Test Bank The Pharmacy Technician A Comprehensive Approach 4th Edition Jahangir Moini A+

$35.00
Test Bank The Pharmacy Technician A Comprehensive Approach 4th Edition Jahangir Moini A+

Test Bank The Pharmacy Technician A Comprehensive Approach 4th Edition Jahangir Moini A+

$35.00
Test Bank The Pharmacy Technician A Comprehensive Approach 4th Edition Jahangir Moini A+

he earliest known record of documentation of healing methods was:

a.

1600 BC.

b.

100 AD.

c.

2600 BC.

d.

1500 BC.

e.

None of the above.

ANSWER:

d

POINTS:

2

DIFFICULTY:

M

QUESTION TYPE:

Multiple Choice

HAS VARIABLES:

False

DATE CREATED:

11/25/2019 3:20 AM

DATE MODIFIED:

11/25/2019 4:31 AM

2. The Pen T’sao, a native herbal recording of 365 drugs, was written by the:

a.

Chinese.

b.

Indians.

c.

Japanese.

d.

Greeks.

ANSWER:

a

POINTS:

2

DIFFICULTY:

M

QUESTION TYPE:

Multiple Choice

HAS VARIABLES:

False

DATE CREATED:

11/25/2019 3:20 AM

DATE MODIFIED:

11/25/2019 3:20 AM

3. The “Father of Medicine” was:

a.

Hippocrates.

b.

Theophrastus.

c.

Mithridates.

d.

Dioscorides.

ANSWER:

a

POINTS:

2

DIFFICULTY:

M

QUESTION TYPE:

Multiple Choice

HAS VARIABLES:

False

DATE CREATED:

11/25/2019 3:20 AM

DATE MODIFIED:

11/25/2019 3:20 AM

4. The “Father of Botany” was:

a.

Hippocrates.

b.

Theophrastus.

c.

Mithridates.

d.

Dioscorides.

ANSWER:

b

POINTS:

2

DIFFICULTY:

M

QUESTION TYPE:

Multiple Choice

HAS VARIABLES:

False

DATE CREATED:

11/25/2019 3:20 AM

DATE MODIFIED:

11/25/2019 3:20 AM

5. The “Father of Toxicology” was:

a.

Hippocrates.

b.

Theophrastus.

c.

Mithridates.

d.

Dioscorides.

ANSWER:

c

POINTS:

2

DIFFICULTY:

M

QUESTION TYPE:

Multiple Choice

HAS VARIABLES:

False

DATE CREATED:

11/25/2019 3:20 AM

DATE MODIFIED:

11/25/2019 3:20 AM

6. The De Materia Medica, considered a major authority on drugs for 16 centuries, was written by:

a.

Hippocrates.

b.

Theophrastus.

c.

Mithridates.

d.

Dioscorides.

ANSWER:

d

POINTS:

2

DIFFICULTY:

M

QUESTION TYPE:

Multiple Choice

HAS VARIABLES:

False

DATE CREATED:

11/25/2019 3:20 AM

DATE MODIFIED:

11/25/2019 3:20 AM

7. The “Father of Pharmacology” was:

a.

Hippocrates.

b.

Theophrastus.

c.

Mithridates.

d.

Dioscorides.

ANSWER:

d

POINTS:

2

DIFFICULTY:

M

QUESTION TYPE:

Multiple Choice

HAS VARIABLES:

False

DATE CREATED:

11/25/2019 3:20 AM

DATE MODIFIED:

11/25/2019 3:20 AM

8. Twin brothers, Cosmos and Damien, were the:

a.

patron saints of pharmacology and botany.

b.

patron saints of pharmacy and medicine.

c.

first owners of a “pharmacy shop.”

d.

authors of the “Methido Medini.”

ANSWER:

b

POINTS:

1

DIFFICULTY:

E

QUESTION TYPE:

Multiple Choice

HAS VARIABLES:

False

DATE CREATED:

11/25/2019 3:20 AM

DATE MODIFIED:

11/25/2019 3:20 AM

9. The separation of pharmacy and medicine occurred under the rule of:

a.

King Henry VIII.

b.

Holy Roman Emperor Frederick II.

c.

Alexander II.

d.

None of the above.

ANSWER:

b

POINTS:

2

DIFFICULTY:

M

QUESTION TYPE:

Multiple Choice

HAS VARIABLES:

False

DATE CREATED:

11/25/2019 3:20 AM

DATE MODIFIED:

11/25/2019 3:20 AM

10. The Swiss-born physician who emphasized a chemical rather than a botanical orientation to medicine was:

a.

