Test Bank The Skilled Helper A Problem-Management and Opportunity-Development, 11th Edition Gerard Egan A+

$35.00
Test Bank The Skilled Helper A Problem-Management and Opportunity-Development, 11th Edition Gerard Egan A+

Test Bank The Skilled Helper A Problem-Management and Opportunity-Development, 11th Edition Gerard Egan A+

$35.00
Test Bank The Skilled Helper A Problem-Management and Opportunity-Development, 11th Edition Gerard Egan A+

1. Which of the following is/are the primary goal(s) of helping?

a.

To help clients become better at helping themselves in their everyday lives

b.

To help clients manage their problems in living more effectively and developing unused or underused resources and opportunities more fully

c.

To help clients develop an action-oriented prevention mentality in their lives

d.

All of the choices are correct.

ANSWER:

d

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Easy

REFERENCES:

Become Competent in the Key Ingredients of Successful Helping

QUESTION TYPE:

Multiple Choice

HAS VARIABLES:

False

LEARNING OBJECTIVES:

EGAN.SKIL.19.01.03 - Become Competent in the Key Ingredients of Successful Helping

NATIONAL STANDARDS:

United States - CACREP 5a - Theories and models of counseling
United States - CSHSE 6.16a - Theory and knowledge bases of prevention, intervention, and maintenance strategies to achieve maximum autonomy and functioning
United States - EPAS 8b - Apply knowledge of human behavior and the social environment, person-in-environment, and other multidisciplinary theoretical frameworks in interventions with clients and constituencies

DATE CREATED:

2/21/2018 2:49 PM

DATE MODIFIED:

2/28/2018 2:00 AM

2. What two basic issues cause most people to seek the helping process?

a.

Problem situations and unused opportunities

b.

Depression and alcoholism

c.

Missed opportunities and anger

d.

Problem situations and anxiety

ANSWER:

a

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Medium

REFERENCES:

Become Competent in the Key Ingredients of Successful Helping

QUESTION TYPE:

Multiple Choice

HAS VARIABLES:

False

LEARNING OBJECTIVES:

EGAN.SKIL.19.01.03 - Become Competent in the Key Ingredients of Successful Helping

NATIONAL STANDARDS:

United States - CACREP 5a - Theories and models of counseling
United States - CSHSE 6.16a - Theory and knowledge bases of prevention, intervention, and maintenance strategies to achieve maximum autonomy and functioning
United States - EPAS 8b - Apply knowledge of human behavior and the social environment, person-in-environment, and other multidisciplinary theoretical frameworks in interventions with clients and constituencies

DATE CREATED:

2/21/2018 2:49 PM

DATE MODIFIED:

2/28/2018 2:00 AM

3. A therapist is focusing on a client’s current difficulties of adjusting to college by helping the client manage her problems with time management. The therapist’s approach involves teaching the client to manage her own time and to be proactive preparing for class. Which principle of outcome-focused helping is missing from this approach?

a.

Producing life-enhancing outcomes

b.

Developing a prevention mentality

c.

Learning how to help oneself

d.

Dealing with crises when they become critical

ANSWER:

a

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Medium

REFERENCES:

Become Competent in the Key Ingredients of Successful Helping

QUESTION TYPE:

Multiple Choice

HAS VARIABLES:

False

LEARNING OBJECTIVES:

EGAN.SKIL.19.01.03 - Become Competent in the Key Ingredients of Successful Helping

NATIONAL STANDARDS:

United States - CACREP 5a - Theories and models of counseling
United States - CSHSE 6.16a - Theory and knowledge bases of prevention, intervention, and maintenance strategies to achieve maximum autonomy and functioning
United States - EPAS 8b - Apply knowledge of human behavior and the social environment, person-in-environment, and other multidisciplinary theoretical frameworks in interventions with clients and constituencies

DATE CREATED:

2/21/2018 2:49 PM

DATE MODIFIED:

2/28/2018 2:00 AM

4. Helping is about ________.

a.

constructive change that leads to results

b.

confronting and understanding one’s childhood

c.

bringing the unconscious into the conscious

d.

teaching the client to follow professional advice

ANSWER:

a

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Medium

REFERENCES:

Become Competent in the Key Ingredients of Successful Helping

QUESTION TYPE:

Multiple Choice

HAS VARIABLES:

False

LEARNING OBJECTIVES:

