Test Bank Family Violence, 8th edition By Cliff Roberson, Paul Harvey Wallace A+

$35.00
Test Bank Family Violence, 8th edition By Cliff Roberson, Paul Harvey Wallace A+

Test Bank Family Violence, 8th edition By Cliff Roberson, Paul Harvey Wallace A+

$35.00
Test Bank Family Violence, 8th edition By Cliff Roberson, Paul Harvey Wallace A+

Test Bank for Chapter 1
Multiple-Choice Questions
1. Family violence is generally defined as
a. the physical injury inflicted upon a wife by her husband.
b. any act or omission by persons who are cohabitating that results in serious injury to other members of the family.
c. any physical, emotional, or psychological injury inflicted by a husband on his wife. d. any act or omission by a husband upon his wife that results in serious injury. ANSWER: b Ref. page: 4
2. Family violence includes which of the following acts?
a. criminal offenses b. behavioral acts
9
c. medical problems d. all of the above
ANSWER: d Ref. page: 4
3. Straus and Gelles conducted two national family violence surveys in 1975 and 1985.
These surveys are considered reliable indications of violence in the family because of which of the following factors:
a. the sampling procedure, the large number of respondents and the validity of the
Conflict Tactics Scale as a measuring instrument
b. the sampling procedure, the socioeconomic class of respondents, and the validity of the measuring instrument
c. the follow-up process, the sampling procedure, and the definitions used by Straus and
Gelles
d. subsequent surveys have validated the initial national survey ANSWER: a Ref. page: 7
4. The Uniform Crime Reports (UCR) is compiled by the Federal Bureau of Investigation and provides data on incidents of family violence that
a. is collected by a survey of citizens in the United States.
b. is accurate because all incidents of family violence are reported to the police. c. is criminal in nature.
d. is prosecuted by the local District Attorney. ANSWER: c Ref. page: 8
5. The National Crime Victimization Survey (NCVS) conducts a nationwide sample, and interviews individuals regarding victimization. This annual survey of citizens suffers from which of the following problems?
a. Some respondents underreport crimes. b. Some respondents overreport crimes.
c. It is only an estimate of criminal activity. d. all of the above
10
ANSWER: d Ref. page: 11
6. The psychopathology theory of family violence is grounded upon which of the following concepts?
a. Some individuals suffered from posttraumatic stress disorder and therefore cannot help themselves when they commit violence against those that they live with.
b. Certain individual suffer from mental disorders that relieve them of criminal responsibility when they commit acts of family violence.
c. Certain individuals suffer from personality disorders that cause them to engage in aggressive acts towards their spouses.
d. Certain individuals suffer from mental disorders, personality disorders, and other dysfunctions that cause them to engage in aggressive acts within the family.
ANSWER: d Ref. page: 14
7. The substance abuse theory of family violence accepts the proposition that
a. alcohol causes family violence.
b. drugs and alcohol cause or contribute to family violence. c. illegal drugs cause family violence.
d. some persons cannot use drugs or alcohol and therefore when they engage in this activity, they will batter their spouses.
ANSWER: b Ref. page: 14
8. The social learning theory of family violence
a. assumes that the type of behavior that is most frequently reinforced by others is the one that is most often exhibited by the individual.
b. is an integration of differential associations with differential reinforcements so that people with whom one interacts are the reinforcers of behavior that results in learning both deviant and nondeviant behavior.
c. holds that social learning is accomplished by modeling and reinforcement.
11
d. all of the above
ANSWER: d Ref. page: 14
9. The sociocultural model of family violence focuses on a. the roles of men and women in our society.
b. the cultural attitudes towards women in our society.
c. the acceptance of violence as a cause of family violence d. all of the above
ANSWER: d Ref. page: 18
10. The patriarch theory and the culture of violence theory are examples of which model of family violence?
a. the sociocultural model
b. the social learning model c. the socioeconomic model
d. the cycle of violence model
ANSWER: a Ref. page: 18
11. Which of the following are common features of family violence?
a. isolation, lower socioeconomic class or status, power/powerlessness, low self-esteem, and power differentials
b. low self-esteem, power differentials, effect on the victim, lower socioeconomic class or status
c. effect on the victim, substance abuse, power/powerlessness, power differentials and isolation
d. the fact that the victim stays with the abuser, the fact that the victim provokes the abuser, and the fact that the abuser was abused as a child
ANSWER: c Ref. page: 19–20
12. The intergenerational transmission of violence theory
12
a. originated with Helfer and Kempe when they coined the term battered child syndrome.
b. asserts that violent behavior is learned within the family and bequeathed from one generation to the next
c. is also known as the cycle theory of violence. d. both b and c
ANSWER: b Ref. page: 25
13. The intergenerational transmission of violence theory
a. indicates that children who have been physically abused were more aggressive towards other children than those who had not been harmed.
b. has been discarded as a viable theory of family violence. c. has been accepted as the cause of family violence.
d. both a and c
ANSWER: a Ref. page: 26
14. The term serious injury encompasses all of the following except
a. physical harm.
b. emotional harm. c. arguments.
d. a violation of a family member’s rights. ANSWER: c Ref. page: 5
15. Research indicates that serious intimate partner violence against females
a. has increased in the past twenty-five years.
b. has remained relatively stable in the past twenty-five years.
c. increased about 72 percent from 1994 to 2011.
d. declined about 72 percent from 1994 to 2011.
ANSWER: d Ref. page: 12
13
True-False Questions
1. The cycle of violence theory was originally known as the intergenerational transmission of violence theory.
ANSWER: False Ref. page: 25
2. Victims of family violence have difficulty trusting others.
ANSWER: True Ref. page: 25
3. The resource theory analyzes large-scale conflicts, marriages, and the communication process.
ANSWER: False Ref. page: 19
4. The resource theory is based on the proposition that the one who controls resources is in the dominant position in a relationship.
ANSWER: True Ref. page: 19
5. The ecological theory is based on an analysis of the organism and the environment.
ANSWER: True Ref. page: 15
6. The sociocultural model of family violence is a macro level of analysis that focuses on the variables that cause violence.
ANSWER: True Ref. page: 16
7. The psychopathology theory of family violence is based on substance abuse as the cause of family violence.
ANSWER: False Ref. page: 14
8. The UCRs are published by the U.S. Congressional Committee on Crime.
ANSWER: False Ref. page: 9
9. The NCVS does not provide data regarding the victims of crime.
ANSWER: False Ref. page: 11
10. In 2011, Casey Anthony was convicted of causing the death of her daughter.
ANSWER: False Ref. page: 4
Essay Questions/Topics
14
1. Compare and contrast the general theories regarding family violence.
2. List and discuss some of the more common forces present in all forms of family violence.
3. Discuss the intergenerational transmission of violence theory, including a summary of the theory’s holding.
4. Discuss the role of the NCVS in measuring the level of intimate partner violence.
5. Discuss the factors that contribute to family violence.

+
-
Only 0 units of this product remain

You might also be interested in