Test Bank The Pharmacy Technician Foundations and Practices, 3rd Edition Mike Johnston A+

$35.00
Test Bank The Pharmacy Technician Foundations and Practices, 3rd Edition Mike Johnston A+

Test Bank The Pharmacy Technician Foundations and Practices, 3rd Edition Mike Johnston A+

$35.00
Test Bank The Pharmacy Technician Foundations and Practices, 3rd Edition Mike Johnston A+

1) Which of the following is a collection of 800 prescriptions, specifically mentioning 700 unique drugs, and is the most important pharmaceutical document known from ancient Egypt?

A) Pen T-Sao B) Terra Sigilata C) Papyrus Ebers D) Charaka Samhita


1)

2) The earliest known record of apothecary practice comes from which ancient civilization?

A) Tenochtitlán B) Babylon C) Egypt D) China


2)

3) Which ancient emperor, still revered as the patron god of native Chinese drug guilds, wrote the

Pen T-Sao?

A) Mao Zedung B) Jiang Zemin C) Shen Nung D) Sun Yat Sen


3)

4) The Pen T-Saoincluded:

A) Instructions for compounding remedies. B) Recordings of 365 different herbs.

C) A listing of 700 unique drugs. D) A universal antidote for poisons.


4)

5) Which of the following translates as "compendium of wandering physicians"?

A) Charaka Samhita B) Corpus Hippocraticum

C) Pen T-Sao D) Papyrus Ebers


5)

6) Which of the following was a physician who lived between 460 and 377 BCE, believed that health was based on harmony between four basic bodily fluids, and is known as the "father of medicine"?

A) Galen B) Theophrastus C) Hippocrates D) Dioscorides


6)

7) Approximately drugs are recorded in the ancient Indian manuscript known as the Charaka Samhita.

A) 700 B) 800 C) 2,000 D) 365


7)

8) Today the symbol written as "Rx" is used as an abbreviation for a medical prescription. This symbol was originally:

A) An invocation of the Roman god Jupiter asking for his aid in effective treatment.

B) Written as a large X followed by a small r.

C) Spelled out as Rex, Latin for king.

D) An abbreviation for the Latin word recipere, meaning recipe.


8)

9) The first therapeutic agent to bear a trademark was the , which means "sealed earth."

A) Papyrus Ebers B) Terra Sigilata C) Pen T-Sao D) Charaka Samhita


9)

10) Who was known as the "father of botany" for his extensive writings on the medicinal qualities of herbs?

A) Dioscorides B) Theophrastus C) Hippocrates D) Mithridates


10)

11) Which of the following states is one of the six that do NOT regulate the practice of pharmacy technicians?

A) Minnesota B) New York

C) Alabama D) New Hampshire


11)

12) In what year was the NPTA established?

A) 2002 B) 1999 C) 1920 D) 1974


12)

13) Which of the following makes it possible for pharmacists to be able to provide medication therapy review, pharmacotherapy consultations, immunizations, and disease-state management and health and wellness programs?

A) PTCB B) BLS C) NABP D) MTM


13)

14) Under Hippocrates's "Theory of Humors," which bodily fluid is associated with joy and happiness?

A) Yellow bile B) Phlegm C) Dark, black bile D) Blood


14)

15) According to Hippocrates, the bodily phlegm is associated with what characteristic?

A) Irritability B) Lethargy C) Viral infection D) Anger


15)

16) Today, the abbreviation ASHP stands for:

A) American Society of Health-System Pharmacists.

B) American Society of Healing Practices.

C) American Society of Hospital Pharmacists.

D) Apothecary Society for Healing Practices.


16)

17) In what year did the ASHP accredit the first pharmacy technician training program?

A) 1983 B) 1980 C) 1985 D) 1982


17)

18) What organization has certified more than 425,000 pharmacy technicians through its certification exam and transfer process?

A) American College of Apothecaries

B) Pharmacy Technician Certification Board

C) U.S. Department of Health, Education, and Welfare

D) National Pharmacy Technician Association


18)

19) Since ancient times, physicians have taken a pledge called the , which includes the promise to "do no harm."

A) Hippocratic Oath B) Papyrus Ebers

C) Charaka Samhita D) Corpus Hippocraticum


19)

20) Which of the following is known for developing poisons by testing them on himself in small doses?

A) Mithridates B) Dioscorides C) Hippocrates D) Theophrastus


20)

21) The five-volume book De Materia Medica contained information on more than 600 plants and minerals. It was written by:

A) Hippocrates. B) Mithridates. C) Dioscorides. D) Galen.