Jonathon Roberts.

b.

Galen.

c.

Paracelsus.

d.

Dioscorides.

ANSWER:

c

POINTS:

2

DIFFICULTY:

M

QUESTION TYPE:

Multiple Choice

HAS VARIABLES:

False

DATE CREATED:

11/25/2019 3:20 AM

DATE MODIFIED:

11/25/2019 3:20 AM

11. The first form of self-regulation of pharmacy was called a(n):

a.

Board of Pharmacy.

b.

guild.

c.

edict.

d.

professional association.

ANSWER:

b

POINTS:

1

DIFFICULTY:

E

QUESTION TYPE:

Multiple Choice

HAS VARIABLES:

False

DATE CREATED:

11/25/2019 3:20 AM

DATE MODIFIED:

11/25/2019 3:20 AM

12. Which country used governmental controls to regulate pharmacy rather than self-regulation?

a.

Spain

b.

Italy

c.

Germany

d.

United States of America

ANSWER:

c

POINTS:

2

DIFFICULTY:

M

QUESTION TYPE:

Multiple Choice

HAS VARIABLES:

False

DATE CREATED:

11/25/2019 3:20 AM

DATE MODIFIED:

11/25/2019 3:20 AM

13. Which of the following changes did not occur during the Renaissance?

a.

Pharmacy achieved status as a profession.

b.

University education was required for pharmacists.

c.

Larger quantities of known drugs were imported.

d.

Pharmacopoeias were required only to list known effective medicines.

ANSWER:

d

POINTS:

2

DIFFICULTY:

M

QUESTION TYPE:

Multiple Choice

HAS VARIABLES:

False

DATE CREATED:

11/25/2019 3:20 AM

DATE MODIFIED:

11/25/2019 3:20 AM

14. The first hospital pharmacist in America was:

a.

Jonathon Roberts.

b.

Benjamin Franklin.

c.

William Proctor.

d.

Frank Taylor.

ANSWER:

a

POINTS:

2

DIFFICULTY:

M

QUESTION TYPE:

Multiple Choice

HAS VARIABLES:

False

DATE CREATED:

11/25/2019 3:20 AM

DATE MODIFIED:

11/25/2019 3:20 AM

15. The “Father of American Pharmacy” was:

a.

Jonathon Roberts.

b.

Benjamin Franklin.

c.

William Proctor.

d.

Frank Taylor.

ANSWER:

c

POINTS:

2

DIFFICULTY:

M

QUESTION TYPE:

Multiple Choice

HAS VARIABLES:

False

DATE CREATED:

11/25/2019 3:20 AM

DATE MODIFIED:

11/25/2019 3:20 AM

16. To which area of science did pharmacists contribute the most?

a.

Botany

b.

Chemistry

c.

Anatomy

d.

Physiology

ANSWER:

b

POINTS:

1

DIFFICULTY:

E

QUESTION TYPE:

Multiple Choice

HAS VARIABLES:

False

DATE CREATED:

11/25/2019 3:20 AM

DATE MODIFIED:

11/25/2019 3:20 AM

17. What event(s) started the industrial revolution in the practice of pharmacy?

a.

Major wars

b.

Pharmacists resistance to compounding

c.

Increased demand for medicinal products

d.

Both a and c

ANSWER:

d

POINTS:

1

DIFFICULTY:

E

QUESTION TYPE:

Multiple Choice

HAS VARIABLES:

False

DATE CREATED:

11/25/2019 3:20 AM

DATE MODIFIED:

11/25/2019 3:20 AM

18. The following advancements occurred in pharmacy during the industrialized area, except:

a.

standardization.

b.

biologically prepared products.

c.

complex chemical synthesis.

d.

genetic engineering.

