Test Bank Preschool Appropriate Practices, 5th Edition Janice J. Beaty A=

$35.00
Test Bank Preschool Appropriate Practices, 5th Edition Janice J. Beaty A=

Test Bank Preschool Appropriate Practices, 5th Edition Janice J. Beaty A=

$35.00
Test Bank Preschool Appropriate Practices, 5th Edition Janice J. Beaty A=

1. If the classroom is set up for children to get deeply involved in their own learning, then the teacher will have free time to plan for the next day.

a.

True

b.

False

ANSWER:

False

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Easy

REFERENCES:

1-2 What We Know About Teaching and Learning

QUESTION TYPE:

True / False

HAS VARIABLES:

False

LEARNING OBJECTIVES:

PAPC.BEAT.19.01.02 - Discuss and appreciate what we know about teaching and learning.

ACCREDITING STANDARDS:

NAEYC.3.A.07 - Teaching staff and children work together to arrange classroom materials in predictable ways so children know where to find things and where to put them away.

KEYWORDS:

Bloom's: Remembering

DATE CREATED:

8/29/2017 11:54 AM

DATE MODIFIED:

8/29/2017 11:54 AM

2. The more direct involvement the children have with learning activities, the longer it will take them to learn.

a.

True

b.

False

ANSWER:

False

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Easy

REFERENCES:

1-2 What We Know About Teaching and Learning

QUESTION TYPE:

True / False

HAS VARIABLES:

False

LEARNING OBJECTIVES:

PAPC.BEAT.19.01.02 - Discuss and appreciate what we know about teaching and learning.

ACCREDITING STANDARDS:

NAEYC.3.A.07 - Teaching staff and children work together to arrange classroom materials in predictable ways so children know where to find things and where to put them away.

KEYWORDS:

Bloom's: Remembering

DATE CREATED:

8/29/2017 11:54 AM

DATE MODIFIED:

10/16/2017 4:22 PM

3. The teacher in an early childhood classroom should be a facilitator of learning, so that the children can teach themselves.

a.

True

b.

False

ANSWER:

True

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Easy

REFERENCES:

1-2 What We Know About Teaching and Learning

QUESTION TYPE:

True / False

HAS VARIABLES:

False

LEARNING OBJECTIVES:

PAPC.BEAT.19.01.02 - Discuss and appreciate what we know about teaching and learning.

ACCREDITING STANDARDS:

NAEYC.9.A.09.a - Program staff arrange the environment to be welcoming and accessible. A welcoming and accessible environment contains elements such as multicultural materials that promote appreciation for diversity while being respectful of the cultural traditions, values, and beliefs of families being served.

KEYWORDS:

Bloom's: Remembering

DATE CREATED:

8/29/2017 11:54 AM

DATE MODIFIED:

10/16/2017 4:23 PM

4. Observations of how each child works and plays with materials is important because it tells the teacher when to order more supplies.

a.

True

b.

False

ANSWER:

False

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Easy

REFERENCES:

1-2 What We Know About Teaching and Learning

QUESTION TYPE:

True / False

HAS VARIABLES:

False

LEARNING OBJECTIVES:

PAPC.BEAT.19.01.02 - Discuss and appreciate what we know about teaching and learning.

ACCREDITING STANDARDS:

NAEYC.9.A.04 - A variety of age- and developmentally appropriate materials and equipment are available indoors and outdoors for children throughout the day. This equipment includes (a) dramatic play equipment; (b) sensory materials such as sand, water, play dough, paint, and blocks; and (c) materials that support curriculum goals and objectives in literacy, math, science, social studies, and other content areas.

KEYWORDS:

Bloom's: Remembering

DATE CREATED:

8/29/2017 11:54 AM

DATE MODIFIED:

10/16/2017 4:23 PM

5. Having picture books for overnight lending is not necessary for programs having a large classroom library.

a.

True

b.

