Test Bank Terrorism, Intelligence and Homeland Security 2nd Edition by Robert Taylor A+

$35.00
Test Bank Terrorism, Intelligence and Homeland Security 2nd Edition by Robert Taylor A+

Test Bank Terrorism, Intelligence and Homeland Security 2nd Edition by Robert Taylor A+

$35.00
Test Bank Terrorism, Intelligence and Homeland Security 2nd Edition by Robert Taylor A+

1.1 Multiple Choice Questions

1) The reduction of air travel and avoiding certain cities after 9/11 corresponds with which of the following reasons it is important to understand terrorism?

  1. A) There is no quick and easy solution to terrorism
  2. B) American has a preoccupation with protecting the homeland
  3. C) Terrorism has become transnational and global
  4. D) Terrorism can be adopted at frightening speed

Answer: C

Page Ref: 2

Objective: State six reasons why we should understand terrorism.

Level: Intermediate

2) Which of the following is NOT one the reasons for needing to understand terrorism?

  1. A) Terrorism's impact is only regional
  2. B) There is no quick and easy solution to terrorism
  3. C) Terrorism has become transnational and global
  4. D) Terrorism can be adopted at frightening speed

Answer: A

Page Ref: 2

Objective: State six reasons why we should understand terrorism.

Level: Basic

3) The belief in Allah and Muhammad as a prophet is which religion?

  1. A) Muslim
  2. B) Islam
  3. C) Taliban
  4. D) Hamas

Answer: B

Page Ref: 3

Objective: State six reasons why we should understand terrorism.

Level: Basic

4) Which of the following is the radical Islamic group that straddles the border region between Pakistan and Afghanistan?

  1. A) Taliban
  2. B) Hamas
  3. C) al-Qaeda
  4. D) Muslim

Answer: A

Page Ref: 4

Objective: State six reasons why we should understand terrorism.

Level: Intermediate

5) This type of terrorist has no formal connection to and doesn't receive material supply from a terrorist movement, but has a psychological affinity with one:

  1. A) lone wolf
  2. B) international
  3. C) homegrown
  4. D) domestic

Answer: C

Page Ref: 3

Objective: State six reasons why we should understand terrorism.

Level: Intermediate

6) The concept that terrorist attacks are changing and focusing on the destruction of infrastructures is called:

  1. A) Homegrown terrorists
  2. B) New War
  3. C) Jihad
  4. D) Black Swan events

Answer: B

Page Ref: 6

Objective: State six reasons why we should understand terrorism.

Level: Intermediate

7) Which would be considered an example of system disruption?

  1. A) banking and finance hacking
  2. B) oil pipelines destruction
  3. C) electrical systems stoppage
  4. D) all of the above

Answer: D

Page Ref: 7

Objective: State six reasons why we should understand terrorism.

Level: Basic

8) Early terrorism in the United States was typically:

  1. A) very deadly
  2. B) racial, labor, or anarchist related
  3. C) motivated by religion
  4. D) well planned and organized

Answer: B

Page Ref: 8

Objective: Trace the history of key events in terrorism from the nineteenth century to 9/11/2001.

Level: Intermediate

9) Which U.S. organization sought to overthrow the federal government by bombing the Capital Building and the Pentagon in 1970 and 1971, respectively?

  1. A) Black Panther Party
  2. B) Students for a Democratic Society
  3. C) Black September Organization
  4. D) Weather Underground

Answer: D

Page Ref: 10

Objective: Trace the history of key events in terrorism from the nineteenth century to 9/11/2001.

Level: Intermediate

10) During the French Revolution, Robspierre was substantially responsible for the period within the revolution known as:

  1. A) Revolt in France
  2. B) Terror in France
  3. C) Reign of Terror
  4. D) War of Terror

Answer: C

Page Ref: 12

Objective: Trace the history of key events in terrorism from the nineteenth century to 9/11/2001.

Level: Basic

11) Which of the following is typically associated with the "new" definition of terrorism?

  1. A) use of guillotine to instill fear
  2. B) specific political, social, and economic related
  3. C) goals were limited and could be resolved by negotiation
  4. D) religious belief undergirds the violence

Answer: D

Page Ref: 18

Objective: Trace the history of key events in terrorism from the nineteenth century to 9/11/2001.

Level: Intermediate

12) This type of terrorism focuses violence on specific targets:

  1. A) specific terrorism
  2. B) international terrorism
  3. C) general terrorism
  4. D) religious terrorism

Answer: A

Page Ref: 9

Objective: Contrast individual and cultural perspectives of terrorism.

Level: Basic

13) Hezbollah is a Muslim group that is simultaneously viewed as a political organization, terrorist group and a(n):

  1. A) force multiplier
  2. B) militia
  3. C) ally
  4. D) religious group

Answer: B

Page Ref: 19

Objective: Explain why there are so many definitions of terrorism.

Level: Intermediate

14) Hezbollah receiving arms, training, money, and intelligence from Syria and Iran, is an example of.

  1. A) the Bermuda Triangle of Terrorism
  2. B) violent extremism
  3. C) a force multiplier
  4. D) an FTO

Answer: C

Page Ref: 19

Objective: Explain why there are so many definitions of terrorism.

Level: Intermediate

15) FTO stands for:

  1. A) federal terrorist organization
  2. B) foreign terrorist organization
  3. C) funding, training, and optimization
  4. D) feuding throughout organizations

Answer: B

Page Ref: 19

Objective: Explain why there are so many definitions of terrorism.

Level: Basic

16) Carlos Bledsoe converted to Islam, changed his name to Abdulhakim Muhammad and trained in Yemen in a terrorist camp. This process is known as:

  1. A) radicalization
  2. B) internationalism
  3. C) anarchism
  4. D) system disruption

Answer: A

Page Ref: 23

Objective: Explain why there are so many definitions of terrorism.

Level: Intermediate

+
-
Only 0 units of this product remain

You might also be interested in