Test Bank Our Social World Condensed An Introduction to Sociology, 6th edition By Ballantine

$40.00
Test Bank Our Social World Condensed An Introduction to Sociology, 6th edition By Ballantine

Test Bank Our Social World Condensed An Introduction to Sociology, 6th edition By Ballantine

$40.00
Test Bank Our Social World Condensed An Introduction to Sociology, 6th edition By Ballantine

Test Bank Our Social World Condensed An Introduction to Sociology, 6th edition By Ballantine

Chapter 1: Sociology: A Unique Way to View the World

Multiple Choice

1. The scientific study of social life, social change, and social causes and consequences of human behavior is ______.

a. psychology

b. anthropology

c. biology

d. sociology

Ans: D

Learning Objective: 1.1: Explain the sociological perspective.

Cognitive Domain: Knowledge

Answer Location: What Is Sociology?

Difficulty Level: Easy

2. The smallest unit sociologists study is a(n) ______.

a. triad

b. dyad

c. individual

d. community

Ans: B

Learning Objective: 1.1: Explain the sociological perspective.

Cognitive Domain: Knowledge

Answer Location: What Is Sociology?

Difficulty Level: Easy

3. Which of the following is an example of a dyad?

a. two students studying for an exam

b. a family and a neighborhood

c. the Republican and Democratic national parties

d. Google and Facebook

Ans: A

Learning Objective: 1.1: Explain the sociological perspective.

Cognitive Domain: Application

Answer Location: What Is Sociology?

Difficulty Level: Medium

4. The entire world is becoming interconnected in a process known as ______.

a. socialization

b. globalization

c. interaction

d. assimilation

Ans: B

Learning Objective: 1.1: Explain the sociological perspective.

Cognitive Domain: Knowledge

Answer Location: What Is Sociology?

Difficulty Level: Easy

5. Which of the following is an underlying assumption of sociology?

a. People are antisocial by nature.

b. The processes of conflict and change are dysfunctional and avoidable.

c. Interactions between individuals and groups are a two-way process.

d. There is little continuity and recurrent behavior in human interactions.

Ans: C

Learning Objective: 1.1: Explain the sociological perspective.

Cognitive Domain: Comprehension

Answer Location: Ideas Underlying Sociology

Difficulty Level: Hard

6. Though research shows that biological factors play a part in the behaviors of men and women, the ______ that people learn as they grow up determines how those biological tendencies are played out.

a. culture

b. commonsense beliefs

c. levels of analysis

d. environment

Ans: A

Learning Objective: 1.1: Explain the sociological perspective.

Cognitive Domain: Comprehension

Answer Location: Sociological Findings and Commonsense Beliefs

Difficulty Level: Easy

7. Sociological findings indicate that racial groupings are ______.

a. based on biological differences among people

b. consistent across cultures

c. socially constructed

d. static

Ans: C

Learning Objective: 1.1: Explain the sociological perspective.

Cognitive Domain: Comprehension

Answer Location: Sociological Findings and Commonsense Beliefs

Difficulty Level: Medium

8. Which of the following statements is supported by sociological findings?

a. Most marriages in the United States do not last.

b. Those who marry at age 19 or after, have more education, and have higher levels of income than the average person have the highest divorce rates.

c. Those who are in the working class or lower tend to have more stable marriages.

d. Divorce rates average below 45% depending on demographic variables.

Ans: D

Learning Objective: 1.1: Explain the sociological perspective.

Cognitive Domain: Comprehension

Answer Location: Sociological Findings and Commonsense Beliefs

Difficulty Level: Hard

9. Which of the following sociologists first developed the idea of the sociological imagination?

a. Auguste Comte

b. Karl Marx

c. C. Wright Mills

d. Émile Durkheim

Ans: C

Learning Objective: 1.1: Explain the sociological perspective.

Cognitive Domain: Knowledge

Answer Location: The Sociological Imagination

Difficulty Level: Easy

10. Which of the following definitions best describes the sociological imagination?

a. the ability to understand the relationship between individual experiences and public issues

b. the ability to assess the accuracy of commonsense assumptions about the social world

c. the ability to ask questions that are answerable through research

d. the ability to analyze the interconnected parts that make up our social world

Ans: A

Learning Objective: 1.1: Explain the sociological perspective.