False

ANSWER:

False

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Easy

REFERENCES:

1-8 Developing Trust

QUESTION TYPE:

True / False

HAS VARIABLES:

False

LEARNING OBJECTIVES:

PAPC.BEAT.19.01.08 - Help children trust themselves, the teacher, peers, and the environment.

ACCREDITING STANDARDS:

NAEYC.3.A.07 - Teaching staff and children work together to arrange classroom materials in predictable ways so children know where to find things and where to put them away.

KEYWORDS:

Bloom's: Remembering

DATE CREATED:

8/29/2017 11:54 AM

DATE MODIFIED:

10/5/2017 5:15 PM

Multiple Choice

6. Linda Zane emphasizes that the early learning environment should structure space to:

a.

provide areas for intentional learning.

b.

reflect a welcoming and caring tone to all who enter.

c.

have teachers and children work together.

d.

encourage the children asking for supplies and materials as they need them.

ANSWER:

b

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Easy

REFERENCES:

1-1 Expectations of Teachers and Children

QUESTION TYPE:

Multiple Choice

HAS VARIABLES:

False

LEARNING OBJECTIVES:

PAPC.BEAT.19.01.01 - Understand expectations of students and teachers in the preschool classroom.

ACCREDITING STANDARDS:

NAEYC.9.A.09.a - Program staff arrange the environment to be welcoming and accessible. A welcoming and accessible environment contains elements such as multicultural materials that promote appreciation for diversity while being respectful of the cultural traditions, values, and beliefs of families being served.

KEYWORDS:

Bloom's: Remembering

DATE CREATED:

8/29/2017 11:54 AM

DATE MODIFIED:

10/16/2017 4:24 PM

7. The studies of Swiss psychologist Jean Piaget found that:

a.

teachers do not need to stand and teach.

b.

young children create their own knowledge.

c.

the kinds of materials are not important.

d.

the number of materials is not important.

ANSWER:

b

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Medium

REFERENCES:

1-2 What We Know About Teaching and Learning

QUESTION TYPE:

Multiple Choice

HAS VARIABLES:

False

LEARNING OBJECTIVES:

PAPC.BEAT.19.01.02 - Discuss and appreciate what we know about teaching and learning.

ACCREDITING STANDARDS:

NAEYC.9.A.04 - A variety of age- and developmentally appropriate materials and equipment are available indoors and outdoors for children throughout the day. This equipment includes (a) dramatic play equipment; (b) sensory materials such as sand, water, play dough, paint, and blocks; and (c) materials that support curriculum goals and objectives in literacy, math, science, social studies, and other content areas.

KEYWORDS:

Bloom's: Understanding

DATE CREATED:

8/29/2017 11:54 AM

DATE MODIFIED:

10/2/2017 4:46 PM

8. To be a facilitator of learning, a teacher should:

a.

ask a child what he or she wants to do.

b.

have children play with their favorite materials.

c.

observe the children once a week.

d.

observe how children interact with materials.

ANSWER:

d

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Easy

REFERENCES:

1-2 What We Know About Teaching and Learning

QUESTION TYPE:

Multiple Choice

HAS VARIABLES:

False

LEARNING OBJECTIVES:

PAPC.BEAT.19.01.02 - Discuss and appreciate what we know about teaching and learning.

ACCREDITING STANDARDS:

NAEYC.9.A.04 - A variety of age- and developmentally appropriate materials and equipment are available indoors and outdoors for children throughout the day. This equipment includes (a) dramatic play equipment; (b) sensory materials such as sand, water, play dough, paint, and blocks; and (c) materials that support curriculum goals and objectives in literacy, math, science, social studies, and other content areas.

KEYWORDS:

Bloom's: Remembering

DATE CREATED:

8/29/2017 11:54 AM

DATE MODIFIED:

10/2/2017 4:46 PM

9. Teachers should set up the classroom so that:

a.

children can teach themselves.

b.

observing children will be easy.

c.

children will not be bored.

d.

activities can be changed easily.

