Test Bank Introduction to Teaching Making a Difference in Student Learning, 3rd edition By Gene E. Hall A+

$35.00
Test Bank Introduction to Teaching Making a Difference in Student Learning, 3rd edition By Gene E. Hall A+

Test Bank Introduction to Teaching Making a Difference in Student Learning, 3rd edition By Gene E. Hall A+

$35.00
Test Bank Introduction to Teaching Making a Difference in Student Learning, 3rd edition By Gene E. Hall A+

Th­­­­­­e greatest observable factor in student achievement is ______.

a. access to technology

b. current textbooks

c. small class size

d. the classroom teacher

Ans: D

KEY: Learning Objective: 1-1: Identify the range of variables that influence teachers and teaching.

REF: Cognitive Domain: Comprehension

Answer Location: Introduction
Difficulty Level: Medium

2. Which of the following is the accrediting body for teacher education programs?

a. CAEP

b. AFT

c. NEA

d. All of them are teacher education accrediting bodies.

Ans: A

KEY: Learning Objective: 1-3: List reasons educators consider teaching a profession similar to law and medicine.

REF: Cognitive Domain: Comprehension

Answer Location: The Teaching Profession
Difficulty Level: Medium

3. How many years of experience, at minimum, are needed to be eligible for national board certification?

a. one

b. two

c. three

d. four

Ans: C

KEY: Learning Objective: 1-5: Develop patterns of behavior that will contribute to a successful career as a teacher.

REF: Cognitive Domain: Comprehension

Answer Location: How Do You Keep Track of Your Growth as a Teacher?
Difficulty Level: Medium

4. By completing a five-year teacher preparation program, the teacher candidate receives ______.

a. a bachelor's degree, a master’s degree, and a teaching license

b. one full year of teaching experience

c. multiple teacher licensure areas

d. entry into a doctoral program

Ans: A

KEY: Learning Objective: 1-2: Know the steps one can take to earn a teaching license.

REF: Cognitive Domain: Knowledge

Answer Location: Different Pathways to Licensure
Difficulty Level: Medium

5. An MAT program is designed to provide ______.

a. an extra year of course work to a teacher

b. a content area master's degree

c. a teaching license to someone with a bachelor's degree

d. a pathway to teaching for military service personnel only

Ans: C

KEY: Learning Objective: 1-2: Know the steps one can take to earn a teaching license.

REF: Cognitive Domain: Comprehension

Answer Location: Different Pathways to Licensure

Difficulty Level: Hard

6. An alternate licensure plan allows someone interested in becoming a teacher to ______.

a. complete a teaching license program online

b. complete a teaching license program at night

c. start teaching without a license

d. become licensed in multiple states at once

Ans: C

KEY: Learning Objective: 1-2: Know the steps one can take to earn a teaching license.

REF: Cognitive Domain: Knowledge

Answer Location: Alternative Licensure Programs
Difficulty Level: Medium

7. Two teachers have the same level of education and years of experience in the same school district. However, one teacher’s paycheck is higher than the other. The best explanation for this would likely be that ______.

a. pay is allocated solely on assessment data, and teachers with higher test scores earn more money

b. the principal likes the attitude of the teacher earning the higher wage more than that of the other teacher in this scenario

c. the teacher with the higher wage likely earns supplemental pay by serving as a department chair, team leader, or leader of school-provided extracurricular activity

d. the payroll administrator is the cousin of the teacher earning the higher wage

Ans: C

KEY: Learning Objective: 1-3: List reasons educators consider teaching a profession similar to law and medicine.

REF: Cognitive Domain: Application

Answer Location: Trends in the Teaching Force

Difficulty Level: Medium

8. Your chances of finding a teaching job would be greatly improved if you were qualified to teach in which of the following areas?

a. language arts

b. social studies

c. preschool

d. mathematics

Ans: D

KEY: Learning Objective: 1-4: Look at the ways to find a job and assess which one will work best for you.

REF: Cognitive Domain: Comprehension

Answer Location: The Teaching Profession

Difficulty Level: Easy

9. According to the authors, the best way to be prepared for your first teaching job is to ______.

a. ask questions, reflect on each step you take, collaborate with others, and try to understand multiple perspectives in the decisions you make

b. join the teacher’s union so you have plenty of insurance coverage just in case something goes horribly wrong

c. overprepare for the lessons you teach, hoard resources, and contact your mentor daily

d. read the latest research in data and assessment trends, attend every professional development conference in your area, and arrive early at the school and stay late each evening to show your dedication to the profession

Ans: A

KEY: Learning Objective: 1-5: Develop patterns of behavior that will contribute to a successful career as a teacher.

