Test Bank Marriage and Family The Quest for Intimacy 9th Edition By Robert Lauer A+

$35.00
Test Bank Marriage and Family The Quest for Intimacy 9th Edition By Robert Lauer A+

Test Bank Marriage and Family The Quest for Intimacy 9th Edition By Robert Lauer A+

$35.00
Test Bank Marriage and Family The Quest for Intimacy 9th Edition By Robert Lauer A+

The family into which people are born is known as their family of:


A) procreation.
B) origin.
C) socialization.
D) substance.



2) Which of the following involves love, affection, caring, and deep attachment to a friend, lover, spouse, or relative?


A) sexuality
B) the desire for attention
C) intimacy
D) marriage



3) _____ means people have less interpersonal interaction than they desire.


A) Social loneliness
B) Emotional loneliness
C) Cohabitation
D) Familism



4) When a person has fewer intimate relationships than he or she desires, it is referred to as:


A) social loneliness.
B) depression.
C) emotional loneliness.
D) alienation.



5) Families that are made up of grandparents, parents, and children are called:


A) nuclear families.
B) extended families.
C) families of origin.
D) single generation families.



6) The term "nuclear family" refers to:


A) a three-generation household.
B) an all-female household, such as grandmother, daughters, and daughters' children.
C) a household that comprises a husband, a wife, and a single child.
D) an adult child and an elderly parent living together.



7) Love:


A) is usually absent when people are considering marriage.
B) is the only reason that people marry.
C) is rarely the foundation of a good marriage.
D) can be the outgrowth of a good marriage.



8) During the child-rearing years, marital satisfaction:


A) increases dramatically because parents emphasize family.
B) remains the same as it was before the birth of the child.
C) decreases for one or both spouses.
D) increases for most families as the husband and the wife experience an increased bonding around the child.



9) Which of the following statements is true about sex life and marital satisfaction?


A) Couples can have a great sex life and an unhappy marriage.
B) Couples can have an unfulfilling sex life and a happy marriage.
C) Couples can have a fulfilling sex life and a happy marriage.
D) All of these answers are correct.



10) According to the National Marriage Project 2004, identify a true statement about sex life and marital satisfaction.


A) Sex is the most important reason for a couple's marital satisfaction.
B) Sexual compatibility and sexual fulfillment are essential to a meaningful and satisfying marriage.
C) The "swinging single" life is filled with exciting sexual adventures and reports the highest level of sexual satisfaction.
D) Married sex is more satisfying both emotionally and physically than is sex between the unmarried.



11) There has been about one divorce for every _____ marriages in the United States in recent decades.


A) two
B) three
C) four
D) five



12) According to Dush and Amato (2005) and Soons and Liefbroer (2008), the highest level of well-being occurs in those who _____.


A) are in a steady dating relationship
B) cohabit
C) are married
D) date infrequently or avoid it completely



13) Identify a true statement about myths.


A) They are more than simple mistakes.
B) They can detract from the quality of one's life when accepted.
C) They can ruin a good relationship.
D) All of these answers are correct.



14) A recent national survey reported that _____ percent of all high-school teenagers have sexual intercourse at least once.


A) 11
B) 25
C) 35
D) 47



15) According to the U.S. Census Bureau 1988 and Hamilton et al. 2015, who among the following has the lowest rate of nonmarital births?


A) Asian mothers
B) black mothers
C) Hispanic mothers
D) white mothers



16) In 2015, _____ million Americans lived alone.


A) 10.5
B) 15.7
C) 20.1
D) 34.9



17) Which of the following best describes the term "cohabitation"?


A) living in a stepfamily after the divorce or death of parents
B) living with someone in an intimate, sexual relationship without being legally married
C) living with the members of a network family as a support group
D) living in a nuclear family characterized by a lack of romantic intimacy or family intimacy



18) By 2015, more than _____ unmarried couples were living together.


A) 5.7 million
B) 2 million
C) 8.3 million
D) 10 million



19) Which of the following statements is true about American cohabitation rates since 1960?


A) They have gone down steadily.
B) They have remained stable.
C) They have increased dramatically.
D) They increased in the early 1970s but decreased during the 1980s.



20) In 2014, the birth rate was 12.5 births per 1,000 population, which was less than _____ of what it was in 1910.


A) one-tenth
B) one-fourth
C) one-third
D) half



21) Today, the birth rate is _____ what is necessary for the natural replacement of the population.