ANSWER:

d

POINTS:

2

DIFFICULTY:

M

QUESTION TYPE:

Multiple Choice

HAS VARIABLES:

False

DATE CREATED:

11/25/2019 3:20 AM

DATE MODIFIED:

11/25/2019 3:20 AM

19. The ____________________, written around 1500 bc, contained formulas for over 800 remedies.

ANSWER:

Ebers Papyrus

POINTS:

3

DIFFICULTY:

H

QUESTION TYPE:

Completion

HAS VARIABLES:

False

STUDENT ENTRY MODE:

Basic

DATE CREATED:

11/25/2019 3:20 AM

DATE MODIFIED:

11/25/2019 3:20 AM

20. Early civilizations believed that ____________________ caused disease.

ANSWER:

bad spirits

POINTS:

1

DIFFICULTY:

E

QUESTION TYPE:

Completion

HAS VARIABLES:

False

STUDENT ENTRY MODE:

Basic

DATE CREATED:

11/25/2019 3:20 AM

DATE MODIFIED:

11/25/2019 3:20 AM

21. The first “pharmacy shop” was located in ____________________.

ANSWER:

Baghdad

POINTS:

2

DIFFICULTY:

M

QUESTION TYPE:

Completion

HAS VARIABLES:

False

STUDENT ENTRY MODE:

Basic

DATE CREATED:

11/25/2019 3:20 AM

DATE MODIFIED:

11/25/2019 3:20 AM

22. During the Empiric Era, the ____________________ became the regulatory tool of the government to protect public health by standardization of medicines.

ANSWER:

pharmacopoeia

POINTS:

2

DIFFICULTY:

M

QUESTION TYPE:

Completion

HAS VARIABLES:

False

STUDENT ENTRY MODE:

Basic

DATE CREATED:

11/25/2019 3:20 AM

DATE MODIFIED:

11/25/2019 3:20 AM

23. It was not until the ____________________ century that pharmacy began to develop in the new world.

ANSWER:

18th

eighteenth

POINTS:

2

DIFFICULTY:

M

QUESTION TYPE:

Completion

HAS VARIABLES:

False

STUDENT ENTRY MODE:

Basic

DATE CREATED:

11/25/2019 3:20 AM

DATE MODIFIED:

11/25/2019 3:20 AM

24. In early civilizations, each tribe would have a designated member who could understand and control the spirits through rituals and the use of ____________________.

ANSWER:

plants and other natural materials

plants

natural materials

POINTS:

2

DIFFICULTY:

M

QUESTION TYPE:

Completion

HAS VARIABLES:

False

STUDENT ENTRY MODE:

Basic

DATE CREATED:

11/25/2019 3:20 AM

DATE MODIFIED:

11/25/2019 3:20 AM

25. The science of drugs, organized pharmacy, and medicine had its beginnings in the city of ____________________.

ANSWER:

Babylon

POINTS:

2

DIFFICULTY:

M

QUESTION TYPE:

Completion

HAS VARIABLES:

False

STUDENT ENTRY MODE:

Basic

DATE CREATED:

11/25/2019 3:21 AM

DATE MODIFIED:

11/25/2019 3:21 AM

26. ____________________ was a Greek physician who was critical of those physicians who did not prepare their own remedies.

ANSWER:

Galen

POINTS:

3

DIFFICULTY:

H

QUESTION TYPE:

Completion

HAS VARIABLES:

False

STUDENT ENTRY MODE:

Basic

DATE CREATED:

11/25/2019 3:21 AM

DATE MODIFIED:

11/25/2019 3:21 AM

27. After the fall of the Roman Empire, one would have to look to the ____________________ for the next major advances in pharmacy and medicine.

ANSWER:

Arab world

POINTS:

3

DIFFICULTY:

H

QUESTION TYPE:

Completion

HAS VARIABLES:

False

STUDENT ENTRY MODE:

Basic

DATE CREATED:

11/25/2019 3:21 AM

DATE MODIFIED:

11/25/2019 3:21 AM

28. Examples of ____________________ include syrups, conserves, confections, and juleps.

ANSWER:

dosage forms

POINTS:

1

DIFFICULTY:

E

QUESTION TYPE:

Completion

HAS VARIABLES:

False

STUDENT ENTRY MODE:

Basic

DATE CREATED:

11/25/2019 3:21 AM

DATE MODIFIED:

11/25/2019 3:21 AM

29. The ___________________________________ were repositories of learning in which ancient knowledge was acquired and preserved by monks.