Cognitive Domain: Knowledge

Answer Location: The Sociological Imagination

Difficulty Level: Medium

11. Gabriella’s roommate dropped out of college. Though she didn’t tell Gabriella why she chose to leave school, Gabriella knows that her roommate struggled financially after both her parents lost their manufacturing jobs. Instead of blaming her roommate for her academic issues, Gabriella considers how her roommate’s life has been affected by economic factors beyond her control. Sociologists would say that Gabriella is using ______ to view her roommate’s problem.

a. a sociological imagination

b. counterfactual thinking

c. the social world model

d. her commonsense beliefs

Ans: A

Learning Objective: 1.1: Explain the sociological perspective.

Cognitive Domain: Application

Answer Location: The Sociological Imagination

Difficulty Level: Medium

12. The types of questions sociologists ask ______.

a. focus on issues that can be studied objectively and scientifically

b. make ethical judgments about individual values and beliefs

c. are unanswerable philosophical musings

d. are aimed at determining the right or wrong answers to value-driven opinions

Ans: A

Learning Objective: 1.1: Explain the sociological perspective.

Cognitive Domain: Comprehension

Answer Location: Questions Sociologists Ask—and Don’t Ask

Difficulty Level: Medium

13. Which of the following questions might sociologists ask themselves as they conduct research?

a. What are the ethical implications of abortion?

b. Is abortion right or wrong?

c. Are there specific instances in which abortion is acceptable or unacceptable?

d. Why are opinions about abortion changing in the United States?

Ans: D

Learning Objective: 1.1: Explain the sociological perspective.

Cognitive Domain: Comprehension

Answer Location: Questions Sociologists Ask—and Don’t Ask

Difficulty Level: Hard

14. Which of the following social sciences studies humanity in its broadest context?

a. economics

b. anthropology

c. psychology

d. political science

Ans: B

Learning Objective: 1.1: Explain the sociological perspective.

Cognitive Domain: Comprehension

Answer Location: The Social Sciences: A Comparison

Difficulty Level: Easy

15. Which of the following is a subfield of anthropology?

a. international relations

b. behavioral genetics

c. game theory

d. linguistics

Ans: D

Learning Objective: 1.1: Explain the sociological perspective.

Cognitive Domain: Comprehension

Answer Location: The Social Sciences: A Comparison

Difficulty Level: Hard

16. ______ focuses on groups, institutions, and societies, whereas ______ focuses on the behavior and mental processes of individuals.

a. Psychology; anthropology

b. Sociology; anthropology

c. Psychology; sociology

d. Sociology; psychology

Ans: D

Learning Objective: 1.1: Explain the sociological perspective.

Cognitive Domain: Comprehension

Answer Location: The Social Sciences: A Comparison

Difficulty Level: Medium

17. The discipline a social scientist is trained in plays a role in the questions he or she asks. “What are individuals’ physiological reactions to a violent movie like Saw?” would most likely be asked by a(n) ______.

a. anthropologist

b. economist

c. psychologist

d. political scientist

Ans: C

Learning Objective: 1.1: Explain the sociological perspective.

Cognitive Domain: Application

Answer Location: The Social Sciences: A Comparison

Difficulty Level: Medium

18. The discipline a social scientist is trained in plays a role in the questions he or she asks. “How will high gas prices impact automobile sales in the near future?” would most likely be asked by a(n) ______.

a. anthropologist

b. economist

c. political scientist

d. sociologist

Ans: B

Learning Objective: 1.1: Explain the sociological perspective.

Cognitive Domain: Application

Answer Location: The Social Sciences: A Comparison

Difficulty Level: Medium

19. The discipline a social scientist is trained in plays a role in the questions he or she asks. “How do educational opportunities for women impact national infant mortality rates in Eastern European countries?” would most likely be asked by a(n) ______.

a. sociologist

b. psychologist

c. political scientist

d. economist

Ans: A

Learning Objective: 1.1: Explain the sociological perspective.

Cognitive Domain: Application

Answer Location: The Social Sciences: A Comparison

Difficulty Level: Medium

20. A sociological perspective allows us to see ______ that others tend to overlook.

a. social institutions

b. biological factors

c. social patterns

d. personal problems

Ans: C

Learning Objective: 1.2: Describe why sociology can be useful for us.

Cognitive Domain: Comprehension

Answer Location: Why Does Sociology Matter?

Difficulty Level: Easy

21. Graduates with a bachelor’s degree in sociology are most likely to find their first job in which of the following fields?

a. engineering

b. social services/counseling

c. medicine

d. teaching

Ans: B

Learning Objective: 1.2: Describe why sociology can be useful for us.