21)

22) Which of the following practiced and taught both pharmacy and medicine in Rome from 130 to 200 CE?

A) Hippocrates B) Galen C) Mithridates D) Dioscorides


22)

23) During the Middle Ages, pharmacy and medicine were often practiced in , where medicinal herb gardens can still be found today.

A) castles B) churches C) monasteries D) schools


23)

24) Which culture first separated the arts of the apothecary and the physician, creating the first privately owned drug stores?

A) The Arabs B) The Romans C) The Greeks D) The Germans


24)

25) Who presented the first European edict completely separating pharmacy responsibilities from those of medicine?

A) John Winthrop B) Galen C) Frederick II D) King James I


25)

26) Where did the idea of an official pharmacopoeia, to contain a list of pharmaceutical products along with their formulae and methods of preparation, first originate?

A) Florence B) Heidelberg C) Baghdad D) Paris


26)

27) What became the legal standard for pharmaceuticals in the city of Florence in 1498?

A) Pen T-Sao B) Nuovo Receptario

C) Papyrus Ebers D) De Materia Medica


27)

28) The first organization for pharmacists in the Anglo-Saxon world, established by a charter from King James I in 1617, was the:

A) Master, Wardens, and Society of the Art and Mystery of the Apothecaries of the City of London.

B) Guild of Grocers.

C) British Pharmaceutical Association.

D) Anglo-Saxon Guild of Pharmacists and Apothecaries.


28)

29) Which of the following was the first person to provide apothecary products in the U.S. colonies?

A) John Winthrop B) Christopher Marshall

C) Benjamin Franklin D) Jonathan Roberts


29)

30) In the current era, the practice of pharmacy combines the advances and expectations of the previous era into an overarching philosophy called:

A) Pharmacopoeia. B) Pharmaceutical care.

C) Corpus Hippocraticum. D) De Materia Medica.


30)

31) Who was the first female pharmacist in the United States of America, the granddaughter of the shop's original owner?

A) Katherine Winthrop B) Ann Franklin

C) Julia Roberts D) Elizabeth Marshall


31)

32) Known as a printer, inventor, and statesman, Benjamin Franklin also established colonial America's first hospital in:

A) Boston, Mass. B) Concord, Mass.

C) Washington, D.C. D) Philadelphia, Penn.


32)

33) The first hospital pharmacist in America was , although his successor was more influential in the fields of medicine and pharmacy.

A) John Morgan B) Benjamin Franklin

C) Jonathan Roberts D) Christopher Marshall


33)

34) Which of the following was the first to advocate for written prescriptions in the American colonies?

A) Benjamin Franklin B) Christopher Marshall

C) John Morgan D) Jonathan Roberts


34)

35) Prior to King James I granting the charter to form a separate company known as the "Master, Wardens, and Society of the Art and Mystery of the Apothecaries of the City of London" in 1617, who maintained jurisdiction over the apothecaries?

A) Nobody; apothecaries were completely independent.

B) The Guild of Apothecaries

C) The Medical Society

D) The Guild of Grocers


35)

36) As the first Apothecary General, whose duties included procurement, storage, manufacture, and distribution of medicines for the U.S. Army?

A) Benjamin Franklin B) John Morgan

C) Andrew Craigie D) Jonathan Roberts


36)

37) Who was the first man to hold the rank of a commissioned pharmaceutical officer in the U.S. Army?

A) John Morgan B) Andrew Craigie

C) Jonathan Roberts D) Benjamin Franklin


37)

38) In what year and city was the first U.S. college of pharmacy established?

A) 1852, Boston B) 1729, Philadelphia

C) 1751, Boston D) 1821, Philadelphia


38)

39) The American Pharmaceutical Association was founded in which year?

A) 1852 B) 1729 C) 1821 D) 1751


39)

40) Who is considered the "Father of American Pharmacy"?

A) Benjamin Franklin B) Andrew Craigie

C) Daniel B. Smith D) William Proctor, Jr.


40)

41) The United States Pharmacopoeia was the first book of drug standards to be accepted by an entire nation. It was first published in what year?

A) 1820 B) 1877 C) 1821 D) 1852


41)

42) Austrian priest and scientist Gregor Mendel is known as the "Father of ."

A) Toxicology B) American Pharmacy

C) Medicine D) Modern Genetics


42)

43) Which organization developed standards for the approval of pharmacy continuing education providers in 1975?

