 79.7 97.4 117.9 136.5 158.4 195 214.1

a.

The number of subscribers appears to be increasing. b.

The number of subscribers appears to be decreasing.
c.

The number of subscribers appears to be constant. d.

The number of subscribers appears to be decreasing
e.

The number of subscribers appears to be increasing.
ANSWER: a
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:01 AM
DATE MODIFIED: 3/31/2017 8:48 AM


7. Assume that the number (in millions) of basic cable television subscribers in the United States from 1996 through 2005 is given in the following table. Use a graphing utility to graph a scatter plot of the given data. Describe any trends that appear within the last four years.

Year 1996 1997 1998 1999 2000 2001 2002 2003 2004 2005
Subscribers 73.2 73.5 74 74.3 74.8 75 75.3 74.9 74.5 74.1

a.

The number of subscribers appears to be increasing. b.

The number of subscribers appears to be decreasing.
c.

The number of subscribers appears to be linearly decreasing. d.

The number of subscribers appears to be decreasing
e.

The number of subscribers appears to be linearly increasing.
ANSWER: b
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:01 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:01 AM


8. Assume that the median sales prices of existing one family homes sold (in thousands of dollars) in the United States from 1990 through 2005 are as given in the following figure. Use the following figure to estimate the percent increase in the value of existing one-family homes from1999 to 2000. Round your answer to the nearest hundredth if necessary.

a. 1.2%
b. 201.21%
c. 101.21%
d. 98.8%
e. 1.21%
ANSWER: e
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:01 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:01 AM


9. Use the Midpoint Formula repeatedly to find the three points that divide the segment joining and into four equal parts.

a. , ,
b. , ,
c. , ,
d. , ,
e. , ,
ANSWER: b
POINTS: 1
DIFFICULTY: Medium
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
DATE CREATED: 1/21/2016 10:01 AM
DATE MODIFIED: 7/19/2017 10:06 AM


10. The red figure is translated to a new position in the plane to form the blue figure. Find the vertices of the transformed figure from the following graph. (In case your exam is printed in black and white - the red figure has one vertex at (0,0)).

a. , ,
b. , ,
c. , ,
d. , ,
e. , ,
ANSWER: b
POINTS: 1
DIFFICULTY: Medium
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:01 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:01 AM


11. Which of the following is the correct graph of ?

a.
b.

c.
d.

e.

ANSWER: c
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:01 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:01 AM


12. Which of the following is the correct graph of ?

a.
b.

c.
d.

e.

ANSWER: a
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:01 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:01 AM


13. Which of the following is the correct graph of ?

a.
b.

c.
d.

e.

ANSWER: d
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:01 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:01 AM


14. Sketch the graph of the equation. ?

a.
b.

c.
d.

e.

ANSWER: d
POINTS: 1
DIFFICULTY: Medium
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:01 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:01 AM


15. Which of the following is the correct graph of ?

a.
b.

c.
d.

e.

ANSWER: b
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:01 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:01 AM


16. Find the x- and y- intercepts of the graph of the equation ?

a. x- intercepts: , ; y- intercepts:
b. x- intercepts: , ; y- intercepts:
c. x- intercepts: , ; y- intercepts: ,
d. x- intercepts: , ; y- intercepts: ,
e. x- intercepts: ; y- intercepts:
ANSWER: a
POINTS: 1
DIFFICULTY: Medium
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:01 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:01 AM


17. Find the x- and y- intercepts of the graph of the equation ?

a. x- intercepts: ; y- intercepts:
b. x- intercepts: , ; y- intercepts: ,
c. x- intercepts: ; y- intercepts:
d. x- intercepts: , ; y- intercepts: ,
e. x- intercepts: ; y- intercepts:
ANSWER: c
POINTS: 1
DIFFICULTY: Medium
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:01 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:01 AM


18. Sketch the graph of the function ?

a.
b.

c.
d.

e.

ANSWER: a
POINTS: 1
DIFFICULTY: Medium
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:01 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:01 AM


19. Sketch the graph of the equation: .

a.
b.

c.
d.

e.

ANSWER: c
POINTS: 1
DIFFICULTY: Medium
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:01 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:01 AM


20. Write the general form of the equation of the circle with center and solution point .

a.
b.
c.
d.
e.
ANSWER: e
POINTS: 1
DIFFICULTY: Medium
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:01 AM
DATE MODIFIED: 3/29/2017 11:26 AM


21. Write the general form of the equation of the circle with endpoints of a diameter at .

a.
b.
c.
d.
e.
ANSWER: e
POINTS: 1
DIFFICULTY: Medium
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:01 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:01 AM


22. Find the points of intersection (if any) of the graphs of the equations .

a.
b.
c.
d.
e.
ANSWER: a
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:01 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:01 AM


