Test Bank Communicating in Small Groups, 12th Edition Steven A. Beebe A+

$35.00
Test Bank Communicating in Small Groups, 12th Edition Steven A. Beebe A+

Test Bank Communicating in Small Groups, 12th Edition Steven A. Beebe A+

$35.00
Test Bank Communicating in Small Groups, 12th Edition Steven A. Beebe A+
  1. Communication is usually a linear process.

Answer: False

Topic: 1.1.1: Communication

Learning Objective: 1.1.1: Describe the process of communication

Skill: Understand the Concepts

Difficulty: Easy

2. If a group member sits in stone silence, he/she is exerting no influence on the group’s climate.

Answer: False

Topic: 1.1.5: Exerting Influence

Learning Objective: 1.1.5: Identify the characteristic of exerting influence on others as an essential element of small group communication

Skill: Analyze It

Difficulty: Moderate

3. A team is a coordinated group of individuals organized to work together to achieve a specific, common goal.

Answer: True

Topic: 1.2.1: Characteristics of an Effective Team

Learning Objective: 1.2.1: Describe an effective team at work

Skill: Understand the Concepts

Difficulty: Easy

4. An effective team member fears conflict and avoids accountability.

Answer: False

Topic: 1.2.2 Characteristics of Effective Team Members

Learning Objective: 1.2.2: Identify effective teammates by their actions

Skill: Analyze It

Difficulty: Moderate

5. Often, it is better to work in a group than to work alone because we learn more about ourselves from the experience.

Answer: True

Topic: 1.3.1 Advantages of Working in Groups

Learning Objective: 1.3.1: Describe the advantages of group work

Skill: Apply What You Know

Difficulty: Moderate

6. When you work in a group, you are more likely to be satisfied with a decision you help to make.

Answer: True

Topic: 1.3.1 Advantages of Working in Groups

Learning Objective: 1.3.1: Describe the advantages of group work

Skill: Apply What You Know

Difficulty: Moderate

7. Generally, study groups do not accomplish as much toward the learning task as those who study alone.

Answer: False

Topic: 1.4.2 Secondary Groups

Learning Objective: 1.4.2: Characterize secondary groups

Skill: Analyze It

Difficulty: Moderate

8. A therapy group is a group of five to fifteen employees who meet regularly to examine work processes with the goal of improving productivity.

Answer: False

Topic: 1.4.2 Secondary Groups

Learning Objective: 1.4.2: Characterize secondary groups

Skill: Understand the Concepts

Difficulty: Easy

9. Virtual small group communication is communication among group members who are not together in the same physical location.

Answer: True

Topic: 1.5 Communicating in Virtual Groups

Learning Objective: 1.5: Use methods to make virtual group meetings effective

Skill: Understand the Concepts

Difficulty: Easy

10. To enhance communication competence, one must be motivated, have appropriate knowledge, and have the skill to act appropriately.

Answer: True

Topic: 1.6.1 Nine Core Competencies of Group Communication

Learning Objective: 1.6.1: Describe two problem-oriented, three solution-oriented, two discussion-management, and two relational group problem-solving competencies

Skill: Apply What You Know

Difficulty: Moderate

Multiple-Choice Questions

1. Generally, group work can be more productive than individual efforts because groups

A. have less information and knowledge available than an individual.

B. stimulate creativity.

C. have the potential for agreement with an idea just to avoid conflict.

D. take more time.

Answer: B

Topic: 1.3.1: Advantages of Working in Groups

Learning Objective: 1.3.1: Describe the advantages of group work

Skill: Analyze It

Difficulty: Moderate

2. Which of the following best meets the criteria for being labeled a “small group”?

A. Four college professors from the Communication Department listening to an address by the college president

B. Four people waiting for a bus

C. Four persons waiting in a line in a fast-food restaurant

D. Four office managers from various branches of a large corporation holding a conference telephone call to decide a question about a company policy

