Test Bank Global Marketing Practical Insights and International Analysis 1st Edition by Carlyle Farrell A+

$35.00
Test Bank Global Marketing Practical Insights and International Analysis 1st Edition by Carlyle Farrell A+

Test Bank Global Marketing Practical Insights and International Analysis 1st Edition by Carlyle Farrell A+

$35.00
Test Bank Global Marketing Practical Insights and International Analysis 1st Edition by Carlyle Farrell A+

1. In pursuing a global marketing strategy a firm may:

(a) Standardize its product

(b) Use a consistent brand name

(c) Allow each country manager full autonomy over local marketing strategy

(d) (a) and (b)

(e) (b) and (c)

Answer: (d)

2. McDonald’s recognizes that, compared to other societies, Europeans have a more liberal attitude towards alcohol consumption. In Germany this family oriented restaurant chain has included beer on its menu. This approach to marketing is referred to as:

(a) ‘Glocalization’

(b) Strategic differentiation

(c) Psychographic differentiation

(d) Strategic patterning

Answer: (a)

3. In 2010 Vietnam replaced China as the country where Nike produces the bulk of its products. This was largely driven by rising wage rates in China and illustrates what is generally referred to as:

(a) The globalization of markets

(b) Outsourcing

(c) Free trade

(d) The globalization of production

(e) ‘Glocalization’

Answer: (d)

4. Dreher (2006) measures globalization on three dimensions: economic, social and political. The political integrationdimension would capture:

(a) Levels of political risk

(b) The number of political parties in the country

(c) Diffusion of government policies around the world

(d) Tendency towards socialism as a form of government

Answer: (c)

5. Dreher (2006) measures globalization on three dimensions: economic, social and political. The social integration dimension would capture:

(a) Levels of social assistance in the countries measured

(b) Degree of social interaction within the host country

(c) Flow of ideas and movement of people between countries

(d) Tendency towards socialism as a form of government

Answer: (c)

6. Dreher (2006) measures globalization on three dimensions: economic, social and political. The economic integration dimension would capture:

(a) The extent to which the government restricts trade and investment flows

(b) The extent to which the economy is recession prone

(c) The extent to which the country’s economic policies are internally consistent

(d) The extent to which economic benefits are equitably shared in society

Answer: (a)

7. One of the biggest problems with implementing a global marketing strategy is:

(a) Identifying homogenous consumer segments in various countries

(b) Recruiting culturally literate marketing managers in Asia

(c) Developing a polycentric pricing strategy

(d) Devising a cost-based transfer pricing scheme

(e) Comparing countries on Dreher’s index of globalization

Answer: (a)

8. Which of the following (if any) is a driver of globalization?

(a) Consumers who are exposed to foreign brands when they travel internationally and demand access to those brands in their home countries.

(b) The reduction in tariff and non-tariff barriers around the world

(c) The need for companies to reduce manufacturing costs

(d) All of the above

(e) None of the above

Answer: (d)

9. When a company localizes its important decisions at head office and is largely driven by the needs of consumers in its home market it is described as pursuing a (n) __________________ strategy.

( a ) Regiocentric

( b ) Ethnocentric

( c ) Polycentric

( d ) Geocentric

Answer: (b)

10. To be considered ‘global’ firms must have operations in every country in the world. True/False?

( a ) True

( b ) False

Answer: (b)

Short Answer Questions

1. Define the term ‘Glocal’ Marketing. Provide one real world example of a company that follows such a strategy.

2. Distinguish between a multi-domestic and a global marketing strategy.

3. What is meant by the term ‘globalization’? Describe one approach to the quantification of this concept.

4. How does global marketing differ from domestic marketing?

5. How does technological innovation drive globalization?

+
-
Only 0 units of this product remain

You might also be interested in