Cognitive Domain: Knowledge

Answer Location: What do Sociologists Do?

Difficulty Level: Hard

22. Which of the following helps us picture the levels of analysis in our social surroundings as an interconnected series of small groups, organizations, institutions, and societies?

a. structural functionalism

b. rational choice theory

c. dramaturgy

d. social world model

Ans: D

Learning Objective: 1.3: Show how the social world model works, with examples.

Cognitive Domain: Knowledge

Answer Location: The Social World Model

Difficulty Level: Easy

23. Interconnected parts of the social world ranging from small groups to entire societies are ______.

a. social units

b. social structures

c. social institutions

d. social processes

Ans: A

Learning Objective: 1.3: Show how the social world model works, with examples.

Cognitive Domain: Knowledge

Answer Location: Social Structures

Difficulty Level: Easy

24. Which of the following is an example of a social unit?

a. politics

b. an activist

c. a community advocacy group

d. change

Ans: C

Learning Objective: 1.3: Show how the social world model works, with examples.

Cognitive Domain: Application

Answer Location: Social Structures

Difficulty Level: Medium

25. The aspects of society that provide the rules, roles, and relationships needed to shape human behavior are ______.

a. social units

b. social structures

c. social institutions

d. social processes

Ans: C

Learning Objective: 1.3: Show how the social world model works, with examples.

Cognitive Domain: Knowledge

Answer Location: Social Structures

Difficulty Level: Easy

26. Which of the following is a social institution?

a. a small group of nurses

b. the status of medical professionals in society

c. two doctors who share a medical practice

d. healthcare

Ans: D

Learning Objective: 1.3: Show how the social world model works, with examples.

Cognitive Domain: Application

Answer Location: Social Structures

Difficulty Level: Hard

27. A ______ refers to one of the largest social units and includes a population of people, usually living within a specified geographic area, connected by common ideas and subject to a particular political authority.

a. national society

b. dyad

c. social group

d. social institution

Ans: A

Learning Objective: 1.3: Show how the social world model works, with examples.

Cognitive Domain: Knowledge

Answer Location: Social Structures

Difficulty Level: Easy

28. Which of the following social processes teaches individuals how to behave in their society?

a. acculturation

b. change

c. conflict

d. socialization

Ans: D

Learning Objective: 1.3: Show how the social world model works, with examples.

Cognitive Domain: Knowledge

Answer Location: Social Processes

Difficulty Level: Easy

29. Globalization is an example of a ______.

a. social structure

b. social process

c. social institution

d. social environment

Ans: B

Learning Objective: 1.3: Show how the social world model works, with examples.

Cognitive Domain: Application

Answer Location: Social Processes

Difficulty Level: Medium

30. Which of the following is an example of a social process?

a. veterans

b. two soldiers

c. the military

d. conflict

Ans: D

Learning Objective: 1.3: Show how the social world model works, with examples.

Cognitive Domain: Application

Answer Location: Social Processes

Difficulty Level: Medium

31. Valerie is a member of her college lacrosse team. The team is supported by the university, fans, corporate sponsors, and is connected to other teams, their sports conference governing board, and all of the individual team members’ families and friends. In this example, Valerie’s team is a social unit, and the team’s supporters and connections are ______.

a. the social institution

b. the environment

c. the national society

d. the social processes

Ans: B

Learning Objective: 1.3: Show how the social world model works, with examples.

Cognitive Domain: Application

Answer Location: Our Social World and its Environment

Difficulty Level: Medium

32. Which aspect of education is best explained using a micro-level analysis?

a. professor and student interaction

b. state boards of education

c. policy and laws governing education

d. world literacy programs

Ans: A

Learning Objective: 1.3: Show how the social world model works, with examples.

Cognitive Domain: Application

Answer Location: Studying the Social World: Levels of Analysis

Difficulty Level: Hard

33. Which aspect of education is best explained using a meso-level analysis?

a. professor and student interaction

b. state boards of education

c. policy and laws governing education

d. world literacy programs

Ans: B

Learning Objective: 1.3: Show how the social world model works, with examples.

Cognitive Domain: Application

Answer Location: Studying the Social World: Levels of Analysis

Difficulty Level: Hard

34. Which aspect of education is best explained using a macro-level analysis?

a. professor and student interaction

b. state boards of education

c. policy and laws governing education

d. national society

Ans: C

Learning Objective: 1.3: Show how the social world model works, with examples.