REF: Cognitive Domain: Comprehension

Answer Location: What Do Teachers Need to Know?

Difficulty Level: Hard

10. The job of a field-based supervisor during student teaching is ______.

a. to evaluate your teaching performance in the school setting and provide insight from his or her own experience

b. to make sure you are not embarrassing the university with unorthodox teaching methods and activities that would create parental and community concern

c. to help ease the transition from the university classroom experience to the school setting by showing reality instead of relying on research

d. to evaluate your performance using assessment rubrics he or she designs

Ans: A

KEY: Learning Objective: 1-5: Develop patterns of behavior that will contribute to a successful career as a teacher.

REF: Cognitive Domain: Comprehension

Answer Location: What Do Teachers Need to Know?

Difficulty Level: Hard

11. Justine completed her practicum and noticed that fewer than 70% of the students in the class demonstrated learning gains between the pre-test and post-test related to a unit she had just taught about the American Revolutionary War. What should Justine do now?

a. record the scores in the gradebook with an asterisk beside all students who did not show learning gains

b. compare her class scores with the scores of other teachers

c. talk with her mentor teacher about the scores and her teaching, reflect on what seemed to work and not work in terms of teaching, and plan to reteach those concepts or skills not mastered in small group

d. reteach the unit as before to all the students to ensure full mastery

Ans: C

KEY: Learning Objective: 1-5: Develop patterns of behavior that will contribute to a successful career as a teacher.

REF: Cognitive Domain: Application

Answer Location: The Teaching Profession

Difficulty Level: Medium

12. Alternate routes to teaching are intended to support people who ______.

a. have just graduated high school

b. seek to teach in high-poverty areas

c. have a content background other than teacher education

d. have retired from another profession

Ans: C

KEY: Learning Objective: 1-2: Know the steps one can take to earn a teaching license.

REF: Cognitive Domain: Knowledge

Answer Location: Different Pathways to Licensure

Difficulty Level: Easy

13. Teach for America recruits outstanding students form colleges to teach in ______.

a. low-income areas

b. military bases

c. overseas settings

d. model schools

Ans: A

KEY: Learning Objective: 1-2: Know the steps one can take to earn a teaching license.

REF: Cognitive Domain: Knowledge

Answer Location: Different Pathways to Licensure

Difficulty Level: Medium

14. Which of the following is not a teacher shortage area?

a. special education

b. English Language Learner education

c. math

d. English

Ans: D

KEY: Learning Objective: 1-1: Identify the range of variables that influence teachers and teaching.

REF: Cognitive Domain: Comprehension

Answer Location: The Teaching Profession

Difficulty Level: Easy

15. Basic skills testing for future teachers is used to assess which of the following?

a. social studies

b. science

c. math

d. higher-order thinking skills

Ans: C

KEY: Learning Objective: 1-2: Know the steps one can take to earn a teaching license.

REF: Cognitive Domain: Comprehension

Answer Location: The Teaching Profession

Difficulty Level: Easy

16. In which of the following states would a new teacher start at a higher rate of pay compared to the other states?

a. West Virginia

b. Connecticut

c. Mississippi

d. Louisiana

Ans: B

KEY: Learning Objective: 1-1: Identify the range of variables that influence teachers and teaching.

REF: Cognitive Domain: Knowledge

Answer Location: Why Teach?

Difficulty Level: Easy

17. Which of the following is related to a child having an ineffective teacher?

a. academic performance levels behind peers of the same age

b. better skills in memorization of multiplication tables

c. higher sports achievement

d. less community support for the school

Ans: A

KEY: Learning Objective: 1-1: Identify the range of variables that influence teachers and teaching.

REF: Cognitive Domain: Analysis

Answer Location: Why Teach?

Difficulty Level: Hard

18. Which of the following best describes the research practice of teachers?

a. qualitative researchers

b. research practitioners

c. mixed-methods researchers

d. statistical researchers

Ans: B

KEY: Learning Objective: 1-3: List reasons educators consider teaching a profession similar to law and medicine.