ANSWER:

a

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Easy

REFERENCES:

1-2 What We Know About Teaching and Learning

QUESTION TYPE:

Multiple Choice

HAS VARIABLES:

False

LEARNING OBJECTIVES:

PAPC.BEAT.19.01.02 - Discuss and appreciate what we know about teaching and learning.

ACCREDITING STANDARDS:

NAEYC.3.A.07 - Teaching staff and children work together to arrange classroom materials in predictable ways so children know where to find things and where to put them away.

KEYWORDS:

Bloom's: Remembering

DATE CREATED:

8/29/2017 11:54 AM

DATE MODIFIED:

10/2/2017 4:46 PM

10. The materials in the classroom should:

a.

relate to what the children already know.

b.

be changed frequently.

c.

include many alphabet books.

d.

relate to children’s ages and stages of development.

ANSWER:

d

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Medium

REFERENCES:

1-2 What We Know About Teaching and Learning

QUESTION TYPE:

Multiple Choice

HAS VARIABLES:

False

LEARNING OBJECTIVES:

PAPC.BEAT.19.01.02 - Discuss and appreciate what we know about teaching and learning.

ACCREDITING STANDARDS:

NAEYC.9.A.04 - A variety of age- and developmentally appropriate materials and equipment are available indoors and outdoors for children throughout the day. This equipment includes (a) dramatic play equipment; (b) sensory materials such as sand, water, play dough, paint, and blocks; and (c) materials that support curriculum goals and objectives in literacy, math, science, social studies, and other content areas.

KEYWORDS:

Bloom's: Understanding

DATE CREATED:

8/29/2017 11:54 AM

DATE MODIFIED:

10/2/2017 4:45 PM

11. Jean Piaget’s studies led him to describe:

a.

the social context of school concepts.

b.

three distinct kinds of knowledge.

c.

the distance between what children can do and what help they need.

d.

how teachers can help children acquire knowledge.

ANSWER:

b

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Easy

REFERENCES:

1-3 Early Childhood Research Base

QUESTION TYPE:

Multiple Choice

HAS VARIABLES:

False

LEARNING OBJECTIVES:

PAPC.BEAT.19.01.03 - Review the early childhood research base and identify its impact on the preschool classroom.

KEYWORDS:

Bloom's: Remembering

DATE CREATED:

8/29/2017 11:54 AM

DATE MODIFIED:

10/16/2017 4:25 PM

12. Lev Vygotsky’s “zone of proximal development” is:

a.

children's specific level of functioning.

b.

the distance between what children can do alone and with help.

c.

what children learn from their environment.

d.

children's spontaneous concepts acquired through direct experience.

ANSWER:

b

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Easy

REFERENCES:

1-3 Early Childhood Research Base

QUESTION TYPE:

Multiple Choice

HAS VARIABLES:

False

LEARNING OBJECTIVES:

PAPC.BEAT.19.01.03 - Review the early childhood research base and identify its impact on the preschool classroom.

KEYWORDS:

Bloom's: Remembering

DATE CREATED:

8/29/2017 11:54 AM

DATE MODIFIED:

10/16/2017 4:25 PM

13. Jerome Bruner found that children:

a.

could learn without much adult help.

b.

need an adult to scaffold the acquisition of skills.

c.

behaved beyond their average age rarely.

d.

need a highly controlled environment.

ANSWER:

b

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Easy

REFERENCES:

1-3 Early Childhood Research Base

QUESTION TYPE:

Multiple Choice

HAS VARIABLES:

False

LEARNING OBJECTIVES:

PAPC.BEAT.19.01.03 - Review the early childhood research base and identify its impact on the preschool classroom.

KEYWORDS:

Bloom's: Remembering

DATE CREATED:

8/29/2017 11:54 AM

DATE MODIFIED:

10/2/2017 4:44 PM

14. Developmentally appropriate practice relates to:

a.

the appropriateness of an early childhood curriculum.

b.

the formal instruction of academic skills.

c.

teacher-directed activities in preschool.

d.

the use of worksheets and workbooks.