EGAN.SKIL.19.01.03 - Become Competent in the Key Ingredients of Successful Helping

NATIONAL STANDARDS:

United States - CACREP 5a - Theories and models of counseling
United States - CSHSE 6.16a - Theory and knowledge bases of prevention, intervention, and maintenance strategies to achieve maximum autonomy and functioning
United States - CSHSE 9.19e - Belief that individuals, services systems, and society can change
United States - EPAS 8b - Apply knowledge of human behavior and the social environment, person-in-environment, and other multidisciplinary theoretical frameworks in interventions with clients and constituencies

DATE CREATED:

2/21/2018 2:49 PM

DATE MODIFIED:

2/28/2018 2:00 AM

5. A client has come to see a professional because s/he is not living as fully as s/he would like. Which of the following would be the best starting point for working with this client?

a.

Focus on accepting life as it is.

b.

Focus on working through the client’s most immediate issue.

c.

Focus on what has gone wrong in the past.

d.

Focus on missed opportunities and unused potential.

ANSWER:

d

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Medium

REFERENCES:

Become Competent in the Key Ingredients of Successful Helping

QUESTION TYPE:

Multiple Choice

HAS VARIABLES:

False

LEARNING OBJECTIVES:

EGAN.SKIL.19.01.03 - Become Competent in the Key Ingredients of Successful Helping

NATIONAL STANDARDS:

United States - CACREP 5a - Theories and models of counseling
United States - CSHSE 6.16a - Theory and knowledge bases of prevention, intervention, and maintenance strategies to achieve maximum autonomy and functioning
United States - EPAS 8b - Apply knowledge of human behavior and the social environment, person-in-environment, and other multidisciplinary theoretical frameworks in interventions with clients and constituencies

DATE CREATED:

2/21/2018 2:49 PM

DATE MODIFIED:

2/28/2018 2:00 AM

6. Though there are many ingredients in helping, what is ultimately one of the most key predictors of successful therapy?

a.

The client’s ability to clearly understand the problem

b.

The client’s freedom from emotional baggage

c.

The client’s development of cognitive and behavioral skills

d.

The client’s participation in the therapeutic endeavor

ANSWER:

d

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Medium

REFERENCES:

Become Competent in the Key Ingredients of Successful Helping

QUESTION TYPE:

Multiple Choice

HAS VARIABLES:

False

LEARNING OBJECTIVES:

EGAN.SKIL.19.01.03 - Become Competent in the Key Ingredients of Successful Helping

NATIONAL STANDARDS:

United States - CACREP 5a - Theories and models of counseling
United States - CSHSE 6.16a - Theory and knowledge bases of prevention, intervention, and maintenance strategies to achieve maximum autonomy and functioning
United States - CSHSE 9.19b - Client self-determination
United States - EPAS 8b - Apply knowledge of human behavior and the social environment, person-in-environment, and other multidisciplinary theoretical frameworks in interventions with clients and constituencies

DATE CREATED:

2/21/2018 2:49 PM

DATE MODIFIED:

2/28/2018 2:00 AM

7. An advantage to helping a client develop an action-oriented mentality in his or her life is that it helps him or her to ________.

a.

overcome disabling depression

b.

feel aligned with the helper

c.

prevent future problems

d.

overcome all of life’s problems

ANSWER:

c

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Medium

REFERENCES:

Become Competent in the Key Ingredients of Successful Helping

QUESTION TYPE:

Multiple Choice

HAS VARIABLES:

False

LEARNING OBJECTIVES:

EGAN.SKIL.19.01.03 - Become Competent in the Key Ingredients of Successful Helping

NATIONAL STANDARDS:

United States - CACREP 5a - Theories and models of counseling
United States - CSHSE 6.16a - Theory and knowledge bases of prevention, intervention, and maintenance strategies to achieve maximum autonomy and functioning
United States - CSHSE 9.19b - Client self-determination
United States - EPAS 8b - Apply knowledge of human behavior and the social environment, person-in-environment, and other multidisciplinary theoretical frameworks in interventions with clients and constituencies

DATE CREATED:

2/21/2018 2:49 PM

DATE MODIFIED:

2/28/2018 2:00 AM

8. According to the research, what is the second most important ingredient in successful therapies (after client factors)?

a.

Therapist factors (e.g., experience)

b.

The quality of the relationship between the client and the therapist

c.

The timing of therapist interventions

d.