REF: Cognitive Domain: Analysis

Answer Location: Teaching as Practice and Research

Difficulty Level: Hard

19. As a teacher, an example of a way you demonstrate your professional disposition is through ______.

a. the books you read

b. your time spent away from your school

c. your interactions with students

d. formal tests

Ans: C

KEY: Learning Objective: 1-1: Identify the range of variables that influence teachers and teaching.

REF: Cognitive Domain: Comprehension

Answer Location: What Do Teacher Education Candidates Need to Do?

Difficulty Level: Medium

20. Teachers may face standards from which of the following?

a. their local teacher organization

b. the state education agency

c. regional service centers

d. public satisfaction surveys

Ans: B

KEY: Learning Objective: 1-1: Identify the range of variables that influence teachers and teaching.

REF: Cognitive Domain: Comprehension

Answer Location: What Do Teachers Need to Know?

Difficulty Level: Easy

21. Roderick taught a lesson about multiplying and dividing fractions that did not go well. His mentor teacher advised him to use several new techniques in his reteaching of the concept the next day. What method of storing this information might be useful for Roderick in the future?

a. Roderick does not need to document anything about this experience. The ideas were rich and met his need, so he will remember them.

b. Roderick should blog about this lesson on his class web page and suggest that parents make sure the students get a full night’s rest and eat a good breakfast so they can apply themselves and try harder tomorrow.

c. Roderick should document what went wrong in his professional portfolio, along with pictures of the confused students in his classroom.

d. Roderick should reflect and write about what went well and what did not go well in a lesson reflection journal.

Ans: D

KEY: Learning Objective: 1-6: Track your personal and professional growth as a teacher and the directions that growth can lead.

REF: Cognitive Domain: Comprehension

Answer Location: Reflect on Your Observations and Practice in Schools

Difficulty Level: Medium

22. Which of the following is true?

a. All teachers must eventually obtain a master’s degree in their field.

b. All states require at least a bachelor’s degree to be eligible for a license to teach.

c. Teachers in high school science must have had a career as a scientist prior to entering the profession.

d. High demand for teachers in special education has led to lower criteria for licensure in this area compared to other teaching fields.

Ans: B

KEY: Learning Objective: 1-2: Know the steps one can take to earn a teaching license.

REF: Cognitive Domain: Comprehension

Answer Location: The Teaching Profession

Difficulty Level: Medium

23. One way teachers become aware of the strong ties they have to their professional community is through ______.

a. obtaining a master’s degree

b. student successes

c. high test scores

d. sharing stories

Ans: D

KEY: Learning Objective: 1-6: Track your personal and professional growth as a teacher and the directions that growth can lead.

REF: Cognitive Domain: Application

Answer Location: The Joy of Teaching

Difficulty Level: Easy

24. Steve teaches eighth grade, and no one on his teaching team gets along. There is constant fighting during faculty meetings. The best way for Steve to handle this situation is to ______.

a. request a transfer to a different school

b. tell his administrator privately in the hope that he or she will resolve the conflict without him having to be present

c. plan a time for everyone to come together with a mediator to help resolve existing conflict and to create a plan to work together more cooperatively

d. seek the advice of other teachers on the Internet

Ans: C

KEY: Learning Objective: 1-6: Track your personal and professional growth as a teacher and the directions that growth can lead.

REF: Cognitive Domain: Application

Answer Location: Begin Collaborating With Peers and Professors

Difficulty Level: Hard

25. The code of ethics for teachers is designed to guide their ______ and relationships with students.

a. knowledge

b. work

c. planning

d. assessment

Ans: B

KEY: Learning Objective: 1-5: Develop patterns of behavior that will contribute to a successful career as a teacher.

REF: Cognitive Domain: Comprehension

Answer Location: What Do Teachers Need to Know?

Difficulty Level: Easy

26. Recent data show that fewer than ______ of U.S. high school students are ready to take college-level math.

a. 20%

b. 30%

c. 40%

d. 50%

Ans: D

KEY: Learning Objective: 1-1: Identify the range of variables that influence teachers and teaching.

REF: Cognitive Domain: Comprehension

Answer Location: Teaching Fields

Difficulty Level: Medium

27. According to the text, continuous reflection can help teachers gain ______.

a. insight into practice

b. details to improve teaching

c. professional development

d. better mathematical skills

Ans: A

KEY: Learning Objective: 1-5: Develop patterns of behavior that will contribute to a successful career as a teacher.