Answer: D

Topic: 1.1.2: A Small Group of People

Learning Objective: 1.1.2: Describe the characteristics of a small group

Skill: Understand the Concepts

Difficulty: Easy

3. A group whose sole purpose is to associate with one another for the joy of fellowship may be described as a

A. study group.

B. primary group.

C. therapy group.

D. committee.

Answer: B

Topic: 1.4.1: Primary Groups

Learning Objective: 1.4.1: Explain how primary groups fulfil their purpose

Skill: Understand the Concepts

Difficulty: Easy

4. “I think group work is just terrific,” gushed Lucy after a particularly harmonious and productive group meeting. “Yes,” replied Marla, “but you also have to realize that group work has its disadvantages, including

A. less information and knowledge available than an individual would have.”

B. less chance of comprehending and remembering information.”

C. the potential for agreement with an idea just to avoid conflict.”

D. less chance of understanding your interpersonal behavior and communication style.”

Answer: C

Topic: 1.3.2: Disadvantages of Working in Groups

Learning Objective: 1.3.2: Explain how to overcome the disadvantages of working in small groups

Skill: Apply What You Know

Difficulty: Moderate

5. Which of the following is NOT one of the common characteristics of the definition of small group communication?

A. Members exert influence upon one another.

B. Members feel a sense of control.

C. Members meet with a common purpose.

D. Members feel a sense of belonging.

Answer: B

Topic: 1.6.2: Ethically Communicating in Small Groups

Learning Objective: 1.6.2: Identify attributes of ethical small group communication

Skill: Understand the Concepts

Difficulty: Easy

6. To be a truly competent communicator, the following element(s) is/are involved

A. you must be motivated.

B. you must have appropriate knowledge.

C. you must have the skill to act appropriately.

D. all of the above.

Answer: D

Topic: 1.6: Communicating Competently in Small Groups

Learning Objective: 1.6: Describe competencies of small group communication

Skill: Understand the Concepts

Difficulty: Easy

7. A medium or method of communication is said to be “media rich” if it has all of the following characteristics EXCEPT

A. a focus on a mass of people.

B. potential for feedback.

C. the variety of language that communicators use

D. several verbal and nonverbal cues that can be processed by senders and receivers.

Answer: A

Topic: 1.5.2: Virtual Group Theories

Learning Objective: 1.5.2: Apply theories to virtual groups

Skill: Understand the Concepts

Difficulty: Easy

8. Characteristics that enhance team success include all of the following EXCEPT

A. experienced team members.

B. problem-solving abilities.

C. supportiveness.

D. strategic pondering.

Answer: D

Topic: 1.6.2: Ethically Communicating in Small Groups

Learning Objective: 1.6.2: Identify attributes of ethical small group communication

Skill: Understand the Concepts

Difficulty: Easy

9. Collaboration is not necessary when

A. conflict becomes unmanageable.

B. information is readily available.

C. team has limited time.

D. not necessary for all of the above reasons.

Answer: D

Topic: 1.3.3: When Not to Collaborate

Learning Objective: 1.3.3: Determine when group work is unnecessary

Skill: Apply What You Know

Difficulty: Moderate

Essay Questions

1. Discuss the differences between a small group and a team.

Topic: 1.2: Communicating in Teams

Learning Objective: 1.2: Evaluate teams for effective practices

Skill: Evaluate

Difficulty: Difficult

2. What are the characteristics of an effective team?

Topic: 1.2.1: Characteristics of an Effective Team

Learning Objective: 1.2.1: Describe an effective team at work

Skill: Understand the Concepts

Difficulty: Easy

3. By understanding both the advantages and disadvantages of working in groups, one is more likely to develop realistic expectations of group work. List and provide examples that describe five advantages and four disadvantages of working with groups.

Topic: 1.3.1: Advantages of Working in Groups

1.3.2: Disadvantages of Working in Groups

Learning Objective: 1.3.1: Describe the advantages of group work

Learning Objective: 1.3.2: Explain how to overcome the disadvantages of working in small groups

Skill: Apply What You Know

Difficulty: Moderate

4. Define and discuss virtual small group communication. Give three examples and state whether these would be considered media rich or media lean and why.

Topic: 1.5.2: Virtual Group Theories

Learning Objective: 1.5.2: Apply theories to virtual groups

Skill: Evaluate

Difficulty: Difficult

+
-
Only 0 units of this product remain

You might also be interested in