Test Bank Process Technology Equipment, 2nd Edition NAPTA A+

$35.00
Test Bank Process Technology Equipment, 2nd Edition NAPTA A+

Test Bank Process Technology Equipment, 2nd Edition NAPTA A+

$35.00
Test Bank Process Technology Equipment, 2nd Edition NAPTA A+

1) Which of the following industries is NOT classified as a process industry?

A) Chemical manufacturing

B) Clothing manufacturing

C) Food and beverage production

D) Paper and pulp processing

Answer: B

Explanation: A) Incorrect. Process industries include oil and gas exploration and production, petroleum refining, chemical manufacturing, mining, power generation, water and wastewater treatment, food and beverage production, pharmaceutical manufacturing, and paper and pulp processing.

B) Correct. Process industries include oil and gas exploration and production, petroleum refining, chemical manufacturing, mining, power generation, water and wastewater treatment, food and beverage production, pharmaceutical manufacturing, and paper and pulp processing.

C) Incorrect. Process industries include oil and gas exploration and production, petroleum refining, chemical manufacturing, mining, power generation, water and wastewater treatment, food and beverage production, pharmaceutical manufacturing, and paper and pulp processing.

D) Incorrect. Process industries include oil and gas exploration and production, petroleum refining, chemical manufacturing, mining, power generation, water and wastewater treatment, food and beverage production, pharmaceutical manufacturing, and paper and pulp processing.

Page Ref: 3

Objective: 1.1 Describe the process industries and what they produce

Bloom's: Understand

2) What are raw materials called?

A) Input

B) Output

C) Stock

D) Vessels

Answer: A

Explanation: A) Correct. Raw materials are also called input or feedstock.

B) Incorrect. Raw materials are also called input or feedstock.

C) Incorrect. Raw materials are also called input or feedstock.

D) Incorrect. Raw materials are also called input or feedstock.

Page Ref: 3

Objective: 1.1 Describe the process industries and what they produce

Bloom's: Remember

3) What changes does a process technician monitor when the raw materials are processed?

A) Physical changes

B) Chemical changes

C) Mechanical changes

D) All of the above

Answer: D

Explanation: A) Incorrect. Process technicians monitor and control the mechanical, physical, and/or chemical changes that occur when raw materials are processed.

B) Incorrect. Process technicians monitor and control the mechanical, physical, and/or chemical changes that occur when raw materials are processed.

C) Incorrect. Process technicians monitor and control the mechanical, physical, and/or chemical changes that occur when raw materials are processed.

D) Correct. Process technicians monitor and control the mechanical, physical, and/or chemical changes that occur when raw materials are processed.

Page Ref: 3

Objective: 1.1 Describe the process industries and what they produce

Bloom's: Understand

4) Which of the following is a job duty of a process technician?

A) Assisting with equipment maintenance

B) Working with others

C) Performing administrative duties

D) All of the above

Answer: D

Explanation: A) Incorrect. The job duties of a process technician include a wide variety of tasks, which can include monitoring and controlling processes from a control room or in the field; assisting with equipment maintenance; communicating and working with others; performing administrative duties; troubleshooting; maintaining environmental and quality standards; and working in teams.

B) Incorrect. The job duties of a process technician include a wide variety of tasks, which can include monitoring and controlling processes from a control room or in the field; assisting with equipment maintenance; communicating and working with others; performing administrative duties; troubleshooting; maintaining environmental and quality standards; and working in teams.

C) Incorrect. The job duties of a process technician include a wide variety of tasks, which can include monitoring and controlling processes from a control room or in the field; assisting with equipment maintenance; communicating and working with others; performing administrative duties; troubleshooting; maintaining environmental and quality standards; and working in teams.

D) Correct. The job duties of a process technician include a wide variety of tasks, which can include monitoring and controlling processes from a control room or in the field; assisting with equipment maintenance; communicating and working with others; performing administrative duties; troubleshooting; maintaining environmental and quality standards; and working in teams.