REF: Cognitive Domain: Analysis

Answer Location: Setting and Upholding Standards

Difficulty Level: Medium

28. Seeing a student master a difficult concept is an example of a(n) ______ reward.

a. intrinsic

b. extrinsic

c. societal

d. developmental

Ans: A

KEY: Learning Objective: 1-5: Develop patterns of behavior that will contribute to a successful career as a teacher.

REF: Cognitive Domain: Knowledge

Answer Location: Setting and Upholding Standards

Difficulty Level: Easy

29. Acknowledgments from parents are an example of a(n) ______ reward.

a. intrinsic

b. extrinsic

c. social

d. developmental

Ans: B

KEY: Learning Objective: 1-2: Know the steps one can take to earn a teaching license.

REF: Cognitive Domain: Knowledge

Answer Location: Why Teach?

Difficulty Level: Easy

30. According to the text, when teachers are able to bring students into a ______, they are rewarded.

a. group project

b. team effort

c. collaborative team

d. learning community

Ans: D

KEY: Learning Objective: 1-1: Identify the range of variables that influence teachers and teaching.

REF: Cognitive Domain: Application

Answer Location: Why Teach?

Difficulty Level: Medium

31. ______ are also known as attitudes and behaviors.

a. Dispositions

b. Professional practices

c. Reflections

d. Beliefs

Ans: A

KEY: Learning Objective: 1-1: Identify the range of variables that influence teachers and teaching.

REF: Cognitive Domain: Comprehension

Answer Location: Teaching as Practice and Research

Difficulty Level: Easy

32. One reason teaching is sometimes considered a semiprofession is that it has not been provided the same level of ______ as other professions like law or medicine (in the United States).

a. education

b. prestige

c. consistency

d. need

Ans: B

KEY: Learning Objective: 1-3: List reasons educators consider teaching a profession similar to law and medicine.

REF: Cognitive Domain: Comprehension

Answer Location: The Teaching Profession

Difficulty Level: Easy

33. A profession sets ______ for entry into the field.

a. quotas

b. needs assessments

c. standards

d. regimens

Ans: C

KEY: Learning Objective: 1-3: List reasons educators consider teaching a profession similar to law and medicine.

REF: Cognitive Domain: Comprehension

Answer Location: Being a Professional

Difficulty Level: Easy

34. The merging of NCATE and TEAC created ______.

a. AFT

b. CAEP

c. NEA

d. NCSS

Ans: B

KEY: Learning Objective: 1-3: List reasons educators consider teaching a profession similar to law and medicine.

REF: Cognitive Domain: Comprehension

Answer Location: Setting and Upholding Standards

Difficulty Level: Easy

35. InTASC was established by the ______.

a. Council of Chief State School Officers

b. National Governors Association

c. Department of Education

d. CAEP

Ans: A

KEY: Learning Objective: 1-3: List reasons educators consider teaching a profession similar to law and medicine.

REF: Cognitive Domain: Knowledge

Answer Location: Specialized Knowledge

Difficulty Level: Easy

36. A common path allowing college graduates to pursue a teaching license after they have completed their bachelor’s degree is the ______.

a. fifth-year program

b. traditional teacher preparation program

c. MAT program

d. online preparation program

Ans: C

KEY: Learning Objective: 1-2: Know the steps one can take to earn a teaching license.

REF: Cognitive Domain: Comprehension

Answer Location: Master of Arts in Teaching (MAT) or Certificate Programs
Difficulty Level: Easy

37. Selena graduated with her bachelor’s degree and obtained her teaching license. She is ready to relocate to an area where she can be very sure she will find a teaching position open in her license area. Which location would probably have a number of openings?

a. large urban areas

b. small towns

c. high-poverty urban areas

d. areas near military bases

Ans: C

KEY: Learning Objective: 1-4: Look at the ways to find a job and assess which one will work best for you.

REF: Cognitive Domain: Application

Answer Location: Trends in the Teaching Force

Difficulty Level: Medium

38. As a new teacher, you will probably be asked to join a professional organization of teachers that has local, state, and national influence. Which of the following is one of the organizations you may be asked to join?

a. IBEW

b. NEA

c. AFL-CIO

d. UMWA

Ans: B

KEY: Learning Objective: 1-6: Track your personal and professional growth as a teacher and the directions that growth can lead.

