Test Bank Positive Psychology The Science of Well-Being 1st Edition by John Zelenski A+

$35.00
Test Bank Positive Psychology The Science of Well-Being 1st Edition by John Zelenski A+

Test Bank Positive Psychology The Science of Well-Being 1st Edition by John Zelenski A+

$35.00
Test Bank Positive Psychology The Science of Well-Being 1st Edition by John Zelenski A+

1. Positive psychology is primarily concerned with ______.

a. happiness

b. optimal human functioning

c. reducing mental health problems

d. self-help

e. seeing the world with ‘rose coloured’ glasses

Ans: B

2. What are common topics of study of mainstream psychology?

a. Mental illness

b. Maladaptive behaviour

c. Irrationality

d. Prejudice

e. Aggression

f. All of these

Ans: F

3. The greatest strength of positive psychology has been ______.

a. its ability to rebalance psychology

b. its lack of focus on the negative

c. its ability to study fun subjects

d. its optimistic approach to science

e. its application to all fields of psychology

f. its resemblance to self-help psychology

Ans: A

4. In his blog Data Colada, Nelson (2014) described the classic ______ as the phenomenon where people draw on their own behaviour when judging the behaviour of others.

a. bias effect

b. false consensus effect

c. ego effect

d. psychology effect

Ans: B

5. Positive psychologists typically consider ______ to know whether or not something is positive.

a. habits, choice of career and relationships

b. cognitive ability, personality and perception

c. choices, values and subjective experiences

d. mental health, social functioning and performance

Ans: C

6. Positive psychologists rely on ______ to understand people.

a. strong opinions

b. historical documents

c. the self-help method

d. the scientific method

e. the humanistic method

Ans: D

7. In a longitudinal study by Harker and Keltner (2001), women who expressed more positive emotions in their photos were more likely to ______.

a. be married by age 27

b. score higher on the traits of affiliation and competence

c. score low on the trait of negative emotionality

d. All of these

Ans: D

8. What does the correlation coefficient describe?

a. The causal direction of the association between two things

b. The strength and direction of the association between two things

c. The longitudinal association between two things

d. All of these

Ans: B

9. A longitudinal study is ______.

a. conducted over multiple points in time

b. synonymous to an experimental design

c. conducted with different age groups

d. the only way to infer causality

Ans: A

10. An important characteristic of an experimental manipulation is that ______.

a. participants are randomly assigned to conditions

b. participants choose their own condition

c. participants are not assigned to any condition

d. there is only one condition

Ans: A

11. Why do we not have to worry about the causal direction of findings in an experiment?

a. Because the experimental manipulation comes after the dependent variable

b. Because the outcome comes after the experimental manipulation

c. Because the dependent variable comes after the independent variable

d. Both because the outcome comes after the experimental manipulation and because the dependent variable comes after the independent variable

e. Both because the experimental manipulation comes after the dependent variable and because the dependent variable comes after the independent variable

f. None of these

Ans: D

12. What do we call a variable that is the outcome of a manipulation?

a. An independent variable

b. A confound variable

c. A random variable

d. A dependent variable

+
-
Only 0 units of this product remain

You might also be interested in