23. A manufacturer of DVD players has monthly fixed costs of $9000 and variable costs of $45 per unit for one particular model. For this model DVD player, find the function for monthly total costs where x denotes the number of units produced and sold.

a.
b.
c.
d.
e.
ANSWER: b
POINTS: 1
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:01 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:01 AM


24. A small business recaps and sells tires. The business has a revenue function and a cost function , where x represents the number of sets of four tires recapped and sold. Find the number of sets of recaps that must be sold to break even.

a. 100
b. 300
c. 6
d. 200
e. 65
ANSWER: a
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:01 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:01 AM


25. Find the market equilibrium point for the following demand and supply functions below, where p is price per unit and q is the number of units produced and sold.
Demand:
Supply:

a. ,
b. ,
c. ,
d. ,
e. ,
ANSWER: a
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:01 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:01 AM


26. Find the market equilibrium point for the following demand and supply functions below, where p is price per unit and q is the number of units produced and sold.
Demand:
Supply:

a. ,
b. ,
c. ,
d. ,
e. ,
ANSWER: d
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:01 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:01 AM


27. Estimate the slope of the line from the graph.

a.
b.
c.
d.
e.
ANSWER: c
POINTS: 1
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:01 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:01 AM


28. Estimate the slope of the line from the graph.

a.
b.
c.
d.
e.
ANSWER: d
POINTS: 1
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:01 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:01 AM


29. Find the slope of the line passing through the pair of points.

and

a.
b.
c.
d.
e. None of the above
ANSWER: b
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:01 AM
DATE MODIFIED: 7/19/2017 1:03 PM


30. Find the slope of the line passing through the given pair of points.

a. 11
b.
c. 8
d. 0
e. The slope is undefined.
ANSWER: e
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:01 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:01 AM


31. Find the slope of the line passing through the given pair of points.

a. –12
b.
c. 2
d.
e. The slope is undefined.
ANSWER: c
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:01 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:01 AM


32. Find the slope of the line passing through the given pair of points.

a.
b. 1
c. –11
d. 5
e. The slope is undefined.
ANSWER: b
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:01 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:01 AM


33. Use the point on a line having slope to find two additional points through which the line passes.

a. ,
b. ,
c. ,
d. ,
e. ,
ANSWER: a
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:01 AM
DATE MODIFIED: 7/19/2017 2:26 PM


34. Find the slope m and y-intercept b of the line whose equation is given below.

a. ,
b. ,
c. ,
d. ,
e. ,
ANSWER: c
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:01 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:01 AM


35. Find the slope m and y-intercept b of the line whose equation is given below.

a. ,
b. ,
c. ,
d. ,
e. ,
ANSWER: b
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:01 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:01 AM


36. Find the slope m and y-intercept b of the line whose equation is given below.

a. ,
b. ,
c. ,
d. ,
e. Both m and b are undefined.
ANSWER: e
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:01 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:01 AM


37. Find the slope m and y-intercept b of the line whose equation is given below.

a. ,
b. ,
c. ,
d. ,
e. Both m and b are undefined.
ANSWER: d
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:01 AM
DATE MODIFIED: 4/5/2017 6:19 AM


38. Write the equation of the line passing through the given pair of points.



a.
b.
c.
d.
e.
ANSWER: b
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:01 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:01 AM


39. Write the equation of the line passing through the given pair of points.



a.
b.
c.
d.
e.
ANSWER: a
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:01 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:01 AM


40. Find an equation of the line that passes through the points and .

a.
b.
c.
d.
e.
ANSWER: b
POINTS: 1
DIFFICULTY: Medium
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:01 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:01 AM


41. Find an equation of the line that passes through the point and has the slope m that is undefined.

a.
b.
c.
d.
e.
ANSWER: b
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:01 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:01 AM


42. Write the equation and graph the line that passes through the given point and has the slope indicated.

with 0 slope

a.
b.
c.
d.
e.
ANSWER: b
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:01 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:01 AM


43. Write the equation of the line that passes through the given point and has the slope indicated.

with slope

a.
b.
c.
d.
e.
ANSWER: b
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:01 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:01 AM


44. True or False: These three points are collinear.

, ,

a. true
b. false
ANSWER: b
POINTS: 1
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:01 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:01 AM


45. Write the equation of the line through that is parallel to .

a.
b.
c.
d.
e.
ANSWER: b
POINTS: 1
DIFFICULTY: Medium
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:01 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:01 AM


46. Write the equation of the line through that is perpendicular to .

a.
b.
c.
d.
e.
ANSWER: e
POINTS: 1
DIFFICULTY: Medium
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:01 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:01 AM


47. Write an equation of the line that passes through the point (i) parallel to the given line, and (ii) perpendicular to the given line.

