Test Bank Research in Nursing, Midwifery and Allied Health Evidence for Best Practice 6th Edition By Richardson-Tench A+

$35.00
Test Bank Research in Nursing, Midwifery and Allied Health Evidence for Best Practice 6th Edition By Richardson-Tench A+

Test Bank Research in Nursing, Midwifery and Allied Health Evidence for Best Practice 6th Edition By Richardson-Tench A+

$35.00
Test Bank Research in Nursing, Midwifery and Allied Health Evidence for Best Practice 6th Edition By Richardson-Tench A+

1. Health research adds to the body of knowledge that informs nurses of appropriate patient care and quality outcomes.

ANS: T PTS: 1 DIF: Mod TOP: Introduction

2. The only purpose of conducting research is to generate new knowledge.

ANS: F PTS: 1 DIF: Easy TOP: Conducting research

3. A key question when appraising research is ‘will the results be helpful in caring for other patients?’

ANS: T PTS: 1 DIF: Easy TOP: Critical appraisal of research

4. Interdependence implies that the researcher makes a contribution to one specific phase of a project.

ANS: F PTS: 1 DIF: Easy TOP: Collaborative research

5. Research collaboration is possible between researchers in nursing, health and other disciplines.

ANS: T PTS: 1 DIF: Easy TOP: Collaborative research

6. Mixed-methods research has broadened the scope of findings in acknowledging the importance of both science and the experiences of people.

ANS: T PTS: 1 DIF: Moderate TOP: A shifting paradigm

7. The paradigm of a profession looks at the content of professional knowledge and the processes of knowledge production.

ANS: T PTS: 1 DIF: Moderate TOP: Overview of research paradigms

8. Research is linked with theory in a one-sided relationship.

ANS: F PTS: 1 DIF: Moderate TOP: Relationship between research, practice and theory

9. Research can be qualified or quantified.

ANS: F PTS: 1 DIF: Easy TOP: Introduction

10. The positivist paradigm provides a subjective reality for research.

ANS: F PTS: 1 DIF: Easy TOP: Empirico-analytical (quantitative) research

11. Reliability means that a project is testing what it actually intends to test.

ANS: F PTS: 1 DIF: Moderate TOP: Empirico-analytical (quantitative) research

12. The scientific method demands that research be as free as possible from subjectivity.

ANS: T PTS: 1 DIF: Easy TOP: Empirico-analytical (quantitative) research

13. Applied research concerns the application of knowledge to general situations.

ANS: F PTS: 1 DIF: Moderate TOP: Introduction

14. Quantitative researchers usually want to reduce things of interest to their most focused and smallest parts in order to study them.