A) ACPE B) NPTA C) APhA D) ASHP


43)

44) The role of the American pharmacist evolved during the 20th century. In which of the following pharmacy eras did the role of the pharmacist primarily consist of formulating and dispensing drugs from natural sources?

A) Scientific Era B) Traditional Era

C) Clinical Era D) Pharmaceutical Care Era


44)

45) Which of the following descriptions reflects the role of the American pharmacist during the Scientific Era?

A) Focus on ensuring positive outcomes for drug-related therapies

B) Formulating and dispensing drugs from natural sources

C) Dispensing of drug information, warnings, advice, and suggestions to their patients

D) Development of new drugs, including the mass production of synthetic drugs and antibiotics


45)

46) In 1877, the USP was in danger of discontinuation, because of a lack of interest from the medical profession. Who was the manufacturing pharmacist and physician who took the problem to the American Pharmaceutical Association, which formed a USP Committee on Revision?

A) William Procter, Jr. B) Daniel B. Smith

C) Andrew Craigie D) Edward R. Squibb


46)

47) In which of the pharmacy eras in the United States did the role of the pharmacist begin to focus on ensuring positive outcomes for drug-related therapies?

A) Pharmaceutical Care Era B) Traditional Era

C) Scientific Era D) Clinical Era


47)

48) Which term refers to the study of individual genetic differences in response to drug therapy?

A) Pharmacogenomics B) Pharmacogenetics

C) Biotherapeutic pharmacology D) Biotechnology


48)

49) The majority of biotechnology drugs now under development are being tested for use in conditions relating to:

A) Diabetes. B) Obesity. C) Cancer. D) Alzheimer's


49)

50) The majority of biotechnology drugs are manufactured through a process called , in which a human gene that is capable of triggering the production of a specific protein is inserted into a living organism that is then cultured in a laboratory.

A) Recombinant RNA technology B) Pharmacogenomics

C) Recombinant DNA technology D) Biotechnology


50)

51) The use of a pharmacy technician can be traced back to ancient , although the role did not evolve significantly until the late 20th century.

A) Greece B) Rome C) China D) Egypt


51)

52) Who was a leader in founding the American Pharmaceutical Association, served as that organization's first secretary and later as its president, served 30 years on the USP Revision Committee, and was for 22 years editor of the American Journal of Pharmacy?

A) Edward R. Squibb B) William Procter, Jr.

C) Andrew Craigie D) Daniel B. Smith


52)

53) Pharmacopoeia is a Latin term meaning:

A) Physician's assistant.

B) Compilation of all pharmacists/apothecaries in the nation -state.

C) Pharmacist or apothecary.

D) Listing of pharmaceutical products.


53)

54) The earliest record of apothecary practice can be traced to ancient:

A) Greece B) Mesoamerica. C) Babylon. D) China.


54)

55) The Pen T-Saoor native herbal was written in China.

A) ancient B) the People's Republic of

C) modern D) Han dynasty


55)

56) Approximately 365 drugs were recorded in the:

A) Pen T-Sao. B) Charaka Samhita.

C) De Materia Medica. D) Papyrus Ebers.


56)

57) Which of the following was the first medicinal agent to bear a trademark?

A) Babylonian clay tablet compounds B) The Four Humors theory

C) Mithridates's universal antidote D) Terra Sigilata


57)

58) In his Theory of Humors, Hippocrates connects a person's irritability with the bodily fluid:

A) Phlegm. B) Yellow bile. C) Black bile. D) Blood.


58)

59) Mithridates tested poisons and antidotes on himself and his:

A) Prisoners. B) Peasants. C) Family. D) Courtiers.


59)

60) During the Middle Ages, was practiced in monasteries by monks to aid the sick and injured.

A) pharmacy B) surgery C) chanting D) praying


60)

61) In the late eighth century, the first privately owned drug stores were established in:

A) Rome. B) London. C) Baghdad. D) Alexandria.


61)

62) The first official pharmacopoeia was called:

A) Nuovo Receptario. B) De Material Medical.

C) Pharmocopoeia Ebers. D) De Materia Medica.


62)

63) Who began providing the first apothecary products in colonial America in 1640?

A) Christopher Marshal B) John Winthrop

C) John Alden D) Benjamin Franklin


63)

64) What was Benjamin Franklin's contribution to health care in colonial America?

A) Founded the first hospital B) Was the first hospital pharmacist

C) Invented the mortar and pestle D) Invented the idea of written prescriptions


64)

65) The USP was first published in what year?