Page Ref: 3

Objective: 1.2 Describe the process technician's role in operations and maintenance

Bloom's: Understand

5) What must be the first consideration when performing any process duty?

A) Quality

B) Safety

C) Efficiency

D) Environmental hazards

Answer: B

Explanation: A) Incorrect. Safety must always be the first consideration when performing any process duty.

B) Correct. Safety must always be the first consideration when performing any process duty.

C) Incorrect. Safety must always be the first consideration when performing any process duty.

D) Incorrect. Safety must always be the first consideration when performing any process duty.

Page Ref: 3

Objective: 1.2 Describe the process technician's role in operations and maintenance

Bloom's: Understand

6) What would a process technician use to test for fugitive emissions?

A) Reactor

B) Tubing

C) VOC analyzer

D) Heat exchanger

Answer: C

Explanation: A) Incorrect. A process technician might be required to conduct regulatory required testing for fugitive emissions using a portable VOC analyzer.

B) Incorrect. A process technician might be required to conduct regulatory required testing for fugitive emissions using a portable VOC analyzer.

C) Correct. A process technician might be required to conduct regulatory required testing for fugitive emissions using a portable VOC analyzer.

D) Incorrect. A process technician might be required to conduct regulatory required testing for fugitive emissions using a portable VOC analyzer.

Page Ref: 4

Objective: 1.2 Describe the process technician's role in operations and maintenance

Bloom's: Understand

7) What is one of the most valuable skills a process technician can master?

A) Ability to weld small sections of piping

B) Ability to communicate

C) Ability to conduct process experiments

D) Ability to rewire pump motors

Answer: B

Explanation: A) Incorrect. One of the most valuable skills a process technician can master is the ability to communicate and work with others.

B) Correct. One of the most valuable skills a process technician can master is the ability to communicate and work with others.

C) Incorrect. One of the most valuable skills a process technician can master is the ability to communicate and work with others.

D) Incorrect. One of the most valuable skills a process technician can master is the ability to communicate and work with others.

Page Ref: 4

Objective: 1.2 Describe the process technician's role in operations and maintenance

Bloom's: Understand

8) What is a small-diameter hose or pipe that can be used to transport fluids or solids?

A) Pipes

B) Tubing

C) Fittings

D) Valves

Answer: B

Explanation: A) Incorrect. Tubing is a small-diameter hose or pipe that can be used to transport fluids or solids.

B) Correct. Tubing is a small-diameter hose or pipe that can be used to transport fluids or solids.

C) Incorrect. Tubing is a small-diameter hose or pipe that can be used to transport fluids or solids.

D) Incorrect. Tubing is a small-diameter hose or pipe that can be used to transport fluids or solids.

Page Ref: 6

Objective: 1.3 Describe the types of common equipment used in the process industries

Bloom's: Remember

9) Who governs the construction and repair of atmospheric tanks?

A) International Society of Automation (ISA)

B) American Petroleum Institute (API)

C) National Electric Code (NEC)

D) American Society of Mechanical Engineers (ASME)

Answer: B

Explanation: A) Incorrect. The construction and repair of atmospheric tanks are governed by API and National Fire Protection agency codes and standards.

B) Correct. The construction and repair of atmospheric tanks are governed by API and National Fire Protection agency codes and standards.

C) Incorrect. The construction and repair of atmospheric tanks are governed by API and National Fire Protection agency codes and standards.

D) Incorrect. The construction and repair of atmospheric tanks are governed by API and National Fire Protection agency codes and standards.

Page Ref: 7

Objective: 1.3 Describe the types of common equipment used in the process industries

Bloom's: Understand

10) What type of pump converts centrifugal force to dynamic pressure to move liquids?

A) Dynamic pump

B) Rotary pump

C) Reciprocating pump

D) Positive placement pump

Answer: A

Explanation: A) Correct. Dynamic pumps convert centrifugal force to dynamic pressure to move liquids.