Point: .
Line:

a. (i) parallel:
(ii) perpendicular:
b. (i) parallel:
(ii) perpendicular:
c. (i) parallel:
(ii) perpendicular:
d. (i) parallel:
(ii) perpendicular:
e. (i) parallel:
(ii) perpendicular:
ANSWER: b
POINTS: 1
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:01 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:01 AM


48. Write an equation of the line that passes through the point (i) parallel to the given line, and (ii) perpendicular to the given line.

Point: .
Line: .



a. (i) parallel:
(ii) perpendicular:
b. (i) parallel:
(ii) perpendicular:
c. (i) parallel:
(ii) perpendicular:
d. (i) parallel:
(ii) perpendicular:
e. (i) parallel:
(ii) perpendicular:
ANSWER: a
POINTS: 1
DIFFICULTY: Medium
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:01 AM
DATE MODIFIED: 3/29/2017 11:28 AM


49. Find a linear equation that expresses the relationship between the temperature in degrees Celsius and degrees Fahrenheit. Use the fact that water freezes at 0° C (32° F) and boils at 100° C (212° F ). Use the equation to convert 82° F to Celsius. Round to the nearest degree.

a. 28°C
b. 14°C
c. 63°C
d. 90°C
e. 116°C
ANSWER: a
POINTS: 1
DIFFICULTY: Medium
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:01 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:01 AM


50. Suppose the resident population of South Carolina (in thousands) was 4,030 in 2000 and 4,256 in 2006. Assume that the relationship between the population y and the year t is linear. Let represent 2000. Estimate the population in 2004 by using linear model for the given data. Round your answer to the nearest thousand residents.

a. 4,482 thousand residents
b. 3,879 thousand residents
c. 4,105 thousand residents
d. 4,181 thousand residents
e. 4,407 thousand residents
ANSWER: d
POINTS: 1
DIFFICULTY: Medium
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:01 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:01 AM


51. In 2004, a product has a value of $2,175. Over the next five years, its value will increase by $100 per year. Write a linear equation that gives the dollar value V in terms of the year t. (Let t = 0 represent 2000.)

a.
b.
c.
d.
e.
ANSWER: c
POINTS: 1
DIFFICULTY: Medium
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:01 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:01 AM


52. A small business purchases a piece of equipment for $1,740. After 5 years, the equipment will be outdated, having no value. Write a linear equation giving the value V of the equipment in terms of time t in years, .

a.
b.
c.
d.
e.
ANSWER: d
POINTS: 1
DIFFICULTY: Medium
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:01 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:01 AM


53. If , is y a function of x?

a. Yes
b. No
ANSWER: b
POINTS: 1
DIFFICULTY: Medium
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:01 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:01 AM


54. If , is y a function of x?

a. Yes
b. No
ANSWER: b
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:01 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:01 AM


55. Determine whether y is a function of x.

a. Yes
b. No
ANSWER: a
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:01 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:01 AM


56. Determine whether y is a function of x.

a. Yes
b. No
ANSWER: a
POINTS: 1
DIFFICULTY: Medium
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:01 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:01 AM


57. Determine the range of the function .

a.
b.
c.
d.
e.
ANSWER: a
POINTS: 1
DIFFICULTY: Medium
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:01 AM
DATE MODIFIED: 4/5/2017 6:33 AM


58. Determine the range of the function .

a.
b.
c.
d.
e.
ANSWER: a
POINTS: 1
DIFFICULTY: Medium
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:01 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:01 AM


59. Evaluate (if possible) the function at the given value of the independent variable. Simplify the results.

,

a. 101
b. 109
c. –11
d. –3
e. undefined
ANSWER: a
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:01 AM
DATE MODIFIED: 4/14/2017 7:44 AM


60. If find .

a.
b.
c.
d.
e.
ANSWER: d
POINTS: 1
DIFFICULTY: Medium
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:01 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:01 AM


61. Simplify the expression using the given function definition.

,

a. 10
b. 6
c. 5
d. 2
e. undefined
ANSWER: c
POINTS: 1
DIFFICULTY: Medium
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:01 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:01 AM


62. Use the Vertical Line Test to determine which of the following graphs shows y as a function of x.

a.
b.

c.
d.

e.

ANSWER: e
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:01 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:01 AM


63. Given and , find .

a.
b.
c.
d.
e.
ANSWER: b
POINTS: 1
DIFFICULTY: Medium
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:01 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:01 AM


64. Given and , find .

a. 3
b. 17
c. 6
d. –40
e. 14
ANSWER: b
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:01 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:01 AM


65. Use the Horizontal Line Test to determine whether the functions are one-to-one.



a. f(x) and g(x) both are one-to-one.
b. f(x) is not one-to-one and g(x) is one-to-one.
c. f(x) and g(x) both are not one-to-one.
d. f(x) is one-to-one and g(x) is not one-to-one.
ANSWER: b
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:01 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:01 AM


66. Use the graph of to sketch .

a.
b.

c.
d.

e.