ANSWER:

a

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Easy

REFERENCES:

1-4 Developmentally Appropriate Practice (DAP)

QUESTION TYPE:

Multiple Choice

HAS VARIABLES:

False

LEARNING OBJECTIVES:

PAPC.BEAT.19.01.04 - Describe developmentally appropriate practice and explain its importance.

ACCREDITING STANDARDS:

NAEYC.9.A.04 - A variety of age- and developmentally appropriate materials and equipment are available indoors and outdoors for children throughout the day. This equipment includes (a) dramatic play equipment; (b) sensory materials such as sand, water, play dough, paint, and blocks; and (c) materials that support curriculum goals and objectives in literacy, math, science, social studies, and other content areas.

KEYWORDS:

Bloom's: Remembering

DATE CREATED:

8/29/2017 11:54 AM

DATE MODIFIED:

10/2/2017 4:43 PM

15. Standards and criteria:

a.

should replace developmentally appropriate practice.

b.

discourage diversity in early childhood programs.

c.

have been developed in a few states.

d.

can become helpful tools to identify common expectations.

ANSWER:

d

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Easy

REFERENCES:

1-5 Early Childhood Program Standards and Criteria

QUESTION TYPE:

Multiple Choice

HAS VARIABLES:

False

LEARNING OBJECTIVES:

PAPC.BEAT.19.01.05 - Understand and apply early childhood program criteria as outlined by the NAEYC.

ACCREDITING STANDARDS:

NAEYC.9.A.04 - A variety of age- and developmentally appropriate materials and equipment are available indoors and outdoors for children throughout the day. This equipment includes (a) dramatic play equipment; (b) sensory materials such as sand, water, play dough, paint, and blocks; and (c) materials that support curriculum goals and objectives in literacy, math, science, social studies, and other content areas.

KEYWORDS:

Bloom's: Remembering

DATE CREATED:

8/29/2017 11:54 AM

DATE MODIFIED:

10/2/2017 4:42 PM

16. In a self-directed learning environment, teachers:

a.

direct children to appropriate learning centers.

b.

are guided by a curriculum designed by the school.

c.

arrange the learning centers for children’s own choice.

d.

include children with disabilities in separate centers.

ANSWER:

c

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Easy

REFERENCES:

1-6 Creating a Self-Directed Learning Environment

QUESTION TYPE:

Multiple Choice

HAS VARIABLES:

False

LEARNING OBJECTIVES:

PAPC.BEAT.19.01.06 - Explain the importance of and know how to create a self-directed learning environment.

ACCREDITING STANDARDS:

NAEYC.3.A.07 - Teaching staff and children work together to arrange classroom materials in predictable ways so children know where to find things and where to put them away.

KEYWORDS:

Bloom's: Remembering

DATE CREATED:

8/29/2017 11:54 AM

DATE MODIFIED:

10/2/2017 4:43 PM

17. The Appropriate Practices Curriculum arranges learning centers based on:

a.

how they relate to one another.

b.

how important they are.

c.

whether they use blocks or books.

d.

the size of the classroom.

ANSWER:

a

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Medium

REFERENCES:

1-7 Providing Learning Centers

QUESTION TYPE:

Multiple Choice

HAS VARIABLES:

False

LEARNING OBJECTIVES:

PAPC.BEAT.19.01.07 - Understand how to provide learning centers, including how their structure helps children understand the available activities and the importance of children making their own activity choices.

ACCREDITING STANDARDS:

NAEYC.9.A.12 - Indoor space is designed and arranged to (a) accommodate children individually, in small groups, and in a large group; and (b) divide space into areas that are supplied with materials organized in a manner to support children’s play and learning.