ANSWER:

monasteries of the Christian world

POINTS:

2

DIFFICULTY:

M

QUESTION TYPE:

Completion

HAS VARIABLES:

False

STUDENT ENTRY MODE:

Basic

DATE CREATED:

11/25/2019 3:21 AM

DATE MODIFIED:

11/25/2019 3:21 AM

30. During the Renaissance, the ________________ provided pharmacy and other services to royalty.

ANSWER:

Court Apothecary or Royal

Apothecary

POINTS:

2

DIFFICULTY:

M

QUESTION TYPE:

Completion

HAS VARIABLES:

False

STUDENT ENTRY MODE:

Basic

DATE CREATED:

11/25/2019 3:21 AM

DATE MODIFIED:

11/25/2019 3:21 AM

31. The first hospital in the United States was started by ____________________ in 1751.

ANSWER:

Benjamin Franklin

POINTS:

2

DIFFICULTY:

M

QUESTION TYPE:

Completion

HAS VARIABLES:

False

STUDENT ENTRY MODE:

Basic

DATE CREATED:

11/25/2019 3:21 AM

DATE MODIFIED:

11/25/2019 3:21 AM

32. The beginning of the ____________________ Era was marked by an increased concentration on research and development into new medicines by pharmaceutical manufacturers.

ANSWER:

Patient Care

POINTS:

2

DIFFICULTY:

M

QUESTION TYPE:

Completion

HAS VARIABLES:

False

STUDENT ENTRY MODE:

Basic

DATE CREATED:

11/25/2019 3:21 AM

DATE MODIFIED:

11/25/2019 3:21 AM

33. C.D. Hepler established the concept of ____________________, which expands the role of the profession of pharmacy from dispensing to all aspects of drug therapy.

ANSWER:

pharmaceutical care

POINTS:

2

DIFFICULTY:

M

QUESTION TYPE:

Completion

HAS VARIABLES:

False

STUDENT ENTRY MODE:

Basic

DATE CREATED:

11/25/2019 3:21 AM

DATE MODIFIED:

11/25/2019 3:21 AM

34. The _____________________ role of the pharmacist creates an expectation by the patient that the pharmacist will ensure the maximum outcome with minimal harmful effects from drug therapy.

ANSWER:

patient advocacy

POINTS:

2

DIFFICULTY:

M

QUESTION TYPE:

Completion

HAS VARIABLES:

False

STUDENT ENTRY MODE:

Basic

DATE CREATED:

11/25/2019 3:21 AM

DATE MODIFIED:

11/25/2019 3:21 AM

35. ____________________ is an example of a product that is now being produced by recombinant DNA technology.

ANSWER:

Insulin

POINTS:

2

DIFFICULTY:

M

QUESTION TYPE:

Completion

HAS VARIABLES:

False

STUDENT ENTRY MODE:

Basic

DATE CREATED:

11/25/2019 3:21 AM

DATE MODIFIED:

11/25/2019 3:21 AM

36. In the future, _____________________ may totally or partially cure a disease, altering the genetic makeup of the patient.

ANSWER:

gene therapy

POINTS:

1

DIFFICULTY:

E

QUESTION TYPE:

Completion

HAS VARIABLES:

False

STUDENT ENTRY MODE:

Basic

DATE CREATED:

11/25/2019 3:21 AM

DATE MODIFIED:

11/25/2019 3:21 AM

37. It was ____________________ who introduced “control” into the practice of pharmacy in America.

ANSWER:

William Proctor

POINTS:

3

DIFFICULTY:

H

QUESTION TYPE:

Completion

HAS VARIABLES:

False

STUDENT ENTRY MODE:

Basic

DATE CREATED:

11/25/2019 3:21 AM

DATE MODIFIED:

11/25/2019 3:21 AM

38. A document that specifies particular drug forms and compositions is called a(n) ____________________.

ANSWER:

formulary

POINTS:

2

DIFFICULTY:

M

QUESTION TYPE:

Completion

HAS VARIABLES:

False

STUDENT ENTRY MODE:

Basic

DATE CREATED:

11/25/2019 3:21 AM

DATE MODIFIED:

11/25/2019 3:21 AM

39. The first hospital in America was located in the city of ____________________.

ANSWER:

Philadelphia

POINTS:

1

DIFFICULTY:

E

QUESTION TYPE:

Completion

HAS VARIABLES:

False

STUDENT ENTRY MODE:

Basic

DATE CREATED:

11/25/2019 3:21 AM

DATE MODIFIED:

11/25/2019 3:21 AM

40. In the late 1800s, a mixture of opium and alcohol was used as a tonic, and was known as ____________________.

ANSWER:

laudanum

POINTS:

2

DIFFICULTY:

M

QUESTION TYPE:

Completion

HAS VARIABLES:

False

STUDENT ENTRY MODE:

Basic

DATE CREATED:

11/25/2019 3:21 AM

DATE MODIFIED:

11/25/2019 3:21 AM

41. Academic institutions and pharmaceutical companies began to collaborate in the _________ century.

ANSWER:

20th

POINTS:

