Test Bank Computer Organization And Architecture, 11th Edition William Stallings A+

$35.00
Test Bank Computer Organization And Architecture, 11th Edition William Stallings A+

Test Bank Computer Organization And Architecture, 11th Edition William Stallings A+

$35.00
Test Bank Computer Organization And Architecture, 11th Edition William Stallings A+

T F 1. A computer is a complex system.

T F 2. A computer organization does not need to be designed to implement a particular architectural specification.

T F 3. Computer organization refers to attributes of a system visible to

the programmer.

T F 4. Changes in computer technology are finally slowing down.

T F 5. Both the structure and functioning of a computer are, in essence, simple.

T F 6. The number of bits used to represent various data types is an

example of an architectural attribute.

T F 7. Interfaces between the computer and peripherals is an example of

an organizational attribute.

T F 8. Historically the distinction between architecture and organization

has not been an important one.

T F 9. A particular architecture may span many years and encompass a

number of different computer models, its organization changing

with changing technology.

T F 10. A microcomputer architecture and organization relationship is

not very close.

T F 11. Changes in technology not only influence organization but also

result in the introduction of more powerful and more complex

architectures.

T F 12. The hierarchical nature of complex systems is essential to both

their design and their description.

T F 13. Both the structure and functioning of a computer are, in essence,

simple.

T F 14. A computer must be able to process, store, move, and control

data.

T F 15. When data are moved over longer distances, to or from a remote

device, the process is known as data transport.

MULTIPLE CHOICE

  1. Computer technology is changing at a __________ pace.

A. slow B. slow to medium

C. rapid D. non-existent

  1. Computer _________ refers to those attributes that have a direct impact on the

logical execution of a program.

A. organization B. specifics

C. design D. architecture

  1. Architectural attributes include __________ .

  1. I/O mechanisms B. control signals

C. interfaces D. memory technology used

  1. _________ attributes include hardware details transparent to the programmer.

A. Interface B. Organizational

C. Memory D. Architectural

  1. It is a(n) _________ design issue whether a computer will have a multiply instruction.

A. architectural B. memory

C. elementary D. organizational

6. It is a(n) _________ issue whether the multiply instruction will be implemented by a special multiply unit or by a mechanism that makes repeated use of the add unit of the system.

A. architectural B. memory

C. mechanical D. organizational

7. A __________ system is a set of interrelated subsystems.

A. secondary B. hierarchical

C. complex D. functional

8. An I/O device is referred to as a __________.

A. CPU B. control device

C. peripheral D. register

9. When data are moved over longer distances, to or from a remote device, the process is known as __________.

A. data communications B. registering

C. structuring D. data transport

10. The _________ stores data.

A. system bus B. I/O

C. main memory D. control unit

11. The __________ moves data between the computer and its external environment.

A. data transport B. I/O

C. register D. CPU interconnection

12. A common example of system interconnection is by means of a __________.

A. register B. system bus

C. data transport D. control device

13. A _________ is a mechanism that provides for communication among CPU, main

memory, and I/O.

A. system interconnection B. CPU interconnection

C. peripheral D. processor

14. _________ provide storage internal to the CPU.

A. Control units B. ALUs

C. Main memory D. Registers

15. The __________ performs the computer’s data processing functions.

A. Register B. CPU interconnection

C. ALU D. system bus

SHORT ANSWER

  1. __________ refers to those attributes of a system visible to a programmer.

2. _________ refers to the operational units and their interconnections that realize

the architectural specifications.

3. Control signals, interfaces between the computer and peripherals, and the

memory technology used are all examples of _________ attributes.

4. The instruction set, the number of bits used to represent various data types,

I/O mechanisms and techniques for addressing memory are all examples of _________ attributes.

  1. The __________ architecture is the architecture of IBM’s mainframe product line.

  1. _________ is the way in which the components are interrelated.

  1. _________ is the operation of each individual component as part of the structure.

  1. The basic functions that a computer can perform are: data processing, data movement, control, and _________.

  1. When data are received from or delivered to a device that is directly connected to the computer, the process is known as __________.

  1. The four main structural components of the computer are: main memory, I/O, system interconnection, and __________.

  1. Often referred to as processor the ________ controls the operation of the computer and performs its data processing functions.

  1. A common example of system interconnection is by means of a ________, consisting of a number of conducting wires to which all the other components attach.

  1. The major structural components of the CPU are: control unit, register, CPU interconnection, and __________.

  1. A __________ control unit operates by executing microinstructions that define the functionality of the control unit.

  1. The _________ controls the operation of the CPU and hence the computer.

CHAPTER 1: BASIC CONCEPTS AND COMPUTER EVOLUTION

TRUE OR FALSE

  1. T
  2. F
  3. F
  4. F
  5. T
  6. T
  7. T
  8. F
  9. T
  10. F
  11. T
  12. T
  13. T
  14. T
  15. F

MULTIPLE CHOICE

  1. C
  2. D
  3. A
  4. B
  5. A
  6. D
  7. B
  8. C
  9. A
  10. C
  11. B
  12. B
  13. A
  14. D
  15. C


SHORT ANSWER

  1. Computer architecture
  2. Computer organization
  3. organizational
  4. architectural
  5. System/370
  6. Structure
  7. Function
  8. data storage
  9. input/output (I/O)
  10. central processing unit (CPU)
  11. central processing unit (CPU)
  12. system bus
  13. arithmetic and logic unit (ALU)
  14. microprogrammed
  15. control unit

+
-
Only 0 units of this product remain

You might also be interested in