Test Bank Database Systems Design, Implementation & Management 12th Edition Carlos Coronel A+

$35.00
Test Bank Database Systems Design, Implementation & Management 12th Edition Carlos Coronel A+

Test Bank Database Systems Design, Implementation & Management 12th Edition Carlos Coronel A+

$35.00
Test Bank Database Systems Design, Implementation & Management 12th Edition Carlos Coronel A+

. Data and information are essentially the same thing.

a.

True

b.

False

ANSWER:

False

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Easy

REFERENCES:

p. 4

LEARNING OBJECTIVES:

DATA.CORO.15.LO1-2 - LO1-2

NATIONAL STANDARDS:

United States - BUSPROG: Analytic

TOPICS:

Data versus Information

KEYWORDS:

Bloom's: Knowledge

2. Data processing can be as simple as organizing data to reveal patterns.

a.

True

b.

False

ANSWER:

True

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Easy

REFERENCES:

REF: p.4

LEARNING OBJECTIVES:

DATA.CORO.15.LO1-2 - LO1-2

NATIONAL STANDARDS:

United States - BUSPROG: - Analytic

TOPICS:

Data versus Information

KEYWORDS:

Bloom's: Knowledge

3. Data is the result of processing raw facts to reveal its meaning.

a.

True

b.

False

ANSWER:

False

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Easy

REFERENCES:

REF: p.4

LEARNING OBJECTIVES:

DATA.CORO.15.LO1-2 - LO1-2

NATIONAL STANDARDS:

United States - BUSPROG: Analytic

TOPICS:

Data versus Information

KEYWORDS:

Bloom's: Knowledge

4. When data are entered into a form and saved, they are placed in the underlying database as knowledge.

a.

True

b.

False

ANSWER:

False

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Moderate

REFERENCES:

REF: p.4

LEARNING OBJECTIVES:

DATA.CORO.15.LO1-2 - LO1-2

NATIONAL STANDARDS:

United States - BUSPROG: Analytic - BUSPROG: Analytic skills: Statistics and Management Science

TOPICS:

Data versus Information

KEYWORDS:

Bloom's: Comprehension

5. Data constitute the building blocks of information.

a.

True

b.

False

ANSWER:

True

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Easy

REFERENCES:

REF: p.4

LEARNING OBJECTIVES:

DATA.CORO.15.LO1-2 - LO1-2

NATIONAL STANDARDS:

United States - BUSPROG: Analytic

TOPICS:

Data versus Information

KEYWORDS:

Bloom's: Knowledge

6. Metadata describe the data characteristics and the set of relationships that links the data found within the database.

a.

True

b.

False

ANSWER:

True

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Easy

REFERENCES:

REF: p.6

LEARNING OBJECTIVES:

DATA.CORO.15.LO1-3 - LO1-3

NATIONAL STANDARDS:

United States - BUSPROG: Analytic

TOPICS:

Introducing the Database

KEYWORDS:

Bloom's: Knowledge

7. The only way to access the data in a database is through the DBMS.

a.

True

b.

False

ANSWER:

True

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Moderate

REFERENCES:

REF: p.6

LEARNING OBJECTIVES:

DATA.CORO.15.LO1-3 - LO1-3

NATIONAL STANDARDS:

United States - BUSPROG: Analytic - BUSPROG: Analytic skills: Statistics and Management Science

TOPICS:

Introducing the Database

KEYWORDS:

Bloom's: Comprehension

8. Database programming languages receive all application requests and translate them into the complex operations required to fulfill those requests.

a.

True

b.

False

ANSWER:

False

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Moderate

REFERENCES:

REF: p.6

LEARNING OBJECTIVES:

DATA.CORO.15.LO1-3 - LO1-3

NATIONAL STANDARDS:

United States - BUSPROG: Analytic

TOPICS:

Introducing the Database

KEYWORDS:

Bloom's: Comprehension

9. The DBMS reveals much of the database’s internal complexity to the application programs and users.

a.

True

b.

False

ANSWER:

False

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Moderate

REFERENCES:

REF: p.6

LEARNING OBJECTIVES:

DATA.CORO.15.LO1-3 - LO1-3

NATIONAL STANDARDS:

United States - BUSPROG: Analytic - BUSPROG: Analytic skills: Statistics and Management Science

TOPICS:

Introducing the Database

KEYWORDS:

Bloom's: Comprehension

10. One disadvantage of the DBMS is that it increases the risk of data security breaches.

a.

True

b.

False

ANSWER:

False

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Easy

REFERENCES:

REF: p.7

LEARNING OBJECTIVES:

DATA.CORO.15.LO1-3 - LO1-3

NATIONAL STANDARDS:

United States - BUSPROG: - Analytic

TOPICS:

Introducting the Database

KEYWORDS:

Bloom's: Knowledge

11. An operational database is sometimes referred to as an enterprise database.

a.

True

b.

False

ANSWER:

False

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Easy

REFERENCES:

REF: p.9

LEARNING OBJECTIVES:

DATA.CORO.15.LO1-3 - LO1-3

NATIONAL STANDARDS:

United States - BUSPROG: - Analytic

TOPICS:

Data versus Information

KEYWORDS:

Bloom's: Knowledge

12. A data warehouse can store data derived from many sources.

a.

True

b.

