Test Bank Parent-Child Relations An Introduction to Parenting, 10th Edition Bigner & Gerhardt A+

$35.00
Test Bank Parent-Child Relations An Introduction to Parenting, 10th Edition Bigner & Gerhardt A+

Test Bank Parent-Child Relations An Introduction to Parenting, 10th Edition Bigner & Gerhardt A+

$35.00
Test Bank Parent-Child Relations An Introduction to Parenting, 10th Edition Bigner & Gerhardt A+

1.1 Multiple Choice Questions

1) The aspect of parenthood that is concerned with teaching a child how to conform to the typical behaviors of society is knows as:

A) Culturalization

B) Socialization

C) Nurturing

D) Fraternization

Answer: B

2) One key responsibility of parenthood is socialization. This means:

A) Keeping children safe from harm

B) Ensuring that children have enough food and a place to live

C) Helping children learn basic motor skills

D) Teaching children how to conform to the conventional behaviors in a society

Answer: D

3) Among our society's ideas about parenthood is the notion that parents are responsible for nurturing, teaching, and acting as guardians to their children for how long?

A) Until their children move out

B) Until their children reach the age of legal maturity

C) Until their children reach the age of 12

D) Until their children decide they no longer need their parents

Answer: B

4) Which of the following scenarios depicts coparenting?

A) Robert is a single father whose girlfriend sometimes watches his daughter

B) Patricia and Joe are divorced, but work together to make decisions for their children

C) Single mother Mary takes her children to visit their grandparents once a month

D) After Charles got sick, his neighbor Tom started bringing casseroles over once a week to make sure the children had something hot to eat

Answer: B

5) Linda is a single mother with a six-year-old son. Her son's father is not involved. However, Linda's mother helps care for her grandson on a daily basis, and is instrumental in making sure he goes to doctor's appointments, is enrolled in school, and helps provide for him financially. Linda and her mother are examples of:

A) A Blended Family

B) A Military Family

C) The Sandwich Generation

D) Coparents

Answer: D

6) Coparenting is distinguished by which two factors?

A) Executive function and emotional attachment

B) Time spent with child and emotional attachment

C) Legal designation and time spent with child

D) Legal designation and executive function

Answer: A

7) Which of the following is TRUE about parenting education and preparation?

A) A combination of coursework, observation, and learning from other parents confuses new parents and is bad practice

B) There is no need for parenting programs to be formally assessed, as they are mostly accurate

C) Current ideas about parenting practices are influenced by social and historical contexts

D) Parenting classes typically focus on only one factor that influences the outcomes of raising children

Answer: C

8) Which of the following would be the best preparation for parenthood?

A) Watching a TV show on parenting hosted by a prominent celebrity parent

B) Reading Baby and Child Care written by Dr. Spock

C) Reflecting on one's own childhood and mirroring the practices of their parents

D) Attending a class that is based on current research

Answer: D

9) The ________ perspective on human development and social behavior examines the bidirectional interrelationships between children, parents, and the changing environmental systems in which they take part.

A) Cultural

B) Ecological

C) Lifespan

D) Family of Origin

Answer: B

10) Family systems theory describes the parent-child relationship as a(n):

A) Ecological system

B) Renested family

C) Attachment relationship

D) Subsystem

Answer: D

11) William recently made a bad grade on a history test. As a result, William's parents help him study every night for his next test, and he makes an A. This is an example of which dimension of the parenthood role?

A) Developmental

B) Social

C) Bidirectional

D) Cognitive

Answer: C

12) The ________ nature of the parent-child relationship illustrates how adults and children influence each other.

A) Developmental

B) Blended

C) Unidirectional

D) Bidirectional

Answer: D

13) David and Elizabeth just became parents to baby Sarah. They must do everything for her right now: feed her, clothe her, and teach her about the world. As she grows, their responsibilities will change as she is able to do more things for herself. Eventually Sarah may take on the responsibility of caring for her ailing parents. This is an example of which dimension of the parenthood role?

A) Bidirectional

B) Social Construct

C) Family of Origin

D) Developmental

Answer: D

14) Which of the following is TRUE of family of origin influences?

A) Our own parents and caregivers serve as models for how we act as parents

B) The perception of parenting in the family of origin is unrelated to whether adults duplicate those practices

C) Patterns of parenting from the family of origin are always appropriate to duplicate in the current family

D) An unhealthy family of origin will not influence an adult's current parenting practices

Answer: A

15) Which of the following illustrates how developmental time influences parenting?

A) Parents of a five-year-old and an infant treat their children exactly the same

B) Parents in New York City after 9/11 become more protective over their young children

C) Parents of a young teenager refuse to give him any more autonomy than he had as a child

D) A lower class mother has different goals for her children than a middle class mother

Answer: B

16) The effect of maternal perinatal depression on children is an example of which influence on parenting behavior?