B) Incorrect. Dynamic pumps convert centrifugal force to dynamic pressure to move liquids.

C) Incorrect. Dynamic pumps convert centrifugal force to dynamic pressure to move liquids.

D) Incorrect. Dynamic pumps convert centrifugal force to dynamic pressure to move liquids.

Page Ref: 7

Objective: 1.3 Describe the types of common equipment used in the process industries

Bloom's: Remember

11) What is a mechanical device used to increase the pressure of a gas or vapor?

A) Pump

B) Turbine

C) Compressor

D) Process vessel

Answer: C

Explanation: A) Incorrect. A pump is a mechanical device that provides the energy required to move liquids through a piping system.

B) Incorrect. Turbines are machines that are used in place of electric drivers to produce power and rotate shaft-driven equipment.

C) Correct. A compressor is a mechanical device used to increase the pressure of a gas or vapor.

D) Incorrect. Process vessels allow companies to store large amounts of products more effectively and efficiently.

Page Ref: 8

Objective: 1.3 Describe the types of common equipment used in the process industries

Bloom's: Understand

12) What is the most common source of energy for driving motors?

A) Gas

B) Steam

C) Hydraulic

D) Electricity

Answer: D

Explanation: A) Incorrect. Electricity is the most common source of energy for driving motors.

B) Incorrect. Electricity is the most common source of energy for driving motors.

C) Incorrect. Electricity is the most common source of energy for driving motors.

D) Correct. Electricity is the most common source of energy for driving motors.

Page Ref: 8

Objective: 1.3 Describe the types of common equipment used in the process industries

Bloom's: Understand

13) What is the most common type of heat exchanger in the process industry?

A) Spiral

B) Double-pipe

C) Air-cooled

D) Shell-and-tube

Answer: D

Explanation: A) Incorrect. The shell-and-tube design is the most common type of heat exchanger in the process industry.

B) Incorrect. The shell-and-tube design is the most common type of heat exchanger in the process industry.

C) Incorrect. The shell-and-tube design is the most common type of heat exchanger in the process industry.

D) Correct. The shell-and-tube design is the most common type of heat exchanger in the process industry.

Page Ref: 9

Objective: 1.3 Describe the types of common equipment used in the process industries

Bloom's: Understand

14) Which of the following factors can have an impact on worker safety or the environment?

A) Use of incorrect tools

B) Lack of proper PPE

C) Faulty equipment gauges

D) All of the above

Answer: D

Explanation: A) Incorrect. The use of incorrect tools, lack of proper PPE, and faulty equipment gauges can have an impact on worker safety or the environment.

B) Incorrect. The use of incorrect tools, lack of proper PPE, and faulty equipment gauges can have an impact on worker safety or the environment.

C) Incorrect. The use of incorrect tools, lack of proper PPE, and faulty equipment gauges can have an impact on worker safety or the environment.

D) Correct. The use of incorrect tools, lack of proper PPE, and faulty equipment gauges can have an impact on worker safety or the environment.

Page Ref: 12

Objective: 1.4 Describe safety and environmental hazards associated with equipment usage in the process industries

Bloom's: Understand

15) Which of the following is expected of process technicians?

A) Comply with all environmental regulations

B) Focus on company profits over safety

C) Look for ways to shortcut procedures

D) All of the above

Answer: A

Explanation: A) Correct. Process technicians are expected to comply with all environmental regulations.

B) Incorrect. Process technicians are expected to focus on safety and business goals.

C) Incorrect. Process technicians are expected to look for ways to reduce waste and improve efficiency.

D) Incorrect. Process technicians are expected to comply with all environmental regulations.

Page Ref: 12

Objective: 1.4 Describe safety and environmental hazards associated with equipment usage in the process industries

Bloom's: Understand

+
-
Only 0 units of this product remain

You might also be interested in