A) lower than
B) approximately the same as
C) slightly higher than
D) much higher than



22) By 2014, the average household contained _____ people.


A) 1.57
B) 2.54
C) 3.57
D) 4.57



23) Census Bureau figures show that the proportion of married women who are employed increased from 23.8 percent in 1950 to 56.4 percent in 2014 (Bureau of Labor Statistics 2015). The most dramatic increase occurred among:


A) single women.
B) older women whose children had left home.
C) women who had children under 6 years of age.
D) divorced women.



24) According to the National Marriage Project (2012:75), people have very low chances of divorce when they _____.


A) have a religious affiliation
B) have a low income
C) marry before age 25
D) have a baby before marriage



25) By the mid-1970s, _____ had the highest divorce rate in the Western world.


A) England
B) Australia
C) Israel
D) the United States



26) Which of the following is proposed by Cherlin as one of the possibilities regarding the future of marriage?


A) Marriage will revert to what it was in the past.
B) Marriage will remain important to people but will not be as dominant as it was in the past.
C) Marriage will become merely one of many alternative ways of experiencing an intimate relationship.
D) All of these answers are correct.



27) Which of the following is best described as things that are preferred because people define them as worthy and desirable?


A) opportunities
B) values
C) wealth
D) positive impact



28) Expressive individualism has been particularly strong for the past few decades, buttressed by _____ that has urged people to search for self-fulfillment above all.


A) a community organization
B) a structural sociology
C) a humanistic psychology
D) an increase in voluntary work



29) In a national survey of the values of 14- to 29-year-olds, which of the following received high ratings of "top importance"?


A) getting married
B) having sex
C) having a lifelong partner
D) having a lifelong partner and getting married



30) A Pew Research Center (2006b) survey reported that family continues to be the greatest source of satisfaction in people's lives. About _____ of the respondents said that they speak on an average day with a family member who doesn't live in their house.


A) 53 percent
B) 63 percent
C) 73 percent
D) 93 percent



31) Identify a true statement about the Alternatives to Marriage Project, an organization founded in 1998.


A) The organization focuses on reducing divorce rates.
B) The organization aims at strengthening existing marriages.
C) The organization strives to gain equal rights for the unmarried.
D) The organization opposes marriage.



32) Glenn (1987, 1992) analyzed national polls taken between 1969 and 1986 and found a number of ways in which Americans were moving away from the traditional ideal, including having:


A) less enthusiasm for having children.
B) less emphasis on marital permanence as an ideal.
C) an increase in the acceptance of group marriages.
D) more approval for promiscuity.



33) Which of the following terms means "a value on family living"?


A) self-fulfillment
B) famology
C) familism
D) expressiveness



34) The American value that emphasizes personal achievement is called:


A) utilitarian individualism.
B) expressive individualism.
C) utilitarian familism.
D) expressive achievement.



35) According to Levinger, marriages that last but do not bring satisfaction are known as:


A) no-shell marriages.
B) empty-shell marriages.
C) half-shell marriages.
D) full-shell marriages.



36) As applied to intimate relationships, _____ asserts that the intimate group must be analyzed as a whole; the group has boundaries that distinguish it from other groups.


A) exchange theory
B) symbolic interaction theory
C) systems theory
D) triangulation theory



37) "Definition of the situation" is an important concept in _____.


A) systems theory
B) conflict theory
C) symbolic interactionism
D) exchange theory



38) According to Nye (1988), which of the following statements is true about exchange theory?


A) It views humans primarily as cognitive creatures who are influenced and shaped by their interaction experiences.
B) It asserts that all individuals attempt to keep their costs lower than their rewards in interaction.
C) It asserts that all societies are characterized by inequality, conflict, and change as groups within the society struggle over scarce resources.
D) It views an intimate group to be composed of interrelated parts (individuals) that influence each other and work together.



39) Identify a similarity between groups of people who form a "social class."


A) levels of income
B) education
C) occupational prestige
D) All of these answers are correct.




Answer Key

Test name: Chapter 1


1) B

2) C

3) A

4) C

5) B

6) C

7) D

8) C

9) D

10) D

11) A

12) C

13) D

14) D

15) A

16) D

17) B

18) C

19) D

20) D

21) A

22) B

23) C

24) A

25) D

26) D

27) B

28) C

29) D

30) C

31) C

32) B

33) C

34) A

35) B

36) C

37) C

38) B

39) D

+
-
Only 0 units of this product remain

You might also be interested in