ANSWER: b
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:01 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:01 AM


67. Use the graph of below to sketch .

a.
b.

c.
d.

e.

ANSWER: b
POINTS: 1
DIFFICULTY: Medium
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:01 AM
DATE MODIFIED: 3/31/2017 8:55 AM


68. The inventor of a new game believes that the variable cost for producing the game is $0.98 per unit. The fixed cost is $7000.
Find a formula for the average cost per unit .

a.
b.
c.
d.
e.
ANSWER: c
POINTS: 1
DIFFICULTY: Medium
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:01 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:01 AM


69. A manufacturer charges $80 per unit for units that cost $30 to produce. To encourage large orders from distributors, the manufacturer will reduce the price by $0.01 per unit for each unit in excess of 100 units. (For example, an order of 101 units would have a price of $79.99 per unit, and an order of 102 units would have a price of $79.98 per unit.) This price reduction is discontinued when the price per unit drops to $61. Express the price per unit as a function of the order size.

a.
b.
c.
d.
e.
ANSWER: c
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficult
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:01 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:01 AM


70. Complete the table and use the result to estimate the limit. Round your answer to six decimal places.

x 9.9 9.99 9.999 10.001 10.01 10.1
f(x)






a. 0.047619
b. 0.547619
c. 0.422619
d. 0.672619
e. –0.327381
ANSWER: a
POINTS: 1
DIFFICULTY: Medium
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:01 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:01 AM


71. Complete the table and use the result to estimate the limit. Round your answer to six decimal places.

x 3.9 3.99 3.999 4.001 4.01 4.1
f(x)






a. 2.474874
b. –2.349874
c. –2.474874
d. 2.308207
e. 2.224874
ANSWER: c
POINTS: 1
DIFFICULTY: Medium
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:01 AM
DATE MODIFIED: 4/5/2017 6:39 AM


72. Complete the table and use the result to estimate the limit. Round your answer to six decimal places.

x –8.1 –8.01 –8.001 –7.999 –7.99 –7.9
f(x)






a. –0.140000
b. –0.120000
c. –0.380000
d. –0.250000
e. –0.360000
ANSWER: d
POINTS: 1
DIFFICULTY: Medium
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:01 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:01 AM


73. Suppose that and . Find the following limit:

a. 7
b. 6
c. 0
d. 8
e. 1
ANSWER: d
POINTS: 1
DIFFICULTY: Medium
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:01 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:01 AM


74. Suppose that and . Find the following limit:

a. 13
b. 24
c. 2
d. –143
e. 11
ANSWER: d
POINTS: 1
DIFFICULTY: Medium
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:01 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:01 AM


75. Let .
Determine the following limit. (Hint: Use the graph of the function.)

.

a. 3
b. 1
c. 2
d. 4
e. does not exist.
ANSWER: a
POINTS: 1
DIFFICULTY: Medium
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:01 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:01 AM


76. A graph of is shown and a c-value is given. For this problem, use the graph to find .

.

a. 0
b. –4
c. 4
d. –2
e. does not exist.
ANSWER: a
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:01 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:01 AM


77. A graph of is shown and a c-value is given. For this problem, use the graph to find .

.

a. 6
b. 1.5
c. –3
d. 12
e. does not exist.
ANSWER: a
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:01 AM
DATE MODIFIED: 4/5/2017 6:54 AM


78. Find the limit (if it exists):

a.
b.
c. 0
d.
e.
ANSWER: d
POINTS: 1
DIFFICULTY: Medium
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:01 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:01 AM


79. Find .

a. –3
b. 0
c. -∞
d. 3
e. ∞
ANSWER: c
POINTS: 1
DIFFICULTY: Medium
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:01 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:01 AM


80. Find the limit: .

a. -∞
b. ∞
c. 0
d. -1
e. 1
ANSWER: b
POINTS: 1
DIFFICULTY: Medium
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:01 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:01 AM


81. Find .

a. 1
b. ∞
c. 0
d. –1
e. -∞
ANSWER: e
POINTS: 1
DIFFICULTY: Medium
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:01 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:01 AM


82. Determine the following limit. (Hint: Use the graph of the function.)

.

a. –2
b. does not exist
c. 0
d. 2
e. –4
ANSWER: b
POINTS: 1
DIFFICULTY: Medium
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:01 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:01 AM


83. Graph the function with a graphing utility and use it to predict the limit. Check your work either by using the table feature of the graphing utility or by finding the limit algebraically.

