Test Bank Microbiology Practical Applications and Infection Prevention 1st Edition, by Bruce Colbert A+

$45.00
Test Bank Microbiology Practical Applications and Infection Prevention 1st Edition, by Bruce Colbert A+

Test Bank Microbiology Practical Applications and Infection Prevention 1st Edition, by Bruce Colbert A+

$45.00
Test Bank Microbiology Practical Applications and Infection Prevention 1st Edition, by Bruce Colbert A+

Fill in the blanks to complete the following statements. ​

1. ​The reproductive process through which a cell divides into two equal parts is ______________.

ANSWER:

​mitosis

2. The dilatation of blood vessels allowing the passage of fluid, antibodies, and WBCs into the infected ​body area is known as ______________.

ANSWER:

inflammation​

3. Cells involved in the body’s immune response utilize a process called ______________ to ingest microorganisms. ​

ANSWER:

phagocytosis​

4. ​The severity of disease produced by a pathogen is referred to as ____________.

ANSWER:

virulence​

5. ___________ are tiny hair-like projections that help expel foreign particles from the respiratory tract.​

ANSWER:

Cilia​

Identify all answer choices that best complete the question.

6. ______________ include cells from humans, animals, plants, protozoa, fungi, and most algae.

ANSWER:

Eukaryotes​

Fill in the blanks to complete the following statements. ​

7. ______________ recognize antigens located on the pathogens’ cell walls.

ANSWER:

Antibodies​

Select the best response to the question.

8. ​Which of the following patients is at high risk of becoming ill from a pathogen with low virulence?

a.

A patient with cancer undergoing chemotherapy.

b.

​A patient with otitis media (ear infection).

c.

​A patient who has had very few illnesses.

d.

​A patient with a laceration.

ANSWER:

a

9. Which of the following is characteristic of a virus?

a.

​Cannot exist outside of a living host.

b.

​Does not contain a nucleus.

c.

​Uses the host cell’s reproductive system.

d.

Has both beneficial and harmful forms.

ANSWER:

c

10. ​You are reviewing a patient’s sputum culture results that have tested positive for Staphylococcus epidermidis. How do you interpret these findings?

a.

​The patient has a respiratory infection.

b.

​The patient’s sputum is no longer sterile.

c.

​This is part of the patient’s normal flora.

d.

​The results are inconclusive.

ANSWER:

c

11. What should be considered when a patient’s urine culture result is positive for Escherichia coli?

a.

​This is an example of a pathogen that has invaded the body.

b.

​This is a normal finding; no treatment is needed.

c.

Normal flora is causing infection in a part of the body where it doesn’t belong.

d.

​The urine culture must be repeated to validate the findings.

ANSWER:

c

12. All of the following are functions of the cell membrane EXCEPT:

a.

​maintaining cell shape.

b.

​allowing waste removal from the cell.

c.

allowing nutrients into the cell.

d.

​protecting the cell from the environment.

ANSWER:

a

13. ​The nucleus of a cell is responsible for which of the following functions?

a.

​maintaining the shape of the cell

b.

​protecting the integrity of the cell

c.

​controlling the cell’s activities

d.

​production and storage of energy

ANSWER:

c

14. Thoroughly cleaning a patient’s room after discharge helps limit the spread of disease by:

a.

​common vehicle transmission.

b.

​airborne transmission.

c.

​indirect contact.

d.

​direct contact.

ANSWER:

c

​Match the mode of transmission with their description.

a.

​contact transmission

b.

​common vehicle transmission

c.

​vector borne transmission

d.

​airborne transmission

15. ​Touching the TV remote after an ill person has used it.

ANSWER:

a

16. Eating meat that is contaminated with bacteria.

ANSWER:

b

17. ​Sitting close to a friend with the flu who is coughing frequently.

ANSWER:

d

18. ​Being bitten by an animal infected with rabies.

ANSWER:

c

​Select True or False.

19. Previous exposure to a disease is necessary to trigger the body’s innate immune response.

a.

True

b.

False

ANSWER:

False

20. Most microorganisms in the body have the potential to cause illness.

a.

True

b.

False

ANSWER:

False

21. Some bacteria form a capsule or slime layer around their cell wall in order to promote motility.

a.

True

b.

False

ANSWER:

False

22. ​Phagocytes are both mobile and found in fixed locations throughout the body.

a.

True

b.

False

ANSWER:

True

Identify all answer choices that best complete the question.

23. Which of the following are “kingdoms” used for classification of living organisms?​

a.

​plant

b.

​microbes

c.

​protista

d.

​animal

ANSWER:

a, c, d

24. ​The adaptive immune response includes:

a.

​humoral immune response.

b.

​innate immune response.

c.

​antigen immune response.

d.

​cell-mediated immune response.

ANSWER:

a, d

25. ​Which of the following are examples of protective barriers in the body?

a.

​phagocytes

b.

white blood cells

c.

​normal digestive flora

d.

​oil and sweat on skin

ANSWER:

c, d

26. Which of the following statements are true regarding cell-mediated immune response?​

a.

​Protects against bacteria and toxins.

b.

​T-cells play a key role in this process.

c.

​B-cells play a key role in this process.

d.

​Protects against viruses and fungi.

ANSWER:

b, d

27. ​The ability of an organism to cause infection is determined by:

a.

​the number of organisms.

b.

​the organism’s virulence.

c.

​the status of the host’s immune system.

d.

​the portal of entry.

ANSWER:

a, b, c, d

28. Which of the following are necessary for energy production within the mitochondria of a cell?​

a.

​glucose

b.

lysosomes

c.

​proteins

d.

​oxygen

ANSWER:

a, d

29. ​Which of the following are found in prokaryotic cells?

a.

​cell membrane

b.

​DNA

c.

​cell wall

d.

​nucleus

ANSWER:

a, b, c

+
-
Only 0 units of this product remain

You might also be interested in