False

ANSWER:

True

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Easy

REFERENCES:

REF: p.9

LEARNING OBJECTIVES:

DATA.CORO.15.LO1-3 - LO1-3

NATIONAL STANDARDS:

United States - BUSPROG: Analytic

TOPICS:

Introducing the Database

KEYWORDS:

Bloom’s: Knowledge

13. The same data might be simultaneously structured and unstructured depending on the intended processing.

a.

True

b.

False

ANSWER:

True

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Moderate

REFERENCES:

REF: p.9

LEARNING OBJECTIVES:

DATA.CORO.15.LO1-3 - LO1-3

NATIONAL STANDARDS:

United States - BUSPROG: Analytic - BUSPROG: Analytic skills: Statistics and Management Science

TOPICS:

Introducing the Database

KEYWORDS:

Bloom’s: Comprehension

14. Corporations use only structured data.

a.

True

b.

False

ANSWER:

False

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Moderate

REFERENCES:

REF: p.10

LEARNING OBJECTIVES:

DATA.CORO.15.LO1-3 - LO1-3

NATIONAL STANDARDS:

United States - BUSPROG: Analytic - BUSPROG: Analytic skills: Statistics and Management Science

TOPICS:

Introducing the Database

KEYWORDS:

Bloom's: Comprehension

15. Field refers to a collection of related records.

a.

True

b.

False

ANSWER:

False

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Easy

REFERENCES:

REF: p.15

LEARNING OBJECTIVES:

DATA.CORO.15.LO1-5 - LO1-5

NATIONAL STANDARDS:

United States - BUSPROG: Analytic

TOPICS:

Evolution of File System Data Processing

KEYWORDS:

Bloom’s: Knowledge

16. Structural dependence exists when it is possible to make changes in the file structure without affecting the application program’s ability to access the data.

a.

True

b.

False

ANSWER:

False

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Moderate

REFERENCES:

REF: p.21

LEARNING OBJECTIVES:

DATA.CORO.15.LO1-6 - LO1-6

NATIONAL STANDARDS:

United States - BUSPROG: Analytic

TOPICS:

Problems with File System Data Processing

KEYWORDS:

Bloom's: Comprehension

17. Data anomaly is defined as the condition in which all of the data in the database are consistent with the real-world events and conditions.

a.

True

b.

False

ANSWER:

False

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Easy

REFERENCES:

REF: p. 19

LEARNING OBJECTIVES:

DATA.CORO.15.LO1-6 - LO1-6

NATIONAL STANDARDS:

United States - BUSPROG: Analytic

TOPICS:

Problems with File System Data Processing

KEYWORDS:

Bloom's: Knowledge

18. One disadvantage of a database system over previous data management approaches is increased costs.

a.

True

b.

False

ANSWER:

True

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Easy

REFERENCES:

REF: p.28

LEARNING OBJECTIVES:

DATA.CORO.15.LO1-7 - LO1-7

NATIONAL STANDARDS:

United States - BUSPROG: Analytic

TOPICS:

Database System

KEYWORDS:

Bloom's: Knowledge

19. An advantage of database systems is that you needn't perform frequent updates and apply latest patches.

a.

True

b.

False

ANSWER:

False

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Moderate

REFERENCES:

REF: p.28

LEARNING OBJECTIVES:

DATA.CORO.15.LO1-7 - LO1-7

NATIONAL STANDARDS:

United States - BUSPROG: Analytic - BUSPROG: Analytic skills: Statistics and Management Science

TOPICS:

Database System

KEYWORDS:

Bloom's: Comprehension

20. One advantage of a database system over previous data management approaches is that the database system is considerably less complex.

a.

True

b.

False

ANSWER:

False

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Moderate

REFERENCES:

REF: p. 28

LEARNING OBJECTIVES:

DATA.CORO.15.LO1-7 - LO1-7

NATIONAL STANDARDS:

United States - BUSPROG: Analytic

TOPICS:

Database System

KEYWORDS:

Bloom's: Comprehension

21. _____ is the result of revealing the meaning of raw facts.

a.

End-user data

b.

An encoded sample

c.

An encrypted bit

d.

Information

ANSWER:

d

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Easy

REFERENCES:

REF: p. 4

LEARNING OBJECTIVES:

DATA.CORO.15.LO1-2 - LO1-2

NATIONAL STANDARDS:

United States - BUSPROG: Analytic

TOPICS:

Data versus Information

KEYWORDS:

Bloom's: Knowledge

22. _____ is the body of information and facts about a specific subject.

a.

Validation

b.

A format

c.

Knowledge

d.

A database

ANSWER:

c

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Easy

REFERENCES:

REF: p.5

LEARNING OBJECTIVES:

DATA.CORO.15.LO1-2 - LO1-2

NATIONAL STANDARDS:

United States - BUSPROG: Analytic

TOPICS:

Data versus Information

KEYWORDS:

Bloom's: Knowledge

23. Accurate, relevant, and timely information is the key to ____.

a.

data management

b.

good decision making

c.

knowledge

d.

understanding

ANSWER:

b

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Moderate

REFERENCES:

REF: p.5

LEARNING OBJECTIVES:

DATA.CORO.15.LO1-2 - LO1-2

NATIONAL STANDARDS:

United States - BUSPROG: Analytic

TOPICS:

Data versus Information

KEYWORDS:

Bloom's: Comprehension

24. End-user data is _____.

a.

knowledge about the end users

b.

raw facts of interest to the end user

c.

information about a specific subject

d.

accurate, relevant and timely information

ANSWER:

b

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Easy

REFERENCES:

REG: p. 6

LEARNING OBJECTIVES:

DATA.CORO.15.LO1-3 - LO1-3

NATIONAL STANDARDS:

United States - BUSPROG: Analytic

TOPICS:

Introducing the Database

KEYWORDS:

Bloom's: Knowledge

25. _____ provide a description of the data characteristics and the set of relationships that link the data found within the database.

a.

