Test Bank Multicultural Law Enforcement Strategies, 7th Edition Robert M Shusta A+

$35.00
Test Bank Multicultural Law Enforcement Strategies, 7th Edition Robert M Shusta A+

Test Bank Multicultural Law Enforcement Strategies, 7th Edition Robert M Shusta A+

$35.00
Test Bank Multicultural Law Enforcement Strategies, 7th Edition Robert M Shusta A+

1.1 Multiple Choice Questions

1) Acquiring cultural competence includes:

  1. A) exploration of officers' belief systems and biases
  2. B) awareness of an officer's perspectives and perceptions
  3. C) increased communication skills leading to effective rapport building
  4. D) all of the above

Answer: D

Page Ref: 4

Objective: Discuss the impact of diversity on law enforcement and the corresponding need for community policing and outreach programs

Level: Easy

2) The Chinese Exclusion Act in 1882 denied Chinese Laborers the right to enter:

  1. A) Europe
  2. B) Africa
  3. C) America
  4. D) Asia

Answer: C

Page Ref: 9

Objective: Understand past and current reactions to the U.S. multicultural society

Level: Easy

3) What are the dimensions of diversity that influence the personal and professional lives of law enforcement personnel?

  1. A) primary
  2. B) secondary
  3. C) both
  4. D) none

Answer: C

Page Ref: 29-30

Objective: List the primary and secondary dimensions of diversity as well as generational differences among immigrant and ethnic groups

Level: Intermediate

4) A judgment or opinion formed before facts are known, usually involving negative or unfavorable thoughts about groups of people is known as:

  1. A) stereotype
  2. B) prejudice
  3. C) hate
  4. D) bias

Answer: B

Page Ref: 32

Objective: Apply the concepts of stereotyping, prejudice and implicit bias to police work

Level: Intermediate

1.2 True/False Questions

1) To blame one's failures and shortcomings on innocent people or those only partly responsible is bias.

Answer: FALSE

Page Ref: 32

Objective: Apply the concepts of stereotyping, prejudice and implicit bias to police work

Level: Easy

2) The act — intentional and unintentional — of applying or incorporating personal, social, or organizational biases and/or stereotypes in decision-making, police actions, or the administration of justice is bias-based policing.

Answer: TRUE

Page Ref: 32

Objective: Apply the concepts of stereotyping, prejudice and implicit bias to police work

Level: Easy

3) An example of a secondary dimension is educational level.

Answer: TRUE

Page Ref: 29

Objective: List the primary and secondary dimensions of diversity as well as generational differences among immigrant and ethnic groups

Level: Intermediate

4) Gender is another example of a secondary dimension of diversity.

Answer: FALSE

Page Ref: 29

Objective: List the primary and secondary dimensions of diversity as well as generational differences among immigrant and ethnic groups

Level: Intermediate

5) A heterogeneous society is one that is diverse, and frequently refers to racial and ethnic composition.

Answer: TRUE

Page Ref: 11

Objective: Summarize key demographic trends in United States related to growth of minority and foreign-born populations in the United States

Level: Easy

6) A group that is larger in number that constitutes a whole part of a population and may be subjected to differential treatment is a minority group.

Answer: FALSE

Page Ref: 12

Objective: Summarize key demographic trends in United States related to growth of minority and foreign-born populations in the United States

Level: Easy

7) Hispanic is considered a race.

Answer: FALSE

Page Ref: 11

Objective: Summarize key demographic trends in United States related to growth of minority and foreign-born populations in the United States

Level: Easy

8) An individual admitted to the United States as a lawful permanent resident is an immigrant.

Answer: TRUE

Page Ref: 14

Objective: Provide an understanding of aspects of immigration to the United States

Level: Intermediate

9) A refugee is any person who is outside his or her country of nationality who is unable or unwilling to return to that country because of persecution or a well-founded fear of persecution.

Answer: TRUE

Page Ref: 13

Objective: Provide an understanding of aspects of immigration to the United States

Level: Easy

10) There are three major groups of undocumented or unauthorized immigrants within the U.S. borders.

Answer: FALSE

Page Ref: 17

Objective: Provide an understanding of aspects of immigration to the United States

Level: Intermediate

11) The word "multiculturalism" refers to a movement or political force.

Answer: FALSE

Page Ref: 4

Objective: Discuss the impact of diversity on law enforcement and the corresponding need for community policing and outreach programs

Level: Easy

12) The terms "mosaic" and "tapestry" are more accurate descriptions of America's multicultural society than the term "melting pot."

Answer: TRUE

Page Ref: 10

Objective: Understand past and current reactions to the U.S. multicultural society

Level: Intermediate

13) Changes in population characteristics were insignificant between 1990 and 2000.

Answer: FALSE

Page Ref: 10

Objective: Understand past and current reactions to the U.S. multicultural society

Level: Easy

14) Prejudice that is unchecked and acted on can result in all of the following: citizen humiliation, lawsuits, loss of jobs, and long-term damage to police-community relations.

+
-
Only 0 units of this product remain

You might also be interested in