Test Bank for Web Development and Design Foundations with HTML5, 10th Edition Felke-Morris A+

$35.00
Test Bank for Web Development and Design Foundations with HTML5, 10th Edition Felke-Morris A+

Test Bank for Web Development and Design Foundations with HTML5, 10th Edition Felke-Morris A+

$35.00
Test Bank for Web Development and Design Foundations with HTML5, 10th Edition Felke-Morris A+

1. Choose the organization listed below that takes a proactive role in developing recommendations and prototype technologies related to the Web.

a. Web Professional Standards Organization (WPO)

b. Internet Engineering Task Force (IETF)

c. Internet Corporation for Assigned Numbers and Names (ICANN)

d. World Wide Web Consortium (W3C)

2. A network that is geographically dispersed and may use some form of public or commercial communications network is called a(n):

a. LAN

b. WAN

c. Internet

d. WWW

3. The first widely used graphical web browser was developed at:

a. CERN

b. NCSA

c. NSF

d. ARPA

4. A domain name is a unique text-based Internet address corresponding to a unique ____________.

a. IP address

b. domain name

c. URL

d. user name
5. New Top Level Domains (TLDs) are coordinated by

a. ICANN

b. no one, because anyone can add a TLD to the Domain Name System

c. W3C

d. TCP

6. A language using a text-based syntax intended to extend the power of HTML by separating data from presentation is called _______.

a. HML

b. XML

c. XHTML

d. SGML

7. _________ combines the formatting strengths of HTML 4.0 and the data structure and extensibility strengths of XML.

a. HML

b. SGML

c. HTML5

d. XHTML

8. A ____ is a type of _____.

a. URI, URL

b. URL, URI

c. HTML, web page

d. URL, HTML

9. The purpose of the ___________ protocol is to ensure the integrity of the communication.

a. HTTP

b. IP

c. TCP

d. FTP

10. The ____ protocol is a set of rules that controls how data is sent between computers on the Internet.

a. HTTP

b. IP

c. TCP

d. FTP

11. Select the item below that lists the top level domain name for the URL http://www.yahoo.com.

a. http

b. www

c. yahoo

d. com

12. Select the main reason for the initial development of the World Wide Web from the list below:

a. To allow companies to advertise over the Internet.

b. To allow companies to conduct commerce over the Internet

c. To allow communication between researchers and links between research papers

d. none of the above

13. Select the true statement from the list below.

a. When a domain name ends in .com it indicates that it is a computer company.

b. A country code domain name can only be owned by someone who resides in that country.

c. Only non-profit organizations can purchase a .org domain name

d. None of the statements above are true


14. Select protocols that are used for e-mail processing.

a. ETP, FTP

b. SMTP, POP3

c. SMTP, POP3, IMAP

d. ETP, FTP, SMTP

15. ______ is a set of rules for exchanging files such as text, graphic images, sound, video, and other multimedia files on the Web.

a. IP

b. TCP

c. FTP

d. HTTP

16. The on-demand use of software and other computing resources hosted at a remote data center (including servers, storage, services, and applications) over the Internet.

a. RSS

b. Cloud Computing

c. TCP

d. TLD

17. A _________ can be configured to house a separate website located at the same domain.

a. TLD

b. subdomain

c. minidomain

D. TCP

18. A ____________ is a high-capacity communication link that carries data gathered from smaller links that interconnect with it.

a. client

b. media

c. backbone

d. TLD



19. A(n) _________ website provides accommodations that help individuals overcome barriers such as visual, auditory, physical, and neurological disabilities.

a. quick loading

b. accessible

c. blog

d. valid

20. _________________ invented the World Wide Web.

a. Marc Andreessen

b. Tim O’Reilly

c. Tim Berners-Lee

d. The Internet Architecture Board (IAB)

Answers:

1. d

2. b

3. b

4. a

5. a

6. b

7. d

8. b

9. c

10. b

11. d

12. c

13. d

14. c

15. d

16. b

17. b

18. c

19. b

20. c

+
-
Only 0 units of this product remain

You might also be interested in