Queries

b.

End-user data

c.

Metadata

d.

Schemas

ANSWER:

c

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Easy

REFERENCES:

REF: p. 6

LEARNING OBJECTIVES:

DATA.CORO.15.LO1-3 - LO1-3

NATIONAL STANDARDS:

United States - BUSPROG: - Analytic

TOPICS:

Introducing the Database

KEYWORDS:

Bloom's: Knowledge

26. _____ serve as the intermediary between the user and the database.

a.

DBMSs

b.

Metadata

c.

End-user data

d.

Programming languages

ANSWER:

a

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Easy

REFERENCES:

REF: p. 6

LEARNING OBJECTIVES:

DATA.CORO.15.LO1-3 - LO1-3

NATIONAL STANDARDS:

United States - BUSPROG: - Analytic

TOPICS:

Introducing the Database

KEYWORDS:

Bloom's: Knowledge

27. The database structure in a DBMS is stored as a _____.

a.

single file

b.

collection of files

c.

set of key/value pairs

d.

collection of queries

ANSWER:

b

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Easy

REFERENCES:

REF: p.6

LEARNING OBJECTIVES:

DATA.CORO.15.LO1-3 - LO1-3

NATIONAL STANDARDS:

United States - BUSPROG: - Analytic

TOPICS:

Introducing the Database

KEYWORDS:

Bloom's: Knowledge

28. A(n) _____ might be written by a programmer or it might be created through a DBMS utility program.

a.

query

b.

operating system

c.

database management system

d.

application

ANSWER:

d

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Easy

REFERENCES:

REF: p. 6

LEARNING OBJECTIVES:

DATA.CORO.15.LO1-3 - LO1-3

NATIONAL STANDARDS:

United States - BUSPROG: - Analytic

TOPICS:

Introducing the Database

KEYWORDS:

Bloom's: Knowledge

29. _____ exists when different versions of the same data appear in different places.

a.

Data inconsistency

b.

Poor data security

c.

Structural dependence

d.

Conceptual dependence

ANSWER:

a

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Easy

REFERENCES:

REF: p. 7

LEARNING OBJECTIVES:

DATA.CORO.15.LO1-3 - LO1-3

NATIONAL STANDARDS:

United States - BUSPROG: - Analytic

TOPICS:

Introducing the Database

KEYWORDS:

Bloom's: Knowledge

30. The response of the DBMS to a query is the ___________

a.

ad hoc query

b.

ad hoc response

c.

query result set

d.

integrated view of the data

ANSWER:

c

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Easy

REFERENCES:

REF: p. 7

LEARNING OBJECTIVES:

DATA.CORO.15.LO1-3 - LO1-3

NATIONAL STANDARDS:

United States - BUSPROG: - Analytic

TOPICS:

Introducing the Database

KEYWORDS:

Bloom's: Knowledge

31. A(n) _____ database is used by an organization and supports many users across many departments.

a.

desktop

b.

workgroup

c.

enterprise

d.

transactional

ANSWER:

c

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Easy

REFERENCES:

REF: p. 8

LEARNING OBJECTIVES:

DATA.CORO.15.LO1-3 - LO1-3

NATIONAL STANDARDS:

United States - BUSPROG: - Analytic

TOPICS:

Introducing the Database

KEYWORDS:

Bloom's: Knowledge

32. A(n) _____ database supports a relatively small number of users (usually fewer than 50) or a specific department within an organization.

a.

desktop

b.

workgroup

c.

enterprise

d.

transactional

ANSWER:

b

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Easy

REFERENCES:

REF: p.8

LEARNING OBJECTIVES:

DATA.CORO.15.LO1-3 - LO1-3

NATIONAL STANDARDS:

United States - BUSPROG: - Analytic

TOPICS:

Introducing the Database

KEYWORDS:

Bloom's: Knowledge

33. A workgroup database is a(n) _____ database.

a.

single-user

b.

multiuser

c.

desktop

d.

distributed

ANSWER:

b

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Easy

REFERENCES:

REF: p. 8

LEARNING OBJECTIVES:

DATA.CORO.15.LO1-3 - LO1-3

NATIONAL STANDARDS:

United States - BUSPROG: - Analytic

TOPICS:

Introducing the Database

KEYWORDS:

Bloom's: Knowledge

34. A desktop database is a _____ database.

a.

single-user

b.

multiuser

c.

workgroup

d.

distributed

ANSWER:

a

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Easy

REFERENCES:

REF: p. 8

LEARNING OBJECTIVES:

DATA.CORO.15.LO1-3 - LO1-3

NATIONAL STANDARDS:

United States - BUSPROG: - Analytic

TOPICS:

Introducing the Database

KEYWORDS:

Bloom's: Knowledge

35. Data warehouse contains historical data obtained from the _____.

a.

operational databases

b.

desktop database

c.

enterprise databases

d.

workgroup databases

ANSWER:

a

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Easy

REFERENCES:

REF: p. 9

LEARNING OBJECTIVES:

DATA.CORO.15.LO1-3 - LO1-3

NATIONAL STANDARDS:

United States - BUSPROG: - Analytic

TOPICS:

Introducing the Database

KEYWORDS:

Bloom's: Knowledge

36. _____ data exist in the format in which they were collected.

a.