.

a.
b. 27
c.
d. 0
e. does not exist
ANSWER: e
POINTS: 1
DIFFICULTY: Medium
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:01 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:01 AM


84. The cost (in dollars) of removing p% of the pollutants from the water in a small lake is given by , . Evaluate .

a. ∞
b. 23,000
c. 0
d. –23000
e. -∞
ANSWER: a
POINTS: 1
DIFFICULTY: Medium
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:01 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:01 AM


85. Consider a certificate of deposit that pays 14% (annual percentage rate) on an initial deposit of $3,000. The balance after 14 years is . Estimate , where x is the length of the compounding period (in years). Round your answer to the nearest hundredth.

a. 21,297.98
b. 1,103.64
c. 42,000
d. 3,420
e. 3,000
ANSWER: a
POINTS: 1
DIFFICULTY: Medium
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:01 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:01 AM


86. Determine whether the given function is continuous. If it is not, identify where it is discontinuous.



a. discontinuous at
b. discontinuous at
c. discontinuous at
d. discontinuous at
e. continuous everywhere
ANSWER: e
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:01 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:01 AM


87. Find the x-values (if any) at which the function is not continuous. Which of the discontinuities are removable?

a. continuous everywhere
b. , removable
c. , removable
d. , removable
e. both B and C
ANSWER: a
POINTS: 1
DIFFICULTY: Medium
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:01 AM
DATE MODIFIED: 3/29/2017 11:33 AM


88. Describe the interval(s) on which the function is continuous.

a. , &
b. , &
c. , &
d. , &
e. , &
ANSWER: c
POINTS: 1
DIFFICULTY: Medium
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:01 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:01 AM


89. Determine whether the given function is continuous. If it is not, identify where it is discontinuous and which condition fails to hold. You can verify your conclusions by graphing the function with a graphing utility, if one is available.



a. discontinuous at
b. discontinuous at
c. discontinuous at
d. discontinuous at
e. continuous everywhere
ANSWER: e
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:01 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:01 AM


90. Find the x-values (if any) at which f(x) is not continuous and identify whether they are removable or nonremovable.



a. is a removable discontinuity
b. is a nonremovable discontinuity
c. is a removable discontinuity
d. is a nonremovable discontinuity
e. f(x) has no discontinuities
ANSWER: e
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:01 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:01 AM


91. Find the x-values (if any) at which the function is not continuous. Are the discontinuities removable?

a. continuous everywhere
b. not removable
c. discontinuous everywhere
d. removable
e. none of the above
ANSWER: b
POINTS: 1
DIFFICULTY: Medium
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:01 AM
DATE MODIFIED: 4/5/2017 6:58 AM


92. Find the x-values (if any) at which the function is not continuous. Which of the discontinuities are removable?

a. no points of discontinuity
b. (not removable), (removable)
c. (removable), (not removable)
d. no points of continuity
e. (not removable), (not removable)
ANSWER: c
POINTS: 1
DIFFICULTY: Medium
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:01 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:01 AM


93. Sketch the graph of the function and describe the interval(s) on which the function is continuous.

a. and
b. and

c. and
d. and

e. none of these choices

ANSWER: d
POINTS: 1
DIFFICULTY: Medium
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:01 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:01 AM


94. Describe the interval(s) on which the function is continuous.



a. and
b. and
c. and
d.
e. none of these choices
ANSWER: c
POINTS: 1
DIFFICULTY: Medium
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:01 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:01 AM


95. Find constants a and b such that the function is continuous on the entire real line.



a. ,
b. ,
c. ,
d. ,
e. ,
ANSWER: e
POINTS: 1
DIFFICULTY: Medium
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:01 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:01 AM


96. A deposit of $8,500 is made in an account that pays 6% compounded every 7 months. The amount A in the account after t years is , . What are the points of discontinuity of graph of ? (Here, the brackets indicate the greatest integer function.)

a. 1 , , , ,...
b. 0 , 1 , 2 ,...
c. 7 , 14 , 21 ,....
d. 1 , 2 , 3 ,...
e. , , ,...
ANSWER: e
POINTS: 1
DIFFICULTY: Medium
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:01 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:01 AM


97. Find the slope of the tangent line to the graph of the function below at the given point.

,

a. 4
b. –4
c. –2
d. 6
e. none of the above
ANSWER: a
POINTS: 1
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:02 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:02 AM


98. Find the slope of the tangent line to the graph of the function below at the given point.

,

a. 12
b. –3
c. –8
d. –12
e. none of the above
ANSWER: a
POINTS: 1
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:02 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:02 AM


99. Find the slope of the tangent line to the graph of the function below at the given point.

,

a. –12
b. –2
c. 10
d. –18
e. none of the above
ANSWER: a
POINTS: 1
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:02 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:02 AM


100. Use the limit definition to find the slope of the tangent line to the graph of at the point .

a.
b.
c.
d.
e.
ANSWER: a
POINTS: 1
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:02 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:02 AM


101. Find the derivative of the following function using the limiting process.

a. 2
b.
c.
d.
e. none of the above
ANSWER: b
POINTS: 1
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:02 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:02 AM