KEYWORDS:

Bloom's: Understanding

DATE CREATED:

8/29/2017 11:54 AM

DATE MODIFIED:

10/2/2017 4:42 PM

18. A self-regulating method:

a.

helps children learn to take turns.

b.

helps the teacher keep track of children.

c.

tells children when to be quiet.

d.

allows children to roam around the room.

ANSWER:

a

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Easy

REFERENCES:

1-8 Developing Trust

QUESTION TYPE:

Multiple Choice

HAS VARIABLES:

False

LEARNING OBJECTIVES:

PAPC.BEAT.19.01.08 - Help children trust themselves, the teacher, peers, and the environment.

ACCREDITING STANDARDS:

NAEYC.3.A.07 - Teaching staff and children work together to arrange classroom materials in predictable ways so children know where to find things and where to put them away.

KEYWORDS:

Bloom's: Remembering

DATE CREATED:

8/29/2017 11:54 AM

DATE MODIFIED:

10/2/2017 4:40 PM

19. For children to develop trust in the teacher, the teacher must:

a.

tell them which activities to follow.

b.

tell them when it is time to change activities.

c.

allow them to do whatever they want.

d.

show them she trusts them.

ANSWER:

d

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Easy

REFERENCES:

1-8 Developing Trust

QUESTION TYPE:

Multiple Choice

HAS VARIABLES:

False

LEARNING OBJECTIVES:

PAPC.BEAT.19.01.08 - Help children trust themselves, the teacher, peers, and the environment.

ACCREDITING STANDARDS:

NAEYC.3.A.07 - Teaching staff and children work together to arrange classroom materials in predictable ways so children know where to find things and where to put them away.

KEYWORDS:

Bloom's: Remembering

DATE CREATED:

8/29/2017 11:54 AM

DATE MODIFIED:

10/2/2017 4:41 PM

20. For children to trust the environment, they must:

a.

know the names of the choices available.

b.

have the freedom and time to explore the choices.

c.

know which activities the teacher likes best.

d.

be familiar with all the materials in the centers.

ANSWER:

b

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Easy

REFERENCES:

1-8 Developing Trust

QUESTION TYPE:

Multiple Choice

HAS VARIABLES:

False

LEARNING OBJECTIVES:

PAPC.BEAT.19.01.08 - Help children trust themselves, the teacher, peers, and the environment.

ACCREDITING STANDARDS:

NAEYC.3.A.07 - Teaching staff and children work together to arrange classroom materials in predictable ways so children know where to find things and where to put them away.

KEYWORDS:

Bloom's: Remembering

DATE CREATED:

8/29/2017 11:54 AM

DATE MODIFIED:

10/16/2017 4:25 PM

Subjective Short Answer

21. One of the three kinds of knowledge Piaget differentiated was ____________.

ANSWER:

physical, logical–mathematical, or social–conventional

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Easy

REFERENCES:

1-3 Early Childhood Research Base

QUESTION TYPE:

Subjective Short Answer

HAS VARIABLES:

False

LEARNING OBJECTIVES:

PAPC.BEAT.19.01.03 - Review the early childhood research base and identify its impact on the preschool classroom.

KEYWORDS:

Bloom's: Remembering

DATE CREATED:

8/29/2017 11:54 AM

DATE MODIFIED:

10/6/2017 12:56 PM

22. To be developmentally appropriate, an early childhood program should be ____________.

ANSWER:

age appropriate, individually appropriate, culturally appropriate, or linguistically appropriate

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Easy

REFERENCES:

1-4 Developmentally Appropriate Practice (DAP)

QUESTION TYPE:

Subjective Short Answer

HAS VARIABLES:

False

LEARNING OBJECTIVES:

PAPC.BEAT.19.01.04 - Describe developmentally appropriate practice and explain its importance.

ACCREDITING STANDARDS:

NAEYC.9.A.04 - A variety of age- and developmentally appropriate materials and equipment are available indoors and outdoors for children throughout the day. This equipment includes (a) dramatic play equipment; (b) sensory materials such as sand, water, play dough, paint, and blocks; and (c) materials that support curriculum goals and objectives in literacy, math, science, social studies, and other content areas.