Structured

b.

Semistructured

c.

Unstructured

d.

Historical

ANSWER:

c

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Easy

REFERENCES:

REF: p. 9

LEARNING OBJECTIVES:

DATA.CORO.15.LO1-3 - LO1-3

NATIONAL STANDARDS:

United States - BUSPROG: Analytic

TOPICS:

Introducing the Database

KEYWORDS:

Bloom's: Knowledge

37. _____ data exist in a format that does not lend itself to processing that yields information.

a.

Structured

b.

Semistructured

c.

Unstructured

d.

Historical

ANSWER:

c

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Easy

REFERENCES:

REF: p. 9

LEARNING OBJECTIVES:

DATA.CORO.15.LO1-3 - LO1-3

NATIONAL STANDARDS:

United States - BUSPROG: Analytic

TOPICS:

Introducing the Database

KEYWORDS:

Bloom's: Knowledge

38. _____ are the result of formatting disorganized data in order to facilitate storage, use and generation of information.

a.

Structured data

b.

Raw data

c.

Unstructured data

d.

Obsolete data

ANSWER:

a

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Easy

REFERENCES:

REF: p. 9

LEARNING OBJECTIVES:

DATA.CORO.15.LO1-3 - LO1-3

NATIONAL STANDARDS:

United States - BUSPROG: Analytic

TOPICS:

Introducing the Database

KEYWORDS:

Bloom's: Knowledge

39. Most data that can be encountered are best classified as _____.

a.

structured

b.

semistructured

c.

unstructured

d.

historical

ANSWER:

b

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Easy

REFERENCES:

REF: p. 10

LEARNING OBJECTIVES:

DATA.CORO.15.LO1-3 - LO1-3

NATIONAL STANDARDS:

United States - BUSPROG: Analytic

TOPICS:

Introducing the Database

KEYWORDS:

Bloom's: Knowledge

40. An XML database supports the storage and management of _____ XML data.

a.

structured

b.

multistructured

c.

fullystructured

d.

semistructured

ANSWER:

d

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Easy

REFERENCES:

REF: p. 10

LEARNING OBJECTIVES:

DATA.CORO.15.LO1-3 - LO1-3

NATIONAL STANDARDS:

United States - BUSPROG: - Analytic

TOPICS:

Introducing the Database

KEYWORDS:

Bloom's: Knowledge

41. The organization of data within folders in a manual file system is determined by _______.

a.

its date of creation

b.

its expected use

c.

the title of the documents in the folder

d.

the data processing specialist

ANSWER:

b

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Moderate

REFERENCES:

REF: p. 14

LEARNING OBJECTIVES:

DATA.CORO.15.LO1-5 - LO1-5

NATIONAL STANDARDS:

United States - BUSPROG: Analytic - BUSPROG: Analytic skills: Statistics and Management Science

TOPICS:

Evolution of File System Data Processing

KEYWORDS:

Bloom's: Comprehension

42. A _____ is a logically connected set of one or more fields that describes a person, place, or thing.

a.

database

b.

column

c.

record

d.

file

ANSWER:

c

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Easy

REFERENCES:

REF: p. 15

LEARNING OBJECTIVES:

DATA.CORO.15.LO1-5 - LO1-5

NATIONAL STANDARDS:

United States - BUSPROG: Analytic

TOPICS:

Evolution of File System Data Processing

KEYWORDS:

Bloom's: Knowledge

43. A _____ is a collection of related records.

a.

schema

b.

field

c.

column

d.

file

ANSWER:

d

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Easy

REFERENCES:

REF: p. 15

LEARNING OBJECTIVES:

DATA.CORO.15.LO1-5 - LO1-5

NATIONAL STANDARDS:

United States - BUSPROG: Analytic

TOPICS:

Evolution of File System Data Processing

KEYWORDS:

Bloom's: Knowledge

44. A _____ is a character or group of characters that has a specific meaning.

a.

database

b.

field

c.

record

d.

file

ANSWER:

b

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Easy

REFERENCES:

REF: p. 15

LEARNING OBJECTIVES:

DATA.CORO.15.LO1-5 - LO1-5

NATIONAL STANDARDS:

United States - BUSPROG: Analytic

TOPICS:

Evolution of File System Data Processing

KEYWORDS:

Bloom's: Knowledge

45. Which of the following is true of spreadsheet applications?

a.

They provide enhanced security and robust data sharing features.

b.

They do not allow manipulation of data once entered.

c.

They are a better alternative to databases.

d.

They enhance the user's ability to understand the data.

ANSWER:

d

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Moderate

REFERENCES:

REF: p. 17

LEARNING OBJECTIVES:

DATA.CORO.15.LO1-3 - LO1-3

NATIONAL STANDARDS:

United States - BUSPROG: Analytic

TOPICS:

Evolution of File System Data Processing

KEYWORDS:

Bloom's: Comprehension

46. Which of the following refers to the situation where different versions of the same data are stored at different places because they weren’t updated consistently?

a.

Data query

b.

Data integrity

c.