ANS: T PTS: 1 DIF: Moderate TOP: Empirico-analytical (quantitative) research

15. The quantitative research process attempts to find out scientific knowledge by exploring lived experience.

ANS: F PTS: 1 DIF: Easy TOP: The quantitative research process

16. In Australia, an academic period of nursing began in the 1940s.

ANS: F PTS: 1 DIF: Moderate TOP: Practice and research in health professions

17. Evidence-based practice guidelines go from the highest, least valued Level I to the lowest, most valued Level IV.

ANS: F PTS: 1 DIF: Difficult TOP: Evidence-based practice criteria

18. Qualitative research is interested in questions that involve human objectivity.

ANS: F PTS: 1 DIF: Moderate TOP: Qualitative research

19. The PICO system can be used to plan the use of questions or inquiries in EBP.

ANS: T PTS: 1 DIF: Moderate TOP: Questions and protocol

20. Lifelong learning is essential to professionalism and promotes research in nursing.

ANS: T PTS: 1 DIF: Moderate TOP: Practice and research in health professions

COMPLETION

21. Thinking that starts from the specific instance and moves to the general pattern of combined instances is _________.

ANS: inductive

PTS: 1 DIF: Easy TOP: Qualitative research

22. Qualitative research usually begins a project with a statement of the area of ________.

ANS: interest

PTS: 1 DIF: Easy TOP: Qualitative research

23. Nursing researchers are searching for new or ___________ knowledge to inform them about areas of interest.

ANS: adapted

PTS: 1 DIF: Moderate TOP: Introduction

24. Multidisciplinary research can improve findings leading to optimum care and _____________ patient outcomes.

ANS: satisfactory

PTS: 1 DIF: Moderate TOP: Collaborative research

25. Nurses are responsible for maintaining _____________ in practice and updating their knowledge.

ANS: currency

PTS: 1 DIF: Easy TOP: Practice and research in health professions

26. The history of research is basically the history of ideas or _______________.

ANS: Philosophy

PTS: 1 DIF: Moderate TOP: Research as a means of generating knowledge

27. Knowing is ______________ from interpretation and understanding.

ANS: extrapolated

PTS: 1 DIF: Easy TOP: Defining epistemology and ontology

28. A paradigmatic view provides ___________ categories in which certain kinds of research can be placed.

ANS: overall

PTS: 1 DIF: Easy TOP: Overview of research paradigms

29. A higher degree of _______________ involvement and collaboration is seen in qualitative research .

ANS: participant

PTS: 1 DIF: Moderate TOP: The qualitative research process

30. Quantitative researchers tend to refer to the people they have accessed in the research as __________.

ANS: ‘subjects’

PTS: 1 DIF: Easy TOP: The qualitative research process

31. Quantitative research utilises methods and instruments such as _______, questionnaires and clinical trials.

ANS: surveys

PTS: 1 DIF: Easy TOP: The qualitative research process

32. The _________ step in the quantitative research process is formulating a testable research question.

ANS: third

PTS: 1 DIF: Moderate TOP: Empirico-analytical (quantitative) research

33. Evidence-based practice grew out of the discipline of ______________.

ANS: medicine

PTS: 1 DIF: Easy TOP: Evidence-based practice criteria

34. ____________ research dominates overall, because it attracts major funding from governments and health research sponsors.

ANS: Quantitative

PTS: 1 DIF: Easy TOP: A shifting paradigm

35. Health professions have been identified as sciences because they basically use the _________ method for their research enquiry.

ANS: empirical

PTS: 1 DIF: Moderate TOP: Empirico-analytical (quantitative) research

36. _____ research develops fundamental knowledge and tests theory.

ANS: Basic

PTS: 1 DIF: Easy TOP: Introduction

37. _________ ________ can be described as a research approach that collects data first and then a theory is proposed that fits the findings.

ANS: Grounded theory

PTS: 1 DIF: Moderate TOP: Relationship between research, practice and theory

38. The quantitative research process attempts to find out scientific knowledge by the ___________ of elements.

ANS: measurement

PTS: 1 DIF: Easy TOP: The quantitative research process

39. A _________________ explains the purpose and relevance of a question and how it will be investigated.

ANS: protocol

PTS: 1 DIF: Easy TOP: Questions and protocol

40. In evidence-based practice, appraisal of the evidence is done according to specific __________________.

ANS: criteria

PTS: 1 DIF: Easy TOP: Origins

MATCHING

Match each item with the correct statement below.

A.

applied research

K.

Level IV evidence

B.

evidence-based practice

L.

correlation

C.

basic research

M.

paradigm

D.

PICO system

N.

ontology

E.

qualitative research

O.

iterative

F.

empirico-analytical research

P.

variables

G.

multidisciplinary research team

Q.

description

H.

The National Health and Medical Research Council

R.

epistemology

I.