REF: Cognitive Domain: Comprehension

Answer Location: Trends in the Teaching Force

Difficulty Level: Easy

39. The Bureau of Labor Statistics ranks which profession as one of the largest working groups?

a. teachers

b. custodians

c. truck drivers

d. attorneys

Ans: A

KEY: Learning Objective: 1-1: Identify the range of variables that influence teachers and teaching.

REF: Cognitive Domain: Knowledge

Answer Location: Introduction

Difficulty Level: Easy

40. Many colleges and schools of education are accredited to offer degrees in preschool, elementary, and secondary education by which organization?

a. NEA

b. AFT

c. AFL-CIO

d. CAEP

Ans: D

KEY: Learning Objective: 1-2: Know the steps one can take to earn a teaching license.

REF: Cognitive Domain: Knowledge

Answer Location: Setting and Upholding Standards

Difficulty Level: Medium

41. Which of the following is an alternate route to teacher licensure?

a. praxis

b. Teach for America

c. Army Teachers Group

d. military base teacher preparation

Ans: B

KEY: Learning Objective: 1-4: Look at the ways to find a job and assess which one will work best for you.

REF: Cognitive Domain: Knowledge

Answer Location: Different Pathways to Licensure

Difficulty Level: Easy

42. Teachers are required to have which of the following, regardless of their path to licensure?

a. background checks

b. yearlong clinical practice

c. a GPA above 3.0

d. a professional portfolio

Ans: A

KEY: Learning Objective: 1-4: Look at the ways to find a job and assess which one will work best for you.

REF: Cognitive Domain: Comprehension

Answer Location: Different Pathways to Licensure

Difficulty Level: Medium

43. From which of the following will a new teacher get rich and focused feedback and support?

a. the NEA

b. mentor

c. service personnel

d. textbook companies

Ans: B

KEY: Learning Objective: 1-5: Develop patterns of behavior that will contribute to a successful career as a teacher.

REF: Cognitive Domain: Comprehension

Answer Location: What Do Teachers Need to Know?

Difficulty Level: Medium

44. Jonathan keeps a professional journal to document how specific students responded to events throughout the day. Which of the following should be included?

a. licensure test scores

b. student performance notes and data

c. emergency contact information

d. school evacuation plans

Ans: B

KEY: Learning Objective: 1-6: Track your personal and professional growth as a teacher and the directions that growth can lead.

REF: Cognitive Domain: Application

Answer Location: Reflect on Your Observations and Practice in Schools

Difficulty Level: Medium

45. Collaboration involves which of the following for teachers?

a. sending parent notes home

b. keeping in touch with fellow graduates

c. planning lessons as a team

d. serving on committees

Ans: C

KEY: Learning Objective: 1-5: Develop patterns of behavior that will contribute to a successful career as a teacher.

REF: Cognitive Domain: Analysis

Answer Location: School District/University Partnership Schools

Difficulty Level: Easy

46. The Common Core standards are designed with the intent of uniform standards across states in core academic areas, especially in which area?

a. teen health

b. sex education

c. algebra

d. child nutrition

Ans: C

KEY: Learning Objective: 1-5: Develop patterns of behavior that will contribute to a successful career as a teacher.

REF: Cognitive Domain: Analysis

Answer Location: Setting and Upholding Standards

Difficulty Level: Easy

47. Which type of assessment is used to plan future teaching?

a. formative

b. summative

c. evaluative

d. standardized

Ans: A

KEY: Learning Objective: 1-5: Develop patterns of behavior that will contribute to a successful career as a teacher.

REF: Cognitive Domain: Analysis

Answer Location: What Do Teachers Need to Know?
Difficulty Level: Easy

48. Which of the following is a route toward being employed as a teacher?

a. Teach for America

b. the U.S. military

c. the World Health Organization

d. the National Education Association

Ans: A

KEY: Learning Objective: 1-2: Know the steps one can take to earn a teaching license.

REF: Cognitive Domain: Knowledge

Answer Location: Different Pathways to Licensure

Difficulty Level: Easy

49. Which of the following are the standards used as a framework to provide continuity among teacher trainings across the country?

a. Common Core standards

b. NCLB standards

c. NEA standards

d. InTASC standards

Ans: D

KEY: Learning Objective: 1-3: List reasons educators consider teaching a profession similar to law and medicine.