Data dictionary

d.

Data redundancy

ANSWER:

d

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Easy

REFERENCES:

REF: p. 20

LEARNING OBJECTIVES:

DATA.CORO.15.LO1-6 - LO1-6

NATIONAL STANDARDS:

United States - BUSPROG: Analytic

TOPICS:

Problems with File System Data Processing

KEYWORDS:

Bloom's: Knowledge

47. Data is said to be verifiable if:

a.

the data always yields consistent results.

b.

the data cannot be changed or manipulated.

c.

the data is obtained from trusted sources.

d.

the data is stored in different places within the database.

ANSWER:

a

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Easy

REFERENCES:

REF: p. 20

LEARNING OBJECTIVES:

DATA.CORO.15.LO1-6 - LO1-6

NATIONAL STANDARDS:

United States - BUSPROG: Analytic

TOPICS:

Problems with System Data Processing

KEYWORDS:

Bloom's: Knowledge

48. _____ is defined as the condition in which all of the data in the database are consistent with the real-world events and conditions.

a.

Data integrity

b.

Data anomaly

c.

Data ubiquity

d.

Data quality

ANSWER:

a

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Easy

REFERENCES:

REF: p. 20

LEARNING OBJECTIVES:

DATA.CORO.15.LO1-6 - LO1-6

NATIONAL STANDARDS:

United States - BUSPROG: Analytic

TOPICS:

Problems with File System Data Processing

KEYWORDS:

Bloom's: Knowledge

49. The term _____ refers to an organization of components that define and regulate the collection, storage, management and use of data within a database environment.

a.

structured data

b.

transaction

c.

management system

d.

database system

ANSWER:

d

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Moderate

REFERENCES:

REF: p. 22

LEARNING OBJECTIVES:

DATA.CORO.15.LO1-7 - LO1-7

NATIONAL STANDARDS:

United States - BUSPROG: Analytic

TOPICS:

Database Systems

KEYWORDS:

Bloom's: Comprehension

50. _____ relates to the activities that make the database execute transactions more efficiently in terms of storage and access speed.

a.

Performance tuning

b.

Database design

c.

Query access

d.

Database management

ANSWER:

a

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Moderate

REFERENCES:

REF: p. 25

LEARNING OBJECTIVES:

DATA.CORO.15.LO1-7 - LO1-7

NATIONAL STANDARDS:

United States - BUSPROG: Analytic

TOPICS:

Database Systems

KEYWORDS:

Bloom's: Comprehension

51. _______ refers to a type of database that stores most of its data in RAM rather than in hard disks.​

a.

​Integrated databases

b.

​Cloud databases

c.

​Desktop databases

d.

​In-memory databases

ANSWER:

d

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Easy

REFERENCES:

p.30

LEARNING OBJECTIVES:

DATA.CORO.15.LO1-8 - LO 1-8

NATIONAL STANDARDS:

United States - BUSPROG: - Analytic

TOPICS:

Preparing for Your Database Professional Career

KEYWORDS:

Bloom's: Knowledge

52. _____ is the result of processing raw data to reveal its meaning.

ANSWER:

Information

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Easy

REFERENCES:

REF: p. 4

LEARNING OBJECTIVES:

DATA.CORO.15.LO1-2 - LO1-2

NATIONAL STANDARDS:

United States - BUSPROG: Analytic

TOPICS:

Data Versus Information

KEYWORDS:

Bloom's: Knowledge

53. To reveal meaning, information requires _____.

ANSWER:

context

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Easy

REFERENCES:

REF: p. 4

LEARNING OBJECTIVES:

DATA.CORO.15.LO1-2 - LO1-2

NATIONAL STANDARDS:

United States - BUSPROG: Analytic

TOPICS:

Data Versus Information

KEYWORDS:

Bloom's: Knowledge

54. Raw data must be properly _____ for storage, processing and presentation.

ANSWER:

formatted

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Easy

REFERENCES:

REF: p. 4

LEARNING OBJECTIVES:

DATA.CORO.15.LO1-2 - LO1-2

NATIONAL STANDARDS:

United States - BUSPROG: - Analytic

TOPICS:

Data Versus Information

KEYWORDS:

Bloom's: Knowledge

55. Information is produced by processing _____.

ANSWER:

data

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Easy

REFERENCES:

REF: p. 4

LEARNING OBJECTIVES:

DATA.CORO.15.LO1-2 - LO1-2

NATIONAL STANDARDS:

United States - BUSPROG: - Analytic

TOPICS:

Data Versus Information

KEYWORDS:

Bloom's: Knowledge

56. _____ is data about data through which the end-user data are integrated and managed.

ANSWER:

Metadata

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Easy

REFERENCES:

REF: p. 6

LEARNING OBJECTIVES:

DATA.CORO.15.LO1-3 - LO1-3

NATIONAL STANDARDS:

United States - BUSPROG: Analytic

TOPICS:

Introducing the Database

KEYWORDS:

Bloom's: Knowledge

57. A(n) _____ is a collection of programs that manages the database structure and controls access to the data stored in the database.