A) 1874 B) 1820 C) 1802 D) 1877


65)

66) Which of the following is one of the defining characteristics of American pharmacy's Scientific Era?

A) Transformed pharmacy into a cognitive-based profession

B) Overarching philosophy known as pharmaceutical care

C) Formulating and dispensing drugs derived from natural sources

D) The mass production of synthetic drugs and antibiotics


66)

67) What biotechnology process uses a human gene to trigger production of a specific protein that can be inserted into a living organism and then be cultured in a laboratory?

A) Mithridates's antidote B) Pharmacogenomics

C) Recombinant DNA technology D) Gene compounding


67)

68) Which organization serves as an official delegate member of USP, providing insights and a voice for pharmacy technicians?

A) APA B) APPA C) BIO D) NPTA


68)

69) In the United States, the period known as the "traditional era" in pharmacy took place from:

A) The early 1900s through the 1930s.

B) The late 20th and early 21st centuries.

C) The late 1930s to the end of the 1950s.

D) The early colonial period through the Civil War.


69)

70) -based drugs saved countless lives after being discovered during World War II.

A) Polio B) Penicillin C) Vaccine D) Sulfa


70)

71) Numerous new medications were introduced in the , ushering in the Clinical Era. A) 1940s B) 1960s C) 1980s D) 2000s


71)

72) Which pharmaceutical workers in ancient Egypt could be seen as similar to pharmacy technicians today?

A) Chiefs of fabrication B) Terra Sigilata

C) Wandering physicians D) Echelons


72)

73) Which of the following statements is true?

A) As each era of pharmacy dawns, the principles and practices of the previous era are laid to rest.

B) Most of the principles of ancient pharmacy have been discarded over the centuries.

C) Many of the principles used in pharmacy thousands of years ago are still practiced today.

D) Many of the principles of modern pharmacy were known and used by prehistoric humans.


73)

74) The origin of pharmacy practice has been traced back more than years.

A) 8,500 B) 7,000 C) 15,000 D) 10,000


74)

75) In in 2600 BCE, healers were priest, pharmacist, and physician all in one.

A) Germania B) China C) Anglo Saxia D) Babylon


75)

76) Producing, mixing, or preparing a drug by combining two or more ingredients is called:

A) Compounding. B) Pharmo-preparation.

C) Muddling. D) Apothecary.


76)

77) Mithridates VI lived for 7 years, developing an immunity to poisons.

A) by the pyramids B) in Babylon

C) in the wilderness D) in the olive groves near Athens


77)

78) Which document's title means "compendium of wandering physicians" and is the work of multiple authors?

A) Corpus Hippocraticum B) Papyrus Ebers

C) De Materia Medica D) Charaka Samhita


78)

79) What substance was used to make the Terra Sigilata?

A) Water B) Clay C) Penicillin D) Papyrus


79)

80) Hippocrates was a third-generation physician, a philosopher, and a professor at the School of Medicine.

A) Athens B) Cos C) Babylonian D) Lemnos


80)

81) In 1240 CE, the Emperor of Germany and King of Sicily, , presented the first European edict completely separating the responsibilities of pharmacy and medicine.

A) Hohenstaufen II B) George III

C) Frederick II D) James I and VI


81)

82) The Nuovo Receptario, published in 1498, was a collaboration between the and the Medical Society in the city-state of Florence.

A) Florentine Pharmaceutical Association B) Guild of Grocers

C) Guild of Apothecaries D) Association of Italian Apothecaries


82)

83) In addition to being the first to provide apothecary products in the American colonies, John Winthrop was also the:

A) Captain of the Mayflower.

B) Master and warden of the Society of the Art and Mystery of the Apothecaries of New England.

C) Founder of the first hospital in Philadelphia.

D) First governor of the Massachusetts Bay Colony.


83)

84) Elizabeth Marshall was the first female pharmacist and:

A) The granddaughter of an Irish immigrant who established an apothecary shop in Philadelphia in 1729.

B) The founder of the first hospital in colonial America in 1751.

C) The second wife of Benjamin Franklin.

D) The author of the first American pharmacopoeia.


84)

85) Daniel B. Smith, , and 20 delegates of the College of Pharmacy founded the American Pharmaceutical Association.

A) William Proctor, Jr. B) Elizabeth Marshall

C) John Winthrop D) Andrew Craigie


85)

86) Who is considered the "Father of American Pharmacy"?