REF: Cognitive Domain: Analysis

Answer Location: What Do Teachers Need to Know?

Difficulty Level: Easy

50. How long does it take to earn national board certification?

a. two to three years

b. five to six years

c. one year or more

d. a master’s degree and one year of teaching

Ans: C

KEY: Learning Objective: 1-6: Track your personal and professional growth as a teacher and the directions that growth can lead.

REF: Cognitive Domain: Analysis

Answer Location: What Do Teachers Need to Know?

Difficulty Level: Easy

51. Which of the following is an example of an intrinsic reward?

a. students grasping a concept the teacher has taught

b. receiving a recommendation letter from a former professor

c. hearing the news that a new principal has been hired

d. installing new technology in the classroom

Ans: A

KEY: Learning Objective: 1-1: Identify the range of variables that influence teachers and teaching.

REF: Cognitive Domain: Knowledge

Answer Location: Why Teach?

Difficulty Level: Medium

52. Which of the following is an example of an extrinsic reward?

a. acknowledgment from students

b. students grasping a concept the teacher has taught

c. being recognized as teacher of the year

d. serving as yearbook adviser

Ans: A

KEY: Learning Objective: 1-1: Identify the range of variables that influence teachers and teaching.

REF: Cognitive Domain: Knowledge

Answer Location: Why Teach?
Difficulty Level: Easy

53. Which of the following demonstrates what effective teachers look at to evaluate their own professional practice?

a. licensure exam scores

b. completion of additional licensure programs

c. student performance data

d. parent suggestions for improvement

Ans: C

KEY: Learning Objective: 1-5: Develop patterns of behavior that will contribute to a successful career as a teacher.

REF: Cognitive Domain: Analysis

Answer Location: What Do Teachers Need to Know?

Difficulty Level: Medium

54. The code of ethics for teachers governs ______.

a. required graduate GPA

b. professional development planning

c. acceptable teacher graduate programs

d. professional behavior by teachers

Ans: D

KEY: Learning Objective: 1-3: List reasons educators consider teaching a profession similar to law and medicine.

REF: Cognitive Domain: Knowledge

Answer Location: What Do Teachers Need to Know?

Difficulty Level: Easy

55. While being interviewed for a fifth-grade social studies position, Julia will probably be asked a specific question related to ______.

a. Common Core standards in her area

b. her high school activities

c. her opinions on political issues

d. her religious beliefs

Ans: A

KEY: Learning Objective: 1-6: Track your personal and professional growth as a teacher and the directions that growth can lead.

REF: Cognitive Domain: Comprehension

Answer Location: What Do Teachers Need to Know?

Difficulty Level: Easy

56. A new teacher is likely to have which of the following during a first year as a teacher?

a. a parent volunteer

b. a classroom aide

c. a mentor

d. a student teacher

Ans: C

KEY: Learning Objective: 1-5: Develop patterns of behavior that will contribute to a successful career as a teacher.

REF: Cognitive Domain: Comprehension

Answer Location: Teaching as Practice and Research

Difficulty Level: Easy

57. Which best describes the demand for teachers?

a. demand equals supply

b. shortages in all areas

c. shortages in specific areas

d. oversupply of new teachers

Ans: C

KEY: Learning Objective: 1-1: Identify the range of variables that influence teachers and teaching.

REF: Cognitive Domain: Comprehension

Answer Location: Trends in the Teaching Force

Difficulty Level: Easy

58. Who determines the score test takers must achieve to pass the licensure tests?

a. the State Board of Education

b. the U.S. Department of Education

c. your college or university

d. your local school district

Ans: B

KEY: Learning Objective: 1-2: Know the steps one can take to earn a teaching license.

REF: Cognitive Domain: Comprehension

Answer Location: What Do Teachers Need to Know?

Difficulty Level: Easy

True/False

59. There are uniform beliefs about the type of training necessary for teachers to receive a teaching license.

Ans: F

KEY: Learning Objective: 1-2: Know the steps one can take to earn a teaching license.

REF: Cognitive Domain: Comprehension

Answer Location: Ways Programs Are Organized and Why

Difficulty Level: Easy

60. There are routes to licensure that allow people to start teaching without a license.

Ans: T

KEY: Learning Objective: 1-2: Know the steps one can take to earn a teaching license.