102. Find the derivative of the following function using the limiting process.

a.
b.
c.
d.
e. either B or D
ANSWER: a
POINTS: 1
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:02 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:02 AM


103. Find the derivative of the following function using the limiting process.

a.
b.
c.
d.
e. none of the above
ANSWER: d
POINTS: 1
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:02 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:02 AM


104. Find an equation of the line that is tangent to the graph of f and parallel to the given line.

,

a.
b.
c.
d.
e. none of the above
ANSWER: a
POINTS: 1
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:02 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:02 AM


105. Find an equation of the line that is tangent to the graph of f and parallel to the given line.

,

a.
b.
c.
d.
e. both B and D
ANSWER: e
POINTS: 1
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:02 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:02 AM


106. Identify a function f(x) that has the given characteristics and then sketch the function.

; ;

a.

b.


c.

d.


e.


ANSWER: a
POINTS: 1
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:02 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:02 AM


107. Find the derivative of the function.

a.
b.
c.
d.
e. none of the above
ANSWER: b
POINTS: 1
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:02 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:02 AM


108. Find the derivative of the function.

a.
b.
c.
d.
e. none of the above
ANSWER: a
POINTS: 1
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:02 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:02 AM


109. For the function given, find .

a.
b.
c.
d.
e.
ANSWER: c
POINTS: 1
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:02 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:02 AM


110. Find the derivative of the function.

a.
b.
c.
d.
e.
ANSWER: d
POINTS: 1
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:02 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:02 AM


111. Find the derivative of the function .

a.
b.
c.
d.
e.
ANSWER: c
POINTS: 1
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:02 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:02 AM


112. Find the derivative of the function .

a.
b.
c.
d.
e.
ANSWER: b
POINTS: 1
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:02 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:02 AM


113. Find the derivative of the function.

a.
b.
c.
d.

e. none of the above
ANSWER: c
POINTS: 1
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:02 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:02 AM


114. Differentiate the given function.

a.
b.
c.
d.
e.
ANSWER: d
POINTS: 1
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:02 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:02 AM


115. Differentiate the given function.

a.
b.
c.
d.
e.
ANSWER: c
POINTS: 1
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:02 AM
DATE MODIFIED: 3/31/2017 9:15 AM


116. Determine the point(s), (if any), at which the graph of the function has a horizontal tangent.

a. 0
b. 0 and 3
c. 0 and –3
d. 3
e. There are no points at which the graph has a horizontal tangent.
ANSWER: d
POINTS: 1
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:02 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:02 AM


117. The graph shows the number of visitors V to a national park in hundreds of thousands during a one-year period, where represents January. Estimate the rate of change of V over the interval . Round your answer to the nearest hundred thousand visitors per year.

a. 187.5 hundred thousand visitors per year
b. 281.25 hundred thousand visitors per year
c. 225 hundred thousand visitors per year
d. 562.5 hundred thousand visitors per year
e. 1125 hundred thousand visitors per year
ANSWER: c
POINTS: 1
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:02 AM
DATE MODIFIED: 7/14/2017 10:14 AM


118. Find the marginal cost for producing x units. (The cost is measured in dollars.)

a. $9,800
b. $9,850
c. $8,800
d. $8,850
e. $9,750
ANSWER: a
POINTS: 1
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
DATE CREATED: 1/21/2016 10:02 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:02 AM


119. Find the marginal revenue for producing x units. (The revenue is measured in dollars.)

a. dollars
b. dollars
c. 50 dollars
d. dollars
e. dollars
ANSWER: a
POINTS: 1
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
DATE CREATED: 1/21/2016 10:02 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:02 AM


120. Find the marginal profit for producing x units. (The profit is measured in dollars.)



a. dollars
b. dollars
c. dollars
d. dollars
e. dollars
ANSWER: a
POINTS: 1
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
DATE CREATED: 1/21/2016 10:02 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:02 AM


121. The cost C (in dollars) of producing x units of a product is given by . Find the additional cost when the production increases from 9 to 10. Round your answer to two decimal places.

a. $0.58
b. $0.36
c. $0.62
d. $0.12
e. $0.64
ANSWER: a
POINTS: 1
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
DATE CREATED: 1/21/2016 10:02 AM
DATE MODIFIED: 4/5/2017 9:41 AM


122. The profit (in dollars) from selling x units of calculus textbooks is given by . Find the additional profit when the sales increase from 146 to 147 units. Round your answer to two decimal places.

a. $15.35
b. $30.00
c. $15.45
d. $30.80
e. $30.60
ANSWER: a
POINTS: 1
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:02 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:02 AM


123. The profit (in dollars) from selling x units of calculus textbooks is given by . Find the marginal profit when . Round your answer to two decimal places.