ANSWER:

DBMS (database management system)

database management system (DBMS)

database management system

DBMS

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Easy

REFERENCES:

REF: p. 6

LEARNING OBJECTIVES:

DATA.CORO.15.LO1-3 - LO1-3

NATIONAL STANDARDS:

United States - BUSPROG: - Analytic

TOPICS:

Introducing the Database

KEYWORDS:

Bloom's: Knowledge

58. A(n) _____ is a spur-of-the-moment question.

ANSWER:

ad hoc query

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Moderate

REFERENCES:

REF: p. 7

LEARNING OBJECTIVES:

DATA.CORO.15.LO1-3 - LO1-3

NATIONAL STANDARDS:

United States - BUSPROG: Analytic

TOPICS:

Introducing the Database

KEYWORDS:

Bloom's: Comprehension

59. A(n) _____ is a specific request issued to the DBMS for data manipulation.

ANSWER:

query

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Easy

REFERENCES:

REF: p. 7

LEARNING OBJECTIVES:

DATA.CORO.15.LO1-3 - LO1-3

NATIONAL STANDARDS:

United States - BUSPROG: - Analytic

TOPICS:

Introducing the Database

KEYWORDS:

Bloom's: Knowledge

60. _____ databases focus primarily on storing data used to generate information required to make tactical or strategic decisions.

ANSWER:

Analytical

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Easy

REFERENCES:

REF: p. 9

LEARNING OBJECTIVES:

DATA.CORO.15.LO1-3 - LO1-3

NATIONAL STANDARDS:

United States - BUSPROG: - Analytic

TOPICS:

Introducing the Database

KEYWORDS:

Bloom's: Knowledge

61. _____ is a special language used to represent and manipulate data elements in a textual format.

ANSWER:

XML (Extensible Markup Language)

Extensible Markup Language (XML)

Extensible Markup Language

XML

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Easy

REFERENCES:

REF: p. 10

LEARNING OBJECTIVES:

DATA.CORO.15.LO1-3 - LO1-3

NATIONAL STANDARDS:

United States - BUSPROG: - Analytic

TOPICS:

Introducing the Database

KEYWORDS:

Bloom's: Knowledge

62. _____ exists when it is possible to make changes in the data storage characteristics without affecting an application program’s ability to access data.

ANSWER:

Data independence

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Moderate

REFERENCES:

REF: p. 19

LEARNING OBJECTIVES:

DATA.CORO.15.LO1-6 - LO1-6

NATIONAL STANDARDS:

United States - BUSPROG: Analytic

TOPICS:

Problems with File System Data Processing

KEYWORDS:

Bloom's: Comprehension

63. The term _____ refers to scattered locations storing the same basic data.

ANSWER:

islands of information

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Easy

REFERENCES:

REF: p. 20

LEARNING OBJECTIVES:

DATA.CORO.15.LO1-6 - LO1-6

NATIONAL STANDARDS:

United States - BUSPROG: Analytic - BUSPROG: Analytic skills: Statistics and Management Science

TOPICS:

Problems with File System Data Processing

KEYWORDS:

Bloom's: Knowledge

64. _____ exists when different and conflicting versions of the same data appear in different places.

ANSWER:

Data inconsistency

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Easy

REFERENCES:

REF: p. 20

LEARNING OBJECTIVES:

DATA.CORO.15.LO1-6 - LO1-6

NATIONAL STANDARDS:

United States - BUSPROG: Analytic - BUSPROG: Analytic skills: Statistics and Management Science

TOPICS:

Problems with File System Data Processing

KEYWORDS:

Bloom's: Knowledge

65. _____ exists when the same data are stored unnecessarily at different places.

ANSWER:

Data redundancy

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Easy

REFERENCES:

REF: p. 20

LEARNING OBJECTIVES:

DATA.CORO.15.LO1-6 - LO1-6

NATIONAL STANDARDS:

United States - BUSPROG: - Analytic

TOPICS:

Problems with File System Data Processing

KEYWORDS:

Bloom's: Knowledge

66. A(n) _____ develops when all required changes in the redundant data are not made successfully.

ANSWER:

data anomaly

anomaly

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Easy

REFERENCES:

REF: p. 21

LEARNING OBJECTIVES:

DATA.CORO.15.LO1-6 - LO1-6

NATIONAL STANDARDS:

United States - BUSPROG: Analytic - BUSPROG: Analytic skills: Statistics and Management Science

TOPICS:

Problems with File System Data Processing

KEYWORDS:

Bloom's: Knowledge

67. The DBMS uses the _____ to look up the required data component structures and relationships, thus relieving programmers from having to code such complex relationships in each program.

ANSWER:

data dictionary

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Easy

REFERENCES:

REF: p. 25

LEARNING OBJECTIVES:

DATA.CORO.15.LO1-7 - LO1-7

NATIONAL STANDARDS:

United States - BUSPROG: - Analytic

TOPICS:

Database Systems

KEYWORDS:

Bloom's: Knowledge

68. _____ relates to activities that make a database operate more efficiently in terms of storage and access speed.

ANSWER:

Performance tuning

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Easy

REFERENCES:

REF: p. 25

LEARNING OBJECTIVES:

DATA.CORO.15.LO1-7 - LO1-7

NATIONAL STANDARDS:

United States - BUSPROG: - Analytic

TOPICS:

Database Systems

KEYWORDS:

Bloom's: Knowledge

69. Describe what metadata are and what value they provide to the database system.

ANSWER:

The metadata describe the data characteristics and the set of relationships that links the data found within the database. For example, the metadata component stores information such as the name of each data element, the type of values (numeric, dates, or text) stored on each data element, and whether the data element can be left empty. The metadata provide information that complements and expands the value and use of the data. In short, metadata present a more complete picture of the data in the database. Given the characteristics of metadata, you might hear a database described as a “collection of self-describing data.”