KEYWORDS:

Bloom's: Remembering

DATE CREATED:

8/29/2017 11:54 AM

DATE MODIFIED:

10/2/2017 4:40 PM

23. The person most closely associated with developmentally appropriate practice (DAP) is ____________.

ANSWER:

Sue Bredekamp or Carol Copple

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Easy

REFERENCES:

1-4 Developmentally Appropriate Practice (DAP)

QUESTION TYPE:

Subjective Short Answer

HAS VARIABLES:

False

LEARNING OBJECTIVES:

PAPC.BEAT.19.01.04 - Describe developmentally appropriate practice and explain its importance.

ACCREDITING STANDARDS:

NAEYC.9.A.04 - A variety of age- and developmentally appropriate materials and equipment are available indoors and outdoors for children throughout the day. This equipment includes (a) dramatic play equipment; (b) sensory materials such as sand, water, play dough, paint, and blocks; and (c) materials that support curriculum goals and objectives in literacy, math, science, social studies, and other content areas.

KEYWORDS:

Bloom's: Remembering

DATE CREATED:

8/29/2017 11:54 AM

DATE MODIFIED:

10/16/2017 4:26 PM

24. One self-regulating method a child can use to control the number of children in a learning center is ____________.

ANSWER:

tickets, name tags, photo tags, or necklaces

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Easy

REFERENCES:

1-8 Developing Trust

QUESTION TYPE:

Subjective Short Answer

HAS VARIABLES:

False

LEARNING OBJECTIVES:

PAPC.BEAT.19.01.08 - Help children trust themselves, the teacher, peers, and the environment.

ACCREDITING STANDARDS:

NAEYC.3.A.07 - Teaching staff and children work together to arrange classroom materials in predictable ways so children know where to find things and where to put them away.

KEYWORDS:

Bloom's: Remembering

DATE CREATED:

8/29/2017 11:54 AM

DATE MODIFIED:

10/2/2017 4:39 PM

25. The best way for a child to gain access to ongoing play is ____________.

ANSWER:

a parallel activity

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Easy

REFERENCES:

1-8 Developing Trust

QUESTION TYPE:

Subjective Short Answer

HAS VARIABLES:

False

LEARNING OBJECTIVES:

PAPC.BEAT.19.01.08 - Help children trust themselves, the teacher, peers, and the environment.

ACCREDITING STANDARDS:

NAEYC.3.A.07 - Teaching staff and children work together to arrange classroom materials in predictable ways so children know where to find things and where to put them away.

KEYWORDS:

Bloom's: Remembering

DATE CREATED:

8/29/2017 11:54 AM

DATE MODIFIED:

10/2/2017 4:39 PM

Essay

26. Describe a self-directed learning environment.

ANSWER:

The self-directed learning environment is a dynamic setting that creates an opportunity for learning by offering appropriately arranged learning centers responsive to the individual child’s interests and needs.

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Medium

REFERENCES:

1-9 Setting the Stage for Learning

QUESTION TYPE:

Essay

HAS VARIABLES:

False

LEARNING OBJECTIVES:

PAPC.BEAT.19.01.09 - Understand how to set the stage for learning.

ACCREDITING STANDARDS:

NAEYC.3.A.07 - Teaching staff and children work together to arrange classroom materials in predictable ways so children know where to find things and where to put them away.
NAEYC.9.A.09.a - Program staff arrange the environment to be welcoming and accessible. A welcoming and accessible environment contains elements such as multicultural materials that promote appreciation for diversity while being respectful of the cultural traditions, values, and beliefs of families being served.

KEYWORDS:

Bloom's: Understanding

DATE CREATED:

8/29/2017 11:54 AM

DATE MODIFIED:

9/5/2017 8:11 PM

+
-
Only 0 units of this product remain

You might also be interested in