a. $35.00
b. $20.00
c. $5.00
d. $–125.00
e. $–130.05
ANSWER: c
POINTS: 1
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:02 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:02 AM


124. The population P ( in thousands) of Japan from 1980 through 2010 can be modeled by where t is the year, with corresponding to 1980. Determine the population growth rate, .

a.
b.
c.
d.
e.
ANSWER: a
POINTS: 1
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
DATE CREATED: 1/21/2016 10:02 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:02 AM


125. When the price of a glass of lemonade at a lemonade stand was $1.75, 400 glasses were sold. When the price was lowered to $1.50, 500 glasses were sold. Assume that the demand function is linear and that the marginal and fixed costs are $0.10 and $25, respectively. Find the profit P as a function of x, the number of glasses of lemonade sold.

a.
b.
c.
d.
e.
ANSWER: a
POINTS: 1
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
DATE CREATED: 1/21/2016 10:02 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:02 AM


126. When the price of a glass of lemonade at a lemonade stand was $1.75, 400 glasses were sold. When the price was lowered to $1.50, 500 glasses were sold. Assume that the demand function is linear and that the marginal and fixed costs are $0.10 and $ 25, respectively. Find the marginal profit when 300 glasses of lemonade are sold and when 700 glasses of lemonade are sold.

a. ,
b. ,
c. ,
d. ,
e. ,
ANSWER: a
POINTS: 1
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
DATE CREATED: 1/21/2016 10:02 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:02 AM


127. Use the product Rule to find the derivative of the function .

a.
b.
c.
d.
e.
ANSWER: a
POINTS: 1
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
DATE CREATED: 1/21/2016 10:02 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:02 AM


128. Find the derivative of the function .

a.
b.
c.
d.
e.
ANSWER: a
POINTS: 1
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
DATE CREATED: 1/21/2016 10:02 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:02 AM


129. Find the derivative of the function . State which differentiation rule(s) you used to find the derivative.

a. 1, Product Rule.
b. 1, Quotient Rule.
c. 5, Product Rule.
d. 5, Quotient Rule.
e. , Product Rule.
ANSWER: b
POINTS: 1
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
DATE CREATED: 1/21/2016 10:02 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:02 AM


130. Find the point(s), if any, at which the graph of f has a horizontal tangent line.

a. ,
b. ,
c. ,
d. ,
e. ,
ANSWER: a
POINTS: 1
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
DATE CREATED: 1/21/2016 10:02 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:02 AM


131. A population of bacteria is introduced into a culture. The number of bacteria P can be modeled by where t is the time (in hours). Find the rate of change of the population when .

a. 36.98 bacteria/hr
b. 29.15 bacteria/hr
c. 33.65 bacteria/hr
d. 32.75 bacteria/hr
e. 30.25 bacteria/hr
ANSWER: a
POINTS: 1
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
DATE CREATED: 1/21/2016 10:02 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:02 AM


132. Use the given information to find of the function .

, , and

a.
b.
c.
d.
e.
ANSWER: a
POINTS: 1
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
DATE CREATED: 1/21/2016 10:02 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:02 AM


133. Find an equation of the tangent line to the graph of f at the given point.

, at

a.
b.
c.
d.
e.
ANSWER: d
POINTS: 1
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:02 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:02 AM


134. Find an equation of the tangent line to the graph of f at the given point.

, at

a.
b.
c.
d.
e.
ANSWER: d
POINTS: 1
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:02 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:02 AM


135. Use the demand function to find the rate of change in the demand x for the given price . Round your answer to two decimal places.

a. 1.44 units per dollar
b. –0.72 units per dollar
c. 0.72 units per dollar
d. 0.96 units per dollar
e. –1.44 units per dollar
ANSWER: e
POINTS: 1
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:02 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:02 AM


136. A population of bacteria is introduced into a culture. The number of bacteria P can be modeled by where t is the time (in hours). Find the rate of change of the population when .

a. 21.95 bacteria/hr
b. 3.53 bacteria/hr
c. 10.6 bacteria/hr
d. 2.07 bacteria/hr
e. 7.32 bacteria/hr
ANSWER: c
POINTS: 1
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:02 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:02 AM


137. Find , , and of the functions , .

a. , , and
b. , , and
c. , , and
d. , , and
e. , , and
ANSWER: a
POINTS: 1
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
DATE CREATED: 1/21/2016 10:02 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:02 AM


138. Find of , .

a.
b.
c.
d.
e. none of these choices
ANSWER: c
POINTS: 1
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:02 AM
DATE MODIFIED: 3/30/2017 7:51 AM


139. Find the derivative of the function.

a.
b.
c.
d.
e.
ANSWER: e
POINTS: 1
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:02 AM
DATE MODIFIED: 3/30/2017 7:58 AM