Cognitive Domain: Application

Answer Location: Studying the Social World: Levels of Analysis

Difficulty Level: Hard

35. Which of the following is a micro-level explanation for spousal abuse?

a. There are not enough resources for battered women.

b. Societies that teach men to equate physical strength and domination produce more abusers.

c. Fluctuations in spousal abuse are related to levels of unemployment; frustration resulting in abuse occurs more often when families are strained financially.

d. An abused woman may fear her children will be harmed if she leaves her partner.

Ans: D

Learning Objective: 1.3: Show how the social world model works, with examples.

Cognitive Domain: Comprehension

Answer Location: Micro-Level Analysis

Difficulty Level: Medium

36. A study that examines how elementary school children form cliques on the playground would constitute ______.

a. micro-level research

b. meso-level research

c. macro-level research

d. quantitative research

Ans: A

Learning Objective: 1.3: Show how the social world model works, with examples.

Cognitive Domain: Application

Answer Location: Micro-Level Analysis

Difficulty Level: Medium

37. Which of the following is a meso-level social unit?

a. the United States

b. the government of Massachusetts

c. a group of students at UMass Amherst

d. North America

Ans: B

Learning Objective: 1.3: Show how the social world model works, with examples.

Cognitive Domain: Application

Answer Location: Meso-Level Analysis

Difficulty Level: Medium

38. Which of the following involves looking at entire nations, global forces (such as international organizations), and international social trends?

a. micro-level analysis

b. meso-level analysis

c. macro-level analysis

d. globalization

Ans: C

Learning Objective: 1.3: Show how the social world model works, with examples.

Cognitive Domain: Knowledge

Answer Location: Macro-Level Analysis

Difficulty Level: Easy

39. Which of the following is a macro-level social unit?

a. the United Nations

b. Hawaii

c. the Chickamauga Cherokee of Alabama

d. Berlin, Germany

Ans: A

Learning Objective: 1.3: Show how the social world model works, with examples.

Cognitive Domain: Knowledge

Answer Location: Macro-Level Analysis

Difficulty Level: Medium

40. Which of the following is TRUE of the social world model and levels of analysis?

a. Social patterns, such as those that relate to marriage and the family, can be examined at each level of analysis.

b. Distinctions between levels of analysis are sharply delineated.

c. Worldwide patterns cannot tell us anything about individual human behavior.

d. Macro-level analysis is less complicated than micro-level and meso-level analysis.

Ans: A

Learning Objective: 1.3: Show how the social world model works, with examples.

Cognitive Domain: Comprehension

Answer Location: Macro-Level Analysis

Difficulty Level: Medium

True/False

1. Sociology focuses on the attributes, motivations, and behaviors of individuals.

Ans: F

Learning Objective: 1.1: Explain the sociological perspective.

Cognitive Domain: Knowledge

Answer Location: What is Sociology?

Difficulty Level: Easy

2. According to sociologists, human beings are naturally social creatures.

Ans: T

Learning Objective: 1.1: Explain the sociological perspective.

Cognitive Domain: Comprehension

Answer Location: Ideas Underlying Sociology

Difficulty Level: Easy

3. The ideas underlying sociology are scientific findings considered to be true, and are no longer matters of debate.

Ans: T

Learning Objective: 1.1: Explain the sociological perspective.

Cognitive Domain: Comprehension

Answer Location: Ideas Underlying Sociology

Difficulty Level: Medium

4. Rapid social change can lead to conflict.

Ans: T

Learning Objective: 1.1: Explain the sociological perspective.

Cognitive Domain: Knowledge

Answer Location: Ideas Underlying Sociology

Difficulty Level: Easy

5. Sociology provides a method to assess the accuracy of our commonsense assumptions about the social world.

Ans: T

Learning Objective: 1.1: Explain the sociological perspective.

Cognitive Domain: Comprehension

Answer Location: Sociological Findings and Commonsense Beliefs

Difficulty Level: Easy

6. Commonsense assumptions are never true when tested sociologically.

Ans: F

Learning Objective: 1.1: Explain the sociological perspective.

Cognitive Domain: Comprehension

Answer Location: Sociological Findings and Commonsense Beliefs

Difficulty Level: Medium

7. Tyler heard a story from a friend about a woman who was being beaten by her husband. He decided that the only reason the woman stayed with her husband was because she was too weak to leave him. In this case, Tyler was using his sociological imagination.

Ans: F

Learning Objective: 1.1: Explain the sociological perspective.