A) Daniel B. Smith B) Andrew Craigie

C) Benjamin Franklin D) William Proctor, Jr.


86)

87) Founded in 1872, the American Pharmaceutical Association is now known as the:

A) American Pharmacological Association. B) American Pharmacists Association.

C) American Pharmacy Association. D) American Pharmaceuticals Association.


87)

88) What is the official public standards-setting authority for all prescription and over-the-counter medicines, dietary supplements, and other healthcare products manufactured and sold in the United States?

A) UPS B) UPC C) APA D) USP


88)

89) Which organization pioneered the evolution of the professional pharmacy technician, originally called "pharmacy specialist"?

A) American Pharmaceutical Association

B) Office of the Apothecary General of the United States

C) United States Army

D) Organization of Medical Technologists


89)

90) Who was the first Apothecary General of the United States?

A) Arthur Carnegie B) Andrew Carnegie

C) Andrew Craigie D) Arthur Craigie


90)

91) What organization was open to "all pharmacists and druggists of good character who subscribed to its Constitution and to its Code of Ethics"?

A) Guild of Apothecaries

B) American Pharmaceutical Association

C) American Council on Pharmaceutical Education

D) National Pharmacy Technician Association


91)

92) Who developed an injectable polio vaccine and tested in on nearly 2,000,000 school children?

A) Jonas Salk B) Albert Einstein

C) Franklin Roosevelt D) Linus Pauling


92)

93) The ancient Hippocratic Oath begins "I swear by Apollo, the healer, Asclepius, Hygieia, and Panacea, and I take to witness all the gods, all the goddesses, to keep according to my ability and my judgment, the following Oath and agreement." Which of the following is the beginning of the modern version?

A) "I will prescribe regimens for the good of my patients according to my ability and my judgment and never do harm to anyone."

B) "I swear to fulfill, to the best of my ability and judgment, this covenant."

C) "I will prevent disease whenever I can, for prevention is preferable to cure."

D) "I will apply, for the benefit of the sick, all measures [that] are required, avoiding those twin traps of overtreatment and therapeutic nihilism."


93)

94) Whose writings, dating back to around 300 BCE, classified plants according to their methods of growth, locales, sizes, and practical uses?

A) Galen B) Dioscorides C) Theophrastus D) Pedanios


94)

95) Who became the personal physician for the Roman imperial family after attending medical schools in Greece and Egypt?

A) Pedanios B) Galen C) Theophrastus D) Dioscorides


95)

96) Named for an ancient Roman physician, the class of pharmaceuticals compounded by mechanical means is called:

A) Dioscorides. B) Botanicals. C) Therapeutics. D) Galenicals.


96)

97) Who combined their Greco-Roman medical practices with their own natural resources to develop syrups, confections, conserves, distilled waters, and alcoholic liquids during the Middle Ages?

A) The Egyptians B) Monasteries

C) The Merovingians D) The Arabs


97)

98) Which of the following is the Latin term for pharmacist and is also used as a general term to refer to the early practice of pharmacy?

A) Lemnian B) Apothecary

C) Pharmacopoeia D) Alchemy


98)

99) In addition to his duties as Apothecary General, Andrew Craigie also had time to:

A) Develop the first polio vaccine.

B) Develop an early pharmaceutical wholesaling and manufacturing business.

C) Open the first hospital in the United States.

D) Found the American Pharmaceutical Association.


99)

100) Which of the following was the first educational institution for pharmacy in the United States?

A) Harvard College of Pharmacy B) Massachusetts College of Pharmacy

C) Philadelphia College of Pharmacy D) St. Louis College of Pharmacy


100)

101) Which of the following made major contributions to the understanding of the inheritance of traits using pea plants, although his research was not rediscovered for about 200 years?

A) Gregor Mendel B) Alexander Fleming

C) William Procter, Jr. D) Jonas Salk


101)

Answer Key

Testname: UNTITLED1

1) C

2) B

3) C

4) B

5) A

6) C

7) C

8) A

9) B

10) B

11) B

12) B

13) D

14) D

15) B

16) A

17) A

18) B

19) A

20) A

21) C

22) B

23) C

24) A

25) C

26) A

27) B

28) A

29) A

30) B

31) D

32) D

33) C

34) C

35) D

36) C

37) B

38) D

39) A

40) D

41) A

42) D

43) A

44) B

45) D

46) D

47) A

48) A

49) C

50) C

+
-
Only 0 units of this product remain

You might also be interested in