REF: Cognitive Domain: Comprehension

Answer Location: Alternative Licensure Programs

Difficulty Level: Easy

61. A lack of qualified teachers may lead to not offering AP courses.

Ans: T

KEY: Learning Objective: 1-4: Look at the ways to find a job and assess which one will work best for you.

REF: Cognitive Domain: Comprehension

Answer Location: Science, Technology, Engineering, and Mathematics (STEM)

Difficulty Level: Easy

62. To maintain the professional behavior of teachers, all states have professional standards boards.

Ans: F

KEY: Learning Objective: 1-3: List reasons educators consider teaching a profession similar to law and medicine.

REF: Cognitive Domain: Application

Answer Location: Setting and Upholding Standards

Difficulty Level: Easy

63. As part of the accreditation of teacher education programs, the accreditation team may interview teacher candidates and ask them for feedback on their program and about their field and clinical experiences.

Ans: T

KEY: Learning Objective: 1-2: Know the steps one can take to earn a teaching license.

REF: Cognitive Domain: Comprehension

Answer Location: Accreditation
Difficulty Level: Easy

64. It is possible for someone who is pursuing a teaching credential to begin teaching with no specialized preparation for teaching.

Ans: T

KEY: Learning Objective: 1-2: Know the steps one can take to earn a teaching license.

REF: Cognitive Domain: Comprehension

Answer Location: Alternative Licensure Programs

Difficulty Level: Easy

65. The professional standards boards in states across the nation are required to be comprised of legal professionals and do not allow teachers to be part of their membership to avoid conflicts of interest.

Ans: F

KEY: Learning Objective: 1-6: Track your personal and professional growth as a teacher and the directions that growth can lead.

REF: Cognitive Domain: Application

Answer Location: Setting and Upholding Standards

Difficulty Level: Medium

66. The InTASC Model Core Teaching Standards and Learning Progressions for Teachers include professional learning and leadership and collaboration components.

Ans: T

KEY: Learning Objective: 1-5: Develop patterns of behavior that will contribute to a successful career as a teacher.

REF: Cognitive Domain: Comprehension

Answer Location: Teachers as Leaders

Difficulty Level: Easy

67. Teachers should not pay attention to what other teachers are doing in their classrooms. They should develop their curricula alone.

Ans: F

KEY: Learning Objective: 1-5: Develop patterns of behavior that will contribute to a successful career as a teacher.

REF: Cognitive Domain: Knowledge

Answer Location: Become a Member of a Teaching and Learning Team

Difficulty Level: Easy

Essay

68. According to the text, what does it mean to make a difference as a teacher?

Ans: To make a difference means to make a long-term impact in a positive manner on a child’s life. This may involve assisting to gain mastery of a difficult concept, encouraging a student to apply for college or enter a competition, or even showing concern to a student with a problem. Even building or supporting the growth of a student’s self-esteem can make a difference.

KEY: Learning Objective: 1-5: Develop patterns of behavior that will contribute to a successful career as a teacher.

REF: Cognitive Domain: Analysis

Answer Location: Making a Difference

Difficulty Level: Hard

69. What is meant by the term “profession”?

Ans: A profession has standards for entry. It also has standards and codes of ethics. Professionals provide services to clients.

KEY: Learning Objective: 1-3: List reasons educators consider teaching a profession similar to law and medicine.

REF: Cognitive Domain: Analysis

Answer Location: Why Teach?

Difficulty Level: Medium

70. Discuss how teachers can earn additional income.

Ans: Teachers can earn additional income by serving as a mentor to a new teacher or providing staff development. Adding a license or national board certification can also augment income. Some schools even have pay incentives for increasing student achievement. Even adding a higher degree can result in greater income.

KEY: Learning Objective: 1-2: Know the steps one can take to earn a teaching license.

REF: Cognitive Domain: Application

Answer Location: Trends in the Teaching Force

Difficulty Level: Medium

71. How might a teacher candidate benefit from a field experience?

Ans: Field experiences allow the teacher candidate to try out some of the ideas or methods with students in school settings. This may also allow the teacher candidate to assist students in learning material and raise student achievement. Field experiences also allow the teacher candidate to observe teachers in practice and instruction.

KEY: Learning Objective: 1-5: Develop patterns of behavior that will contribute to a successful career as a teacher.

REF: Cognitive Domain: Analysis

Answer Location: What Do Teachers Need to Know?