140. Differentiate the given function.

a.
b.
c.
d.
e.
ANSWER: d
POINTS: 1
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:02 AM
DATE MODIFIED: 3/30/2017 8:00 AM


141. Find the derivative of the function.

a.
b.
c.
d.
e.
ANSWER: d
POINTS: 1
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:03 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:03 AM


142. Find the derivative of the given function.

a.
b.
c.
d.
e.
ANSWER: d
POINTS: 1
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:03 AM
DATE MODIFIED: 4/5/2017 9:42 AM


143. Find the derivative of the function.

a.
b.
c.
d.
e.
ANSWER: a
POINTS: 1
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:03 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:03 AM


144. Find the derivative of the function.

a.
b.
c.
d.
e.
ANSWER: e
POINTS: 1
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:03 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:03 AM


145. You deposit $1,000 in an account with an annual interest rate of change r (in decimal form) compounded monthly. At the end of 4 years, the balance is . Find the rate of change of A with respect to r when . Round your answer to two decimal places.

a. $1,375.67
b. $65,594.67
c. $114.64
d. $5,466.22
e. $5,430.02
ANSWER: d
POINTS: 1
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:03 AM
DATE MODIFIED: 4/5/2017 9:42 AM


146. The value V of a machine t years after it is purchased is inversely proportional to the square root of . The initial value of the machine is $10,000. Find the rate of depreciation when . Round your answer to two decimal places.

a. –381.80 per year
b. –1,889.82 per year
c. 447.21 per year
d. 1,767.77 per year
e. –763.60 per year
ANSWER: a
POINTS: 1
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:03 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:03 AM


147. Find the second derivative of the function.

a.
b.
c.
d.
e. None of the above
ANSWER: d
POINTS: 1
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:03 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:03 AM


148. Find the third derivative of the function .

a.
b.
c.
d.
e.
ANSWER: a
POINTS: 1
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
DATE CREATED: 1/21/2016 10:03 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:03 AM


149. Find the of .

a.
b.
c.
d.
e.
ANSWER: a
POINTS: 1
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
DATE CREATED: 1/21/2016 10:03 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:03 AM


150. Determine whether the statement is true or false. If it is false, explain why or give an example that shows it is false.

If , then .

a. True
b. False. The product rule is
ANSWER: b
POINTS: 1
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
DATE CREATED: 1/21/2016 10:03 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:03 AM


151. Find the third derivative.

a.
b.
c. 0
d.
e.
ANSWER: e
POINTS: 1
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:03 AM
DATE MODIFIED: 3/30/2017 8:18 AM


152. Find the value for the function .

a. 1,776
b. 800
c. 311
d. 807
e. 4,576
ANSWER: a
POINTS: 1
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:03 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:03 AM


153. Find the indicated derivative.

Find if .

a.
b.
c.
d.
e.
ANSWER: e
POINTS: 1
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:03 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:03 AM


154. Find the second derivative for the function and solve the equation .

a. –2
b. 1
c. 0
d. 26
e. 33
ANSWER: a
POINTS: 1
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:03 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:03 AM


155. Find the second derivative for the function and solve the equation .

a. 0
b. 4
c. –4
d.
e. no solution
ANSWER: e
POINTS: 1
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:03 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:03 AM


156. A brick becomes dislodged from the Empire State Building (at a height of 1,000 feet) and falls to the sidewalk below. Write the position s(t), velocity v(t), and acceleration a(t) as functions of time.

a. ; ;
b. ; ;
c. ; ;
d. ; ;
e. ; ;
ANSWER: c
POINTS: 1
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:03 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:03 AM


157. Find implicitly for .

a.
b.
c.
d.
e.
ANSWER: c
POINTS: 1
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:03 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:03 AM


158. Find for the equation .

a.
b.
c.
d.
e.
ANSWER: c
POINTS: 1
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: True
DATE CREATED: 1/21/2016 10:03 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:03 AM


159. Find the slope of the graph at the given point.

a. 0
b. 3
c. 5
d. 4
e. 7
ANSWER: a
POINTS: 1
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
DATE CREATED: 1/21/2016 10:03 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:03 AM


160. Find the slope of the graph at the given point.

a. 2
b. 0
c. 1
d. 3
e. 5
ANSWER: a
POINTS: 1
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
DATE CREATED: 1/21/2016 10:03 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:03 AM


161. Find the rate of change of x with respect to p.

,

a.
b.
c.
d.
e.
ANSWER: a
POINTS: 1
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
DATE CREATED: 1/21/2016 10:03 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:03 AM


162. Find the rate of change of x with respect to p.

,

a.
b.
c.
d.
e.
ANSWER: a
POINTS: 1
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
DATE CREATED: 1/21/2016 10:03 AM
DATE MODIFIED: 1/21/2016 10:03 AM

+
-
Only 0 units of this product remain

You might also be interested in