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Moderate

REFERENCES:

REF: p. 6

LEARNING OBJECTIVES:

DATA.CORO.15.LO1-3 - LO1-3

NATIONAL STANDARDS:

United States - BUSPROG: Analytic - BUSPROG: Analytic skills: Statistics and Management Science

TOPICS:

Introducing the Database

KEYWORDS:

Bloom's: Comprehension

70. What are the advantages of having the DBMS between the end user’s applications and the database?

ANSWER:

Having a DBMS between the end user’s applications and the database offers some important advantages. First, the DBMS enables the data in the database to be shared among multiple applications or users. Second, the DBMS integrates the many different users’ views of the data into a single all-encompassing data repository.

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Moderate

REFERENCES:

REF: p. 6

LEARNING OBJECTIVES:

DATA.CORO.15.LO1-3 - LO1-3

NATIONAL STANDARDS:

United States - BUSPROG: Analytic - BUSPROG: Analytic skills: Statistics and Management Science

TOPICS:

Introducing the Database

KEYWORDS:

Bloom's: Comprehension

71. Discuss some considerations when designing a database.

ANSWER:

Proper database design requires the designer to identify precisely the database’s expected use. Designing a transactional database emphasizes accurate and consistent data and operational speed. Designing a data warehouse database emphasizes the use of historical and aggregated data. Designing a database to be used in a centralized, single-user environment requires a different approach from that used in the design of a distributed, multiuser database.

Designing appropriate data repositories of integrated information using the two-dimensional table structures found in most databases is a process of decomposition. The integrated data must be decomposed properly into its constituent parts, with each part stored in its own table. Further, the relationships between these tables must be carefully considered and implemented so the integrated view of the data can be re-created later as information for the end user. A well-designed database facilitates data management and generates accurate and valuable information. A poorly designed database is likely to become a breeding ground for difficult-to-trace errors that may lead to bad decision making—and bad decision making can lead to the failure of an organization. Database design is simply too important to be left to luck. That’s why college students study database design, why organizations of all types and sizes send personnel to database design seminars, and why database design consultants often make an excellent living.

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Moderate

REFERENCES:

REF: p. 14

LEARNING OBJECTIVES:

DATA.CORO.15.LO1-4 - LO1-4

NATIONAL STANDARDS:

United States - BUSPROG: Analytic - BUSPROG: Analytic skills: Statistics and Management Science

TOPICS:

Why Database Design is Important

KEYWORDS:

Bloom's: Comprehension

72. What are some reasons for studying file systems?

ANSWER:

A brief explanation of the evolution of file system data processing can be helpful in understanding the data access limitations that databases attempt to overcome. Understanding these limitations is relevant to database designers and developers because database technologies do not make these problems magically disappear—database technologies simply make it easier to create solutions that avoid these problems. Creating database designs that avoid the pitfalls of earlier systems requires that the designer understand these problems and how to avoid them; otherwise, the database technologies are no better (and are potentially even worse!) than the technologies and techniques they have replaced.

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Moderate

REFERENCES:

REF: p. 14

LEARNING OBJECTIVES:

DATA.CORO.15.LO1-5 - LO1-5

NATIONAL STANDARDS:

United States - BUSPROG: Analytic

TOPICS:

Why Database Design is Important

KEYWORDS:

Bloom's: Comprehension

73. What are the problems associated with file systems? How do they challenge the types of information that can be created from the data as well as the accuracy of the information?

ANSWER:

The following problems associated with file systems, whether created by DP specialists or through a series of spread-sheets, severely challenge the types of information that can be created from the data as well as the accuracy of the information:

  • Lengthy development times.The first and most glaring problem with the file system approach is that even the simplest data-retrieval task requires extensive programming. With the older file systems, programmers had to specify what must be done and how to do it.
  • Difficulty of getting quick answers.The need to write programs to produce even the simplest reports makes ad hoc queries impossible. Harried DP specialists who worked with mature file systems often received numerous requests for new reports. They were often forced to say that the report will be ready “next week” or even “next month.” If you need the information now, getting it next week or next month will not serve your information needs.
  • Complex system administration.System administration becomes more difficult as the number of files in the system expands. Even a simple file system with a few files requires creating and maintaining several file management programs. Each file must have its own file management programs that allow the user to add, modify, and delete records; to list the file contents; and to generate reports. Because ad hoc queries are not possible, the file reporting programs can multiply quickly. The problem is compounded by the fact that each department in the organization “owns” its data by creating its own files.
  • Lack of security and limited data sharing.Another fault of a file system data repository is a lack of security and limited data sharing. Data sharing and security are closely related. Sharing data among multiple geographically dispersed users introduces a lot of security risks. In terms of spreadsheet data, while many spreadsheet programs provide rudimentary security options, they are not always used, and even when they are, they are insufficient for robust data sharing among users. In terms of creating data management and reporting programs, security and data-sharing features are difficult to program and consequently are often omitted from a file system environment. Such features include effective password protection, the ability to lock out parts of files or parts of the system itself, and other measures designed to safeguard data confidentiality. Even when an attempt is made to improve system and data security, the security devices tend to be limited in scope and effectiveness.
  • Extensive programming.Making changes to an existing file structure can be difficult in a file system environment.