Difficulty Level: Medium

72. How might a teacher candidate benefit from a job-shadowing experience?

Ans: This will help you see the school day from a teacher's perspective and also see the work they are engaged in and how they work through demands of the school day. It can also let you see students in learning from a perspective that may be your first where you are not a student in the class as well.

KEY: Learning Objective: 1-5: Develop patterns of behavior that will contribute to a successful career as a teacher.

REF: Cognitive Domain: Application

Answer Location: Learn to Be Comfortable in Schools

Difficulty Level: Medium

73. What education data have led to STEM funding?

Ans: This initiative was based on the low percentage of U.S. high school students being ready to take college level course work in math and science. The need for depth of knowledge in math and science is critical for current and future career options.

KEY: Learning Objective: 1-3: List reasons educators consider teaching a profession similar to law and medicine.

REF: Cognitive Domain: Comprehension

Answer Location: What Do Teachers Need to Know?

Difficulty Level: Hard

74. Explain the National Board for Professional Teaching Standards.

Ans: The national board standards involve teachers being committed to students and their learning and knowing the subject they teach. The national board standards focus on depth of teacher content knowledge and best teach the subject content to their students. National board teachers think and reflect on their practice and learn from those reflections. They are also members of learning communities and are responsible for managing and monitoring student learning through ongoing multiple forms of assessment.

KEY: Learning Objective: 1-6: Track your personal and professional growth as a teacher and the directions that growth can lead.

REF: Cognitive Domain: Application

Answer Location: What Do Teachers Need to Know?

Difficulty Level: Medium

75. What can a teacher learn over time while building their teaching portfolio over time?

Ans: A professional portfolio serves as a collection of professional work. This be the foundation of personal reflection on past instructional experiences and professional growth. As a written record, either electronic or paper, the portfolio is a chronology of the teacher’s professional practice over time.

KEY: Learning Objective: 1-6: Track your personal and professional growth as a teacher and the directions that growth can lead.

REF: Cognitive Domain: Application

Answer Location: How Do You Keep Track of Your Growth as a Teacher?

Difficulty Level: Medium

76. How can technology be used as a professional development resource for teachers?

Ans: Technology resources can be used as a reference for supporting and increasing content knowledge for the teacher. Technology can also be used as a networking and sharing mechanism for the teacher in collaboration with other teachers locally, nationally and internationally.

KEY: Learning Objective: 1-6: Track your personal and professional growth as a teacher and the directions that growth can lead.

REF: Cognitive Domain: Analysis

Answer Location: What Role Does Technology Play in the Lives of Teachers?

Difficulty Level: Medium

77. Discuss the path students take when moving through a teacher education program?

Ans: Most programs are put together so as to move the student through course work about child development and behaviors. Students also learn about laws impacting education and also learn about diversity of students and diversity in learning styles. Information is also gained on exceptionality in students and developing deep content knowledge.

KEY: Learning Objective: 1-2: Know the steps one can take to earn a teaching license.

REF: Cognitive Domain: Application

Answer Location: Ways Programs Are Organized and Why

Difficulty Level: Medium

78. How are districts working to attract teachers?

Ans: Signing bonuses, moving expense assistance, and assisting with home purchases are used as recruitment tools by districts to attract teachers.

KEY: Learning Objective: 1-4: Look at the ways to find a job and assess which one will work best for you.

REF: Cognitive Domain: Application

Answer Location: Trends in the Teaching Force

Difficulty Level: Easy

79. Describe the benefits offered to teachers over their careers.

Ans: Incremental increases for years of experience, completion of additional course work, and completion of advanced degrees can provide pay increases to teachers.

KEY: Learning Objective: 1-4: Look at the ways to find a job and assess which one will work best for you.

REF: Cognitive Domain: Comprehension

Answer Location: Trends in the Teaching Force

Difficulty Level: Medium

80. What are some ways teachers can earn additional income within or outside school?

Ans: Teachers can serve as a mentor to new teachers or gain national board certification to boost their pay. They can also take on extra responsibilities to add pay.

KEY: Learning Objective: 1-4: Look at the ways to find a job and assess which one will work best for you.

REF: Cognitive Domain: Application

Answer Location: Trends in the Teaching Force

Difficulty Level: Easy

+
-
Only 0 units of this product remain

You might also be interested in