Cognitive Domain: Comprehension

Answer Location: The Sociological Imagination

Difficulty Level: Medium

8. Sociologists do not study controversial issues.

Ans: F

Learning Objective: 1.1: Explain the sociological perspective.

Cognitive Domain: Comprehension

Answer Location: Questions Sociologists Ask—And Don’t Ask

Difficulty Level: Medium

9. Of the subfields of anthropology, physical anthropology has the most in common with sociology.

Ans: F

Learning Objective: 1.1: Explain the sociological perspective.

Cognitive Domain: Comprehension

Answer Location: The Social Sciences: A Comparison

Difficulty Level: Medium

10. A sociological perspective allows us to learn how to change our local environments.

Ans: T

Learning Objective: 1.2: Describe why sociology can be useful for us.

Cognitive Domain: Comprehension

Answer Location: Why Study Sociology?

Difficulty Level: Medium

11. Most sociologists with a bachelor’s degree work in colleges or universities.

Ans: F

Learning Objective: 1.2: Describe why sociology can be useful for us.

Cognitive Domain: Knowledge

Answer Location: What Do Sociologists Do?

Difficulty Level: Medium

12. The social world includes social structures and social processes.

Ans: T

Learning Objective: 1.3: Show how the social world model works, with examples.

Cognitive Domain: Knowledge

Answer Location: Social World Model

Difficulty Level: Easy

13. A dyad is an example of a social unit.

Ans: T

Learning Objective: 1.3: Show how the social world model works, with examples.

Cognitive Domain: Comprehension

Answer Location: Social Structures

Difficulty Level: Easy

14. A small group is an example of a social institution.

Ans: F

Learning Objective: 1.3: Show how the social world model works, with examples.

Cognitive Domain: Comprehension

Answer Location: Social Structures

Difficulty Level: Easy

15. Social institutions are found in every society.

Ans: T

Learning Objective: 1.3: Show how the social world model works, with examples.

Cognitive Domain: Knowledge

Answer Location: Social Structures

Difficulty Level: Easy

16. Our social positions in society are the result of social structures.

Ans: T

Learning Objective: 1.3: Show how the social world model works, with examples.

Cognitive Domain: Knowledge

Answer Location: Social Structures

Difficulty Level: Easy

17. All social institutions are interrelated.

Ans: T

Learning Objective: 1.3: Show how the social world model works, with examples.

Cognitive Domain: Knowledge

Answer Location: Social Structures

Difficulty Level: Easy

18. Change is a social process.

Ans: T

Learning Objective: 1.3: Show how the social world model works, with examples.

Cognitive Domain: Comprehension

Answer Location: Social Processes

Difficulty Level: Medium

19. An environment includes everything that influences a social unit.

Ans: T

Learning Objective: 1.3: Show how the social world model works, with examples.

Cognitive Domain: Knowledge

Answer Location: Our Social World and its Environment

Difficulty Level: Easy

20. A focus on individual or small-group interaction entails micro-level analysis.

Ans: T

Learning Objective: 1.3: Show how the social world model works, with examples.

Cognitive Domain: Knowledge

Answer Location: Micro-Level Analysis

Difficulty Level: Easy

21. Meso-level analysis involves examining organizations, institutions, and ethnic communities that are smaller than the nation, but that are still beyond the everyday personal experience and control of individuals.

Ans: T

Learning Objective: 1.3: Show how the social world model works, with examples.

Cognitive Domain: Knowledge

Answer Location: Meso-Level Analysis

Difficulty Level: Easy

22. The National Organization for Women is a meso-level social unit.

Ans: T

Learning Objective: 1.3: Show how the social world model works, with examples.

Cognitive Domain: Application

Answer Location: Meso-Level Analysis

Difficulty Level: Medium

23. The examination of changes in women’s status can only take place at the macro level of analysis.

Ans: F

Learning Objective: 1.3: Show how the social world model works, with examples.

Cognitive Domain: Comprehension

Answer Location: Macro-Level Analysis

Difficulty Level: Medium

24. The social world engulfs each of us from the moment of our birth until we die.

Ans: T

Learning Objective: 1.3: Show how the social world model works, with examples.

Cognitive Domain: Comprehension

Answer Location: Social World Model and This Book

Difficulty Level: Easy

25. According to the text, rates of violence against women are relatively uniform across countries.

Ans: F

Learning Objective: 1.3: Show how the social world model works, with examples.