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Moderate

REFERENCES:

REF: p. 18-19

LEARNING OBJECTIVES:

DATA.CORO.15.LO1-6 - LO1-6

NATIONAL STANDARDS:

United States - BUSPROG: Analytic

TOPICS:

Problems with File System Data Processing

KEYWORDS:

Bloom's: Comprehension

74. Describe the five types of users identified in a database system.

ANSWER:

  1. System administrators oversee the database system’s general operations.

  2. Database administrators, also known as DBAs, manage the DBMS and ensure that the database is functioning properly.

  3. Database designers design the database structure. They are, in effect, the database architects. If the database design is poor, even the best application programmers and the most dedicated DBAs cannot produce a useful database environment. Because organizations strive to optimize their data resources, the database designer’s job description has expanded to cover new dimensions and growing responsibilities.

  4. System analysts and programmers design and implement the application programs. They design and create the data-entry screens, reports, and procedures through which end users access and manipulate the database’s data.

  5. End users are the people who use the application programs to run the organization’s daily operations. For example, sales clerks, supervisors, managers, and directors are all classified as end users. High-level end users employ the information obtained from the database to make tactical and strategic business decisions.

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Moderate

REFERENCES:

REF: p. 23-24

LEARNING OBJECTIVES:

DATA.CORO.15.LO1-7 - LO1-7

NATIONAL STANDARDS:

United States - BUSPROG: Analytic

TOPICS:

Database Systems

KEYWORDS:

Bloom's: Comprehension

75. What are the disadvantages of database systems?

ANSWER:

Although the database system yields considerable advantages over previous data management approaches, database systems do carry significant disadvantages:

  • Increased costs. Database systems require sophisticated hardware and software and highly skilled personnel. The cost of maintaining the hardware, software, and personnel required to operate and manage a database system can be substantial. Training, licensing, and regulation compliance costs are often overlooked when database systems are implemented.
  • Management complexity. Database systems interface with many different technologies and have a significant impact on a company’s resources and culture. The changes introduced by the adoption of a database system must be properly managed to ensure that they help advance the company’s objectives. Because database systems hold crucial company data that are accessed from multiple sources, security issues must be assessed constantly.
  • Maintaining currency. To maximize the efficiency of the database system, you must keep your system cur-rent. Therefore, you must perform frequent updates and apply the latest patches and security measures to all components. Because database technology advances rapidly, personnel training costs tend to be significant.
  • Vendor dependence. Given the heavy investment in technology and personnel training, companies might be reluctant to change database vendors. As a consequence, vendors are less likely to offer pricing point advantages to existing customers, and those customers might be limited in their choice of database system components.
  • Frequent upgrade/replacement cycles. DBMS vendors frequently upgrade their products by adding new func-tionality. Such new features often come bundled in new upgrade versions of the software. Some of these ver-sions require hardware upgrades. Not only do the upgrades themselves cost money, it also costs money to train database users and administrators to properly use and manage the new features.

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Moderate

REFERENCES:

REF: p. 28

LEARNING OBJECTIVES:

DATA.CORO.15.LO1-7 - LO1-7

NATIONAL STANDARDS:

United States - BUSPROG: Analytic

TOPICS:

Database Systems

KEYWORDS:

Bloom's: Comprehension

76. Discuss any three functions performed by the DBMS that guarantee the integrity and consistency of the data in the database.

ANSWER:

(answers may vary)

  • Data dictionary management. The DBMS stores definitions of the data elements and their relationships (metadata) in a data dictionary. In turn, all programs that access the data in the database work through the DBMS. The DBMS uses the data dictionary to look up the required data component structures and relationships, thus relieving you from having to code such complex relationships in each program. Additionally, any changes made in a database structure are automatically recorded in the data dictionary, thereby freeing you from having to modify all of the programs that access the changed structure. In other words, the DBMS provides data abstraction, and it removes structural and data dependence from the system.
  • Data storage management. The DBMS creates and manages the complex structures required for data stor-age, thus relieving you from the difficult task of defining and programming the physical data characteristics. A modern DBMS provides storage not only for the data but for related data-entry forms or screen definitions, report definitions, data validation rules, procedural code, structures to handle video and picture formats, and so on. Data storage management is also important for database performance tuning. Performance tuning relates to the activities that make the database perform more efficiently in terms of storage and access speed. Although the user sees the database as a single data storage unit, the DBMS actually stores the database in multiple physical data files. Such data files may even be stored on different storage media. Therefore, the DBMS doesn’t have to wait for one disk request to finish before the next one starts. In other words, the DBMS can fulfill database requests concurrently.
  • Data transformation and presentation. The DBMS transforms entered data to conform to required data structures. The DBMS relieves you of the chore of distinguishing between the logical data format and the physical data format. That is, the DBMS formats the physically retrieved data to make it conform to the user’s logical expectations.
  • Security management. The DBMS creates a security system that enforces user security and data privacy. Security rules determine which users can access the database, which data items each user can access, and which data operations (read, add, delete, or modify) the user can perform. This is especially important in multiuser database systems.

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Moderate

LEARNING OBJECTIVES:

DATA.CORO.15.LO1-7 - LO1-7

NATIONAL STANDARDS:

United States - BUSPROG: Analytic

KEYWORDS:

Bloom's: Comprehension

+
-
Only 0 units of this product remain

You might also be interested in