2

DIFFICULTY:

M

QUESTION TYPE:

Completion

HAS VARIABLES:

False

STUDENT ENTRY MODE:

Basic

DATE CREATED:

11/25/2019 3:21 AM

DATE MODIFIED:

11/25/2019 3:21 AM

42. As of 2004, the ____________________ degree became the new entry-level degree for practicing pharmacists.

ANSWER:

PharmD

POINTS:

2

DIFFICULTY:

M

QUESTION TYPE:

Completion

HAS VARIABLES:

False

STUDENT ENTRY MODE:

Basic

DATE CREATED:

11/25/2019 3:21 AM

DATE MODIFIED:

11/25/2019 3:21 AM

43. Standardized training for pharmacy technicians came about only in the _____________.

ANSWER:

1960s

POINTS:

2

DIFFICULTY:

M

QUESTION TYPE:

Completion

HAS VARIABLES:

False

STUDENT ENTRY MODE:

Basic

DATE CREATED:

11/25/2019 3:21 AM

DATE MODIFIED:

11/25/2019 3:21 AM

44. The “Father of Immunology,” Edward Jenner, established the first vaccine, which was against ____________________.

ANSWER:

smallpox

POINTS:

3

DIFFICULTY:

H

QUESTION TYPE:

Completion

HAS VARIABLES:

False

STUDENT ENTRY MODE:

Basic

DATE CREATED:

11/25/2019 3:21 AM

DATE MODIFIED:

11/25/2019 3:21 AM

45. Briefly describe the changes in regulation that governed pharmacy over the course of history. What were the benefits of regulating the practice of pharmacy? Without regulations, how do you feel pharmacy would be practiced today?

ANSWER:

Answers may vary.

POINTS:

1

QUESTION TYPE:

Essay

HAS VARIABLES:

False

STUDENT ENTRY MODE:

Basic

DATE CREATED:

11/25/2019 3:21 AM

DATE MODIFIED:

11/25/2019 3:21 AM

46. What are two reasons why retail pharmacies were able to survive the growth of the pharmaceutical industry during the industrial period?

ANSWER:

Answers may vary.

POINTS:

1

QUESTION TYPE:

Essay

HAS VARIABLES:

False

STUDENT ENTRY MODE:

Basic

DATE CREATED:

11/25/2019 3:21 AM

DATE MODIFIED:

11/25/2019 3:21 AM

47. What is “pharmaceutical care”? List three reasons why it is necessary for pharmacies to provide it to patients.

ANSWER:

Answers may vary.

POINTS:

1

QUESTION TYPE:

Essay

HAS VARIABLES:

False

STUDENT ENTRY MODE:

Basic

DATE CREATED:

11/25/2019 3:21 AM

DATE MODIFIED:

11/25/2019 3:21 AM

48. Briefly describe the history of pharmacy in America.

ANSWER:

Answers may vary.

POINTS:

1

QUESTION TYPE:

Essay

HAS VARIABLES:

False

STUDENT ENTRY MODE:

Basic

DATE CREATED:

11/25/2019 3:21 AM

DATE MODIFIED:

11/25/2019 3:21 AM

49. Describe how pharmaceutical research was conducted prior to and during the Patient Care Era. What was the result of these changes?

ANSWER:

Answers may vary.

POINTS:

1

QUESTION TYPE:

Essay

HAS VARIABLES:

False

STUDENT ENTRY MODE:

Basic

DATE CREATED:

11/25/2019 3:21 AM

DATE MODIFIED:

11/25/2019 3:21 AM

Match each item to the statement or sentence listed below.

a.

Ancient Era

b.

Empiric Era

c.

Industrial Era

d.

Patient Care Era

e.

Biotechnology and Genetic Engineering

QUESTION TYPE:

Matching

HAS VARIABLES:

False

DATE CREATED:

11/25/2019 3:21 AM

DATE MODIFIED:

11/25/2019 3:21 AM

50. The concept of “pharmaceutical care” was developed

ANSWER:

d

POINTS:

1

51. It was discovered that plants could be used for murders and cause adverse effects

ANSWER:

a

POINTS:

1

52. Pharmacies started to develop in the New World

ANSWER:

b

POINTS:

1

53. Medicines were beginning to be mass-produced by pharmaceutical manufacturers

ANSWER:

c

POINTS:

1

54. Some drug products could be biologically prepared

ANSWER:

e

POINTS:

1


+
-
Only 0 units of this product remain

You might also be interested in