Test Bank Early Childhood Education Today, 14th Edition George S Morrison

$35.00
Test Bank Early Childhood Education Today, 14th Edition George S Morrison

Test Bank Early Childhood Education Today, 14th Edition George S Morrison

$35.00
Test Bank Early Childhood Education Today, 14th Edition George S Morrison

Test Bank Early Childhood Education Today, 14th Edition George S Morrison

Early Childhood Education Today, 14e (Morrison)

Chapter 1 You and Early Childhood Education: What Does It Mean to Be a Professional?

1.1 Multiple Choice Questions

1) Early childhood professionals teach children ________.

  1. A) Birth to 10 years of age
  2. B) Birth to 8 years of age
  3. C) 2 years to kindergarten
  4. D) Pre-kindergarten and kindergarten

Answer: B

2) The fact that young children are extremely capable and naturally eager to learn has been proven through ________.

  1. A) Scientific knowledge
  2. B) Mathematical knowledge
  3. C) Literary knowledge
  4. D) Theoretical knowledge

Answer: A

3) Michael was a kindergarten teacher ten years ago. He is now returning to the field. Michael has always been aware of and understood the National Association for the Education of young Children's standards for professional development, but today, he learned that he must also be aware of the standards from the Division of Early Childhood of the Council for Exceptional Children. These standards apply to Michael because he will be ________.

  1. A) Monitored by special education
  2. B) Teaching children in a second language
  3. C) Teaching in an inclusive classroom
  4. D) Certified in special education

Answer: C

4) The field of early childhood is changing rapidly due to the following factors EXCEPT ________.

  1. A) An increase in scientific knowledge about children
  2. B) Recent developments in research-based programs and curricula
  3. C) Increased enrollment in early childhood programs
  4. D) Pay increases and bonuses for early childhood educators

Answer: D

5) Knowledge of individual children, knowledge of children's culture, and knowledge of child development is known as ________.

  1. A) Developmentally Appropriate Practice
  2. B) Early Childhood Guidelines
  3. C) Developmentally Accurate Practice
  4. D) Early Childhood Standards

Answer: A

6) Polly is a preschool teacher and understands that one of her most important responsibilities as an early childhood professional is assessment. What two forms of assessment should Polly use in her classroom in ongoing and systematic ways?

  1. A) Standards and norms
  2. B) Observation and documentation
  3. C) Norm-referenced and dictation
  4. D) Checklists and tables

Answer: B

7) Which term refers to the teaching skills teachers need to help all children learn content knowledge?

  1. A) Pedagogical knowledge
  2. B) Content area instruction
  3. C) Pedagogical content knowledge
  4. D) Developmentally appropriate knowledge

Answer: C

8) When teachers actively engage in thinking before, during, and after teaching to make instructional and assessment decisions is known as ________.

  1. A) Reflective practice
  2. B) Professional learning communities
  3. C) Developmental teaching cycle
  4. D) Inclusionary practice

Answer: A

9) According to the Morrison text, the most important disposition is ________.

  1. A) Patience
  2. B) Determination
  3. C) Caring
  4. D) Fairness

Answer: C

10) Knowing what you believe about children, your feelings about appropriate or inappropriate learning environments, what you think are the purposes of education, how you view the teacher's role, and what you think you should know and be able to do should be part of your ________.

  1. A) School mission statement
  2. B) Curriculum plan
  3. C) Philosophy of education
  4. D) Code of education ethics

Answer: C

11) Research has shown that students benefit when teachers develop more in-depth understanding of the following EXCEPT ________.

  1. A) How to differentiate instruction
  2. B) How to correctly calculate test scores
  3. C) How to use formative assessments
  4. D) How to teach in different content areas

Answer: B

12) This is an approach to education that ensures that all young children have opportunities to play and learn together in a variety of settings.

  1. A) Inclusion
  2. B) Special education
  3. C) Special supports
  4. D) Active accommodations

Answer: A

13) This assessment tool is one of the main means for gathering information about young children.

  1. A) Testing
  2. B) Observation
  3. C) Rubrics
  4. D) Screenings

Answer: B

14) This NAEYC standard provides guidelines for becoming a professional.

  1. A) Standard 4
  2. B) Standard 2
  3. C) Standard 3
  4. D) Standard 6

Answer: D

15) About ________ percent of all children in public schools have a disability of some kind.

  1. A) 40
  2. B) 35
  3. C) 13
  4. D) 5

Answer: C

16) Early childhood standards for practice are determined by ________.

  1. A) AYCE
  2. B) NAEYC
  3. C) ECDAP
  4. D) NACE

Answer: B

17) The code of ethics for the field of early childhood education was developed by which professional organization?

  1. A) Early Childhood Development Council
  2. B) National Association for the Education of Young Children
  3. C) International Reading Association
  4. D) Child Development Credentialing Association

Answer: B

18) Dr. Thomas is the principal at Crest Early Childhood Center. She has worked hard to establish a professional learning community at her school. Professional learning communities are designed to do which of the following?

  1. A) Attract the best teachers because it is a socially rewarding and stimulating environment.
  2. B) Follow the letter of the law in early childhood education practices.
  3. C) Increase student achievement by creating a school culture focused on learning.
  4. D) Implement brain based research practices and problem solving.

Answer: C

1.2 Essay/Discussion Questions

1) List each component of DAP. Provide examples of how we would see examples of each in a high quality classroom.

Answer: DAP is teaching that addresses each child grows and develops on an individual and cultural basis. It asks that professionals know how children grow and develop, the individual needs of children, and the cultural aspects of the child. Several important things that all teachers need to do is observe children, create inclusive environments, connect with families, use assessment wisely and fairly, and to be lifelong learners.

2) Discuss inclusion. Why do early childhood educators need to know of this concept? What should they do to prepare for this? What role will assessment play in inclusionary practices?

Answer: Inclusion means that children with and without disabilities learn and work together in the regular classroom. Teachers need to know this because classrooms are more diverse than ever and children have diverse needs. Assessment must be used to guide decision making for all learners.

+
-
Only 0 units of this product remain

You might also be interested in