Level I evidence

S.

prediction

J.

conceptual framework

T.

reductionism

41. Develops fundamental knowledge and tests theory

42. Interested in observation and analysis by the scientific method

43. Evidence obtained from a systematic review of all relevant randomised controlled trials

44. In which relationships of two or more elements are investigated

45. Concerns the application of knowledge to specific situations

46. A broad view or perspective of something

47. The study of knowledge

48. Current clinical practice based on the best, most recent research

49. Elements of a phenomena are counted

50. The activity of one element can be predicted from that of another

51. Reduce things of interest to their most focused and smallest parts to study them

52. Research interested in questions that involve human consciousness and subjectivity

53. The study of existence

54. The Australian body that provides a guide for developing, implementing and evaluating clinical practice guidelines

55. Cause-and-effect links between certain objects and subjects

56. Moves back and forth between steps

57. A system used to plan the use of questions or inquiries

58. Underpinnings of a study

59. Members of many health disciplines researching together

60. Evidence obtained from case series (either post-test or pretest and post-test)

41. ANS: C PTS: 1 DIF: Easy TOP: Introduction

42. ANS: F PTS: 1 DIF: Easy TOP: Empirico-analytical (quantitative) research

43. ANS: I PTS: 1 DIF: Moderate TOP: Evidence-based practice criteria

44. ANS: L PTS: 1 DIF: Moderate TOP: The quantitative research process

45. ANS: A PTS: 1 DIF: Moderate TOP: Introduction

46. ANS: M PTS: 1 DIF: Difficult TOP: Overview of research paradigms

47. ANS: R PTS: 1 DIF: Easy TOP: Defining epistemology and ontology

48. ANS: B PTS: 1 DIF: Easy TOP: Evidence-based practice

49. ANS: Q PTS: 1 DIF: Easy TOP: Quantitative research process

50. ANS: S PTS: 1 DIF: Easy TOP: Quantitative research process

51. ANS: T PTS: 1 DIF: Moderate TOP: Empirico-analytical (quantitative) research

52. ANS: E PTS: 1 DIF: Moderate TOP: Qualitative research

53. ANS: N PTS: 1 DIF: Easy TOP: Defining epistemology and ontology

54. ANS: H PTS: 1 DIF: Easy TOP: Evidence-based practice criteria

55. ANS: P PTS: 1 DIF: Moderate TOP: Empirico-analytical (quantitative) research

56. ANS: O PTS: 1 DIF: Moderate TOP: Empirico-analytical (quantitative) research

57. ANS: D PTS: 1 DIF: Moderate TOP: Questions and protocol

58. ANS: J PTS: 1 DIF: Moderate TOP: How to use a conceptual framework

59. ANS: G PTS: 1 DIF: Easy TOP: Collaborative research

60. ANS: K PTS: 1 DIF: Easy TOP: Evidence-based practice criteria

MULTIPLE-CHOICE QUESTIONS

61. Nurses and other health professionals can participate in various ways:

A. independent, codependent, and interdependent levels

B. codependent, independent and individual levels

C. independent, interdependent and dependent levels

D. interdependent, multidependent and codependent levels

ANS: C PTS: 1 DIF: Moderate TOP: Collaborative research

62. Clinical decision making in nursing has been guided by research evidence since:

A. early 20th century

B. early 21st century

C. mid 20th century

D. late 20th century

ANS: D PTS: 1 DIF: Easy TOP: Clinical use of research

63. To achieve mutual outcomes and amalgamate theory and practice research collaboration can occur between:

A. universities, hospitals and the community

B. educational organisations, healthcare agencies and the community

C. doctors, allied health and nurses

D. patients, doctors and nurses

ANS: B PTS: 1 DIF: Easy TOP: Collaborative research

64. Research paradigms are:

A. quantitative and qualitative

B. ethnographic

C. interpretive

D. basic and applied

ANS: A PTS: 1 DIF: Moderate TOP: Introduction

65. A basic reason for conducting research is to:

A. build a common body of knowledge with other professions

B. develop active and cohesive professional organisations

C. find new knowledge and adapt existing knowledge

D. generate new ideas and philosophies

ANS: A PTS: 1 DIF: Difficult TOP: Research as a means of generating knowledge

66. Fundamental to the development of professional research is the:

A. primary education system

B. secondary education system

C. tertiary education system

D. quaternary education system

ANS: C PTS: 1 DIF: Easy TOP: Practice and research in health professions

67. Which of the following is NOT considered quality merit of evidence according to the Joanna Briggs Institute?

A. Feasibility

B. Appropriateness

C. Reliability

D. Effectiveness

ANS: C PTS: 1 DIF: Easy TOP: Evidence-based practice criteria

68. The move of basic nursing into the tertiary sector in Australia occurred in:

A. the late 1950s

B. the early 1950s

C. the early 1980s

D. the late 1980s

ANS: D PTS: 1 DIF: Easy TOP: Practice and research in health professions

69. Until recently, the scientific model has been the established approach in research since:

A. the time of Plato and Socrates

B. the Dark Ages

C. the late 1950s

D. the 17th century

ANS: D PTS: 1 DIF: Moderate TOP: Research as a means of generating knowledge

70. Epistemology is defined as the:

A. study of existence

B. study of astronomy

C. study of knowledge

D. study of the meaning of life

ANS: C PTS: 1 DIF: Easy TOP: Defining epistemology and ontology

71. A paradigm is:

A. a broad view or perspective of something

B. a focused perspective

C. how knowledge is transmitted in a discipline

D. reducing things of interest to their smallest part

ANS: A PTS: 1 DIF: Easy TOP: Overview of research paradigms

72. The three criteria for evaluating research are:

A. qualitative, quantitative and quasi-experimental

B. objectivity, subjectivity and individuality

C. subjectivity, reliability and generalisability

D. validity, reliability and generalisability

ANS: D PTS: 1 DIF: Moderate TOP: Empirico-analytical (quantitative) research

73. In the scientific method, induction refers to:

A. theory testing

B. theory building

C. drawing conclusions from known or supposed facts

D. making inferences from the general to the particular

ANS: B PTS: 1 DIF: Moderate TOP: Empirico-analytical (quantitative) research

74. In the scientific method, deduction refers to:

A. theory testing

B. theory building

C. making general inferences from particular instances

D. producing facts to prove general laws

ANS: A PTS: 1 DIF: Moderate TOP: Empirico-analytical (quantitative) research

75. Variables:

A. reduce things of interest to their smallest parts

B. are cause-and-effect links between certain objects and subjects

C. move back and forth between steps of the research process

D. are elements of a phenomenon that are counted

ANS: B PTS: 1 DIF: Difficult TOP: Empirico-analytical (quantitative) research

76. Measurement of elements in the quantitative research process can be at these four levels:

A. description, correlation, explanation and prediction

B. subjective, objective, intuitive and altruistic

C. inductive, deductive, reductionist and iterative

D. independent, interdependent, codependent and predependent

ANS: A PTS: 1 DIF: Moderate TOP: The quantitative research process

77. Qualitative research involves the following except for:

A. questions involving human consciousness and subjectivity

B. finding out about the changing nature of knowledge

C. using thinking that starts from the specific instance and moves to the general pattern of combined instances

D. starts with a hypothesis

ANS: D PTS: 1 DIF: Moderate TOP: Qualitative research

78. Qualitative research defines process as the:

A. ‘when’ of research

B. ‘how’ of research

C. ‘who’ of research

D. ‘where’ of research

ANS: B PTS: 1 DIF: Easy TOP: The qualitative research process

79. Quantitative research:

A. tends to use large samples

B. uses smaller samples

C. describes people in a study as participants

D. attempts to understand the whole of some phenomenon

ANS: A PTS: 1 DIF: Easy TOP: Differences between quantitative and qualitative research

80. Qualitative research:

A. describes people in a study as subjects

B. uses formal instruments

C. emphasises objectivity

D. attempts to understand the entirety or whole of some phenomenon within a prescribed context

ANS: D PTS: 1 DIF: Easy TOP: Differences between quantitative and qualitative research

+
-
Only 0 units of this product remain

You might also be interested in