A) Family Structure

B) Family of Origin

C) Sociocultural

D) Personality and Temperament

Answer: D

17) Family Structure influences parenting such that:

A) Parents of families with living grandparents do not have to do as much work

B) Parents of blended families and single parents have identical experiences

C) Parents with fewer children have fewer responsibilities to juggle

D) All families with a mom and a dad have better outcomes

Answer: C

18) Lisa and Chris's parents are divorced. Their mother has remarried, and they spend most of their time with her. They also spend time with their father every weekend, who lives across town. This is an example of a:

A) Renested family

B) Binuclear family

C) Cohabiting family

D) Kinship family

Answer: B

19) Which of the following is TRUE of cohabiting couples?

A) The relationship between cohabiting couples is very different from married couples

B) Cohabitation always leads to eventual marriage

C) The number of adults who choose to cohabit is decreasing

D) Changes in attitudes have made cohabitation less stigmatized in American society

Answer: D

20) Adults living together without being married is referred to as:

A) Cohabitation

B) Dual Living

C) Bihousing

D) Blending households

Answer: A

21) Which term refers to the idea that both parents will contribute equally and depending on what the situation demands, rather than following traditional gender roles?

A) Dual Income

B) Androgyny

C) Dual Parenting

D) Cohabitation

Answer: C

22) Which of the following is TRUE of blended families formed by remarriage?

A) Remarriages have a higher risk of ending in divorce than first marriages

B) These blended families do not involve children

C) These blended families are more problematic for children than other family structures

D) Same-sex couples cannot be in a blended family

Answer: A

23) Families that are formed when an adult who has children remarries or chooses to cohabit are referred to as:

A) Renested families

B) Blended Families

C) Kinship families

D) Binuclear families

Answer: B

24) Jessica recently lost her job and has returned home to live with her parents until she finds new work. Jessica's family is now an example of a:

A) Blended family

B) Kinship family

C) Sandwich generation

D) Renested family

Answer: D

25) The differences in parenting styles between socioeconomic groups can be explained by which of the following?

A) Different goals and intentions for their children's development

B) Differences in language use inside the home

C) Differences in values due to earning potential and effects of poverty

D) Differences in the type of child-care utilized

Answer: C

26) Which of the following terms refers to adults who are caring for their parents as well as their children?

A) Kinship family

B) Sandwich generation

C) Family of Origin

D) Family of Choice

Answer: B

27) Which of the following is TRUE about co-resident grandparent-grandchild families?

A) Grandfathers maintain the household in the majority of families

B) Failing health of grandparents is not a significant concern

C) They are typically created because the grandchildren's parents are too busy to care for them

D) Financial struggles can plague grandparents, with some applying for public assistance

Answer: D

28) Anthony and Nancy suffer from addiction and related challenges leaving them unfit to raise their two children. Their children have moved in with Nancy's parents, who intend to raise them for the foreseeable future. Based on this scenario, Nancy's parents are an example of:

A) Custodial Grandparents

B) Sandwich Generation

C) Binuclear Family

D) Attachment Figures

Answer: A

29) Which of the following reasons contributes to the unique challenges military families face?

A) Each phase of the adjustment cycle contains particular stressors that also affect children and spouses

B) Families of choice often do not provide as much support as genetically related families

C) There is no treatment for post-traumatic stress disorder

D) The military experience is only shared by a small group of Americans

Answer: A

30) The temporary loss of a family member, paired with uncertainty about their position in the family in the future, is called:

A) Missing Parent Syndrome

B) Ambiguous Loss

C) Disenfranchised Grief

D) Military Family Loss

Answer: B

31) Daniel's father has been deployed to Afghanistan for four months. Daniel feels as though he is losing his father, and is further concerned by the idea that his father may be seriously injured or killed during his deployment. Daniel is experiencing feelings of:

A) Social Connectedness

B) Emotional Resilience

C) Ambiguous Loss

D) Long-Distance Parenting

Answer: C

32) According to recent research, which of the following is TRUE of military marriages?

A) Marriage stability is unrelated to length or number of deployments

B) Marriage stability does not vary in relation to age at the time of marriage

C) The stability of many marriages is enhanced by deployment.

D) Marriage stability is greater in couples experiencing fewer deployments

Answer: C

33) A marriage that includes several adults is broadly referred to as:

A) Morganatic Marriage

B) Polyandry

C) Family of Choice

D) Polygamy

Answer: D

34) A marriage between two people from different social classes involving the transference of power is called:

A) Kinship Marriage

B) Morganatic Marriage

C) Polyamorous Marriage

D) Socioeconomic Marriage

Answer: B

35) In order to prevent the transfer of rights, rank, or money in a morganatic marriage, some individuals partake in:

A) Annulments

B) Right-hand marriages

C) Left-hand marriages

D) Prenuptial agreements

Answer: C

36) The parenting role is developmental and a lifespan pursuit. This means that:

A) Only the developmental stage of the child influences parenting behavior

B) Parents must develop their beliefs about parenting when their child is born

C) Parent and child development helps shape parenting behaviors and interactions

D) Children remain dependent on their parents throughout their entire lifespan

Answer: C

37) Overall, American parents raise their children to be independent and self-reliant, whereas parents in other parts of the world place more emphasis on duty to family and community. This is an example of which dimension of the parenting role?

A) Bidirectional relationship

B) Social construct

C) Lifespan pursuit

D) Family as a system

Answer: B

+
-
Only 0 units of this product remain

You might also be interested in