Cognitive Domain: Knowledge

Answer Location: Macro-Level Analysis

Difficulty Level: Easy

Essay

1. The idea that people are social by nature is one of the major ideas underlying sociology. Describe two additional core assumptions of the discipline.

Ans: Varies

Learning Objective: 1.1: Explain the sociological perspective.

Cognitive Domain: Comprehension

Answer Location: Ideas Underlying Sociology

Difficulty Level: Medium

2. Briefly describe how commonsense beliefs and sociological findings differ from one another.

Ans: Varies

Learning Objective: 1.1: Explain the sociological perspective.

Cognitive Domain: Comprehension

Answer Location: Sociological Findings and Commonsense Beliefs

Difficulty Level: Medium

3. What are some commonsense beliefs you hold about the social world? Describe what factors led you to hold those beliefs. What evidence would be necessary for you to change those beliefs?

Ans: Varies

Learning Objective: 1.1: Explain the sociological perspective.

Cognitive Domain: Analysis

Answer Location: Sociological Findings and Commonsense Beliefs

Difficulty Level: Hard

4. Briefly discuss what sociologists mean by “using the sociological imagination.” Provide an example.

Ans: Varies

Learning Objective: 1.1: Explain the sociological perspective.

Cognitive Domain: Application

Answer Location: The Sociological Imagination

Difficulty Level: Medium

5. In general, what type of questions do sociologists ask?

Ans: Varies

Learning Objective: 1.1: Explain the sociological perspective.

Cognitive Domain: Comprehension

Answer Location: Questions Sociologists Ask—and Don’t Ask

Difficulty Level: Easy

6. What do sociology, anthropology, psychology, political science, and economics have in common?

Ans: Varies

Learning Objective: 1.1: Explain the sociological perspective.

Cognitive Domain: Comprehension

Answer Location: The Social Sciences: A Comparison

Difficulty Level: Medium

7. What are three examples of traits and knowledge that are developed in most sociological training that employers generally want?

Ans: Varies

Learning Objective: 1.2: Describe why sociology can be useful for us.

Cognitive Domain: Application

Answer Location: What Do Employers Want?

Difficulty Level: Medium

8. Compare and contrast social units and social institutions. Provide at least two examples of each.

Ans: Varies

Learning Objective: 1.3: Show how the social world model works, with examples.

Cognitive Domain: Application

Answer Location: Social Structures

Difficulty Level: Medium

9. Define social processes and provide at least two examples.

Ans: Varies

Learning Objective: 1.3: Show how the social world model works, with examples.

Cognitive Domain: Application

Answer Location: Social Processes

Difficulty Level: Medium

10. List and briefly explain the three levels of analysis in the social world discussed in the text.

Ans: Varies

Learning Objective: 1.1: Explain the sociological perspective.

Cognitive Domain: Knowledge

Answer Location: Studying the Social World: Levels of Analysis

Difficulty Level: Easy

11. What do the authors of the text mean when they state that “the social world is a human creation”?

Ans: Varies

Learning Objective: 1.3: Show how the social world model works, with examples.

Cognitive Domain: Comprehension

Answer Location: Social World Model and This Book

Difficulty Level: Hard

12. Drilling for oil affects all levels of the sociological world. Using your knowledge of sociology, explain how this behavior (drilling for oil) affects human relationships on the micro, meso, and macro levels.

Ans: Varies

Learning Objective: 1.3: Show how the social world model works, with examples.

Cognitive Domain: Analysis

Answer Location: The Social World Model

Difficulty Level: Hard

13. Imagine you wanted to study child poverty from a micro, meso, and macro level. For each of the three levels of analysis, describe what question or questions you might ask to learn more about child poverty and why that level of analysis is appropriate for your question.

Ans: Varies

Learning Objective: 1.3: Show how the social world model works, with examples.

Cognitive Domain: Analysis

Answer Location: The Social World Model

Difficulty Level: Hard

14. Explain how social units, social structures, and social institutions are related. Using examples from your own life, illustrate the interconnectedness of these concepts.

Ans: Varies

Learning Objective: 1.3: Show how the social world model works, with examples.

Cognitive Domain: Analysis

Answer Location: Social Structures

Difficulty Level: Hard

15. Imagine you are a sociologist asked to study the issues pertaining to the high school dropout rate. What factors would you focus on in your study? Why?

Ans: Varies

Learning Objective: 1.3: Show how the social world model works, with examples.

Cognitive Domain: Analysis

Answer Location: The Social World Model

Difficulty Level: Hard

+
-
Only 0 units of this product remain

You might also be interested in