Test Bank Organic Chemistry, 12th Edition T. W. Graham Solomons A+

$35.00
Test Bank Organic Chemistry, 12th Edition T. W. Graham Solomons A+

Test Bank Organic Chemistry, 12th Edition T. W. Graham Solomons A+

$35.00
Test Bank Organic Chemistry, 12th Edition T. W. Graham Solomons A+


16) What is the formal charge on oxygen in the following structure?

a) +2

b) +1

c) 0

d) -1

e) -2

Answer: B

Topic: Lewis Structures, Formal Charges

Section: 1.5

Difficulty Level: Easy

17) What is the formal charge on carbon in the following structure?

a) +2

b) +1

c) 0

d) -1

e) -2

Answer: C

Topic: Lewis Structures, Formal Charges

Section: 1.5

Difficulty Level: Easy

18) In which structure(s) below does the oxygen have a formal charge of +1?

s

a) I only

b) II only

c) I and III

d) I and IV

e) I, III, and IV

Answer: E

Topic: Lewis Structures, Formal Charges

Section: 1.5

Difficulty Level: Easy

19) Which structure(s) contain(s) an oxygen that bears a formal charge of +1?

a) I and II

b) III and IV

c) V

d) II

e) I and V

Answer: B

Topic: Lewis Structures, Formal Charges

Section: 1.5

Difficulty Level: Easy

20) Which of the following compounds contain a sulfur atom that bears a +1 formal charge?

a) H2S

b) SO2

c) SF6

d) MgSO4

e) H2SO4

Answer: B

Topic: Lewis Structures, Formal Charges

Section: 1.5

Difficulty Level: Medium

21) Which of the following molecules or ions has a nitrogen with a formal charge of -1?

a)

b)

c)

d)

e)

Answer: A

Topic: Lewis Structures, Formal Charges

Section: 1.5

Difficulty Level: Easy

22) In which structure(s) below does nitrogen have a formal charge of +1?

a) I

b) II and IV

c) III and V

d) I and V

e) V

Answer: A

Topic: Lewis Structures, Formal Charges

Section: 1.5

Difficulty Level: Easy

23) Which of the following is an ion with a negative one charge?

a)

b)

c)

d) All of these choices.

e) None of these choices.

Answer: D

Topic: Lewis Structures, Formal Charges

Section: 1.5

Difficulty Level: Easy

24) What is the formal charge on oxygen in the following structure?

a) +2

b) +1

c) 0

d) -1

e) -2

Answer: B

Topic: Lewis Structures, Formal Charges

Section: 1.5

Difficulty Level: Easy

25) Listed below are electron dot formulas for several simple molecules and ions. All valence electrons are shown; however, electrical charges have been omitted deliberately.

Which of the structures actually bear(s) a positive charge?

a) I

b) II

c) III

d) III and V

e) IV and V

Answer: E

Topic: Lewis Structures, Formal Charges

Section: 1.5

Difficulty Level: Easy

26) Listed below are electron dot formulas for several simple molecules and ions. All valence electrons are shown; however, electrical charges have been omitted deliberately.

Which of the structures is negatively charged?

a) I

b) II

c) III

d) IV

e) V

Answer: B

Topic: Lewis Structures, Formal Charges

Section: 1.5

Difficulty Level: Easy

27) The formal charge on sulfur in sulfuric acid is:

a) 0

b) -1

c) +1

d) -2

e) +2

Answer: A

Topic: Lewis Structures, Formal Charges

Section: 1.5

Difficulty Level: Easy

28) In which of these cases does the central atom have a zero formal charge?

a) HFH

b)

c)

d)

e)

Answer: E

Topic: Lewis Structures, Formal Charges

Section: 1.5

Difficulty Level: Medium

29) Which compound contains a nitrogen atom with a formal positive charge?

a) I

b) II

c) III

d) More than one of these choices.

e) None of these choices.

Answer: D

Topic: Lewis Structures, Formal Charges

Section: 1.5

Difficulty Level: Medium

30) Which of the following is a set of constitutional isomers?

a) I and II

b) II and III

c) I, II, and III

d) II, III, and IV

e) I, III, and IV

Answer: E

Topic: Isomerism

Section: 1.6

Difficulty Level: Easy

31) CH3CH2OCH2CH3 and CH3CH2CH2CH2OH are examples of what are now termed:

a) Conformational isomers

b) Resonance structures

c) Functional isomers

d) Empirical isomers

e) Constitutional isomers

Answer: E

Topic: Isomerism

Section: 1.6

Difficulty Level: Easy

32) Which of the following structures represent compounds that are constitutional isomers of each other?

a) I and II

b) I and III

c) I, II, and III

d) I, II, III, and IV

e) II and III

+
-
Only 0 units of this product remain

You might also be interested in