Scientifically based approaches to helping

ANSWER:

b

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Medium

REFERENCES:

Become Competent in the Key Ingredients of Successful Helping

QUESTION TYPE:

Multiple Choice

HAS VARIABLES:

False

LEARNING OBJECTIVES:

EGAN.SKIL.19.01.03 - Become Competent in the Key Ingredients of Successful Helping

NATIONAL STANDARDS:

United States - CACREP 5a - Theories and models of counseling
United States - CSHSE 6.16a - Theory and knowledge bases of prevention, intervention, and maintenance strategies to achieve maximum autonomy and functioning
United States - CSHSE 7.17c - Establishing rapport with clients
United States - EPAS 6a - Apply knowledge of human behavior and the social environment, person-in-environment, and other multidisciplinary theoretical frameworks to engage with clients and constituencies
United States - EPAS 8b - Apply knowledge of human behavior and the social environment, person-in-environment, and other multidisciplinary theoretical frameworks in interventions with clients and constituencies

DATE CREATED:

2/21/2018 2:49 PM

DATE MODIFIED:

2/28/2018 2:00 AM

9. Feedback is an important ingredient in the helping process. What typifies best practices regarding feedback?

a.

One-way feedback from the client to the therapist about how therapy is going

b.

Two-way feedback between the client and the therapist about how therapy is going

c.

The awareness that feedback may be needed in some cases, but not in others

d.

Frequent feedback early in therapy, and the reduction or elimination of feedback later on in therapy

ANSWER:

b

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Medium

REFERENCES:

Become Competent in the Key Ingredients of Successful Helping

QUESTION TYPE:

Multiple Choice

HAS VARIABLES:

False

LEARNING OBJECTIVES:

EGAN.SKIL.19.01.03 - Become Competent in the Key Ingredients of Successful Helping

NATIONAL STANDARDS:

United States - CACREP 5g - Essential interviewing, counseling, and case conceptualization skills
United States - CSHSE 6.16c - Knowledge and skill development in the following areas: 1. Case management, 2. Intake interviewing, 3. Individual counseling, 4. Group facilitation and counseling, 5. Location and use of appropriate resources and referrals, and 6. Use of consultation
United States - EPAS 8a - Critically choose and implement interventions to achieve practice goals and enhance capacities of clients and constituencies

DATE CREATED:

2/21/2018 2:49 PM

DATE MODIFIED:

2/28/2018 2:00 AM

10. Decision-making is a common factor that is important in the therapy process. What are the four keys to decision-making?

a.

Information gathering, analysis, making a choice, and follow through

b.

Information gathering, analysis, contemplation, and reanalysis

c.

Expert advice, decision-focused thinking, openness, and reanalysis

d.

Expert advice, analysis, contemplation, and intuition

ANSWER:

a

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Medium

REFERENCES:

Become Competent in the Key Ingredients of Successful Helping

QUESTION TYPE:

Multiple Choice

HAS VARIABLES:

False

LEARNING OBJECTIVES:

EGAN.SKIL.19.01.03 - Become Competent in the Key Ingredients of Successful Helping

NATIONAL STANDARDS:

United States - CACREP 5j - Evidence-based counseling strategies and techniques for prevention and intervention
United States - CSHSE 6.16a - Theory and knowledge bases of prevention, intervention, and maintenance strategies to achieve maximum autonomy and functioning
United States - EPAS 8a - Critically choose and implement interventions to achieve practice goals and enhance capacities of clients and constituencies

DATE CREATED:

2/21/2018 2:49 PM

DATE MODIFIED:

2/28/2018 2:00 AM

11. According to the text, there are hundreds of different treatment models. Which of the following statements is the most accurate regarding the effectiveness of these different approaches?

a.

There are clear differences in the outcomes among the bona fide treatment models.

b.

There are clear advantages of some bona fide treatment models for some disorders (e.g., depression).

c.

There are no clear differences in the outcomes among the bona fide treatment models.

d.

There is evidence indicating that the treatment model is the primary driver of therapeutic success.

ANSWER:

c

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Medium

REFERENCES:

Become Competent in the Key Ingredients of Successful Helping

QUESTION TYPE:

Multiple Choice

HAS VARIABLES:

False

LEARNING OBJECTIVES:

EGAN.SKIL.19.01.03 - Become Competent in the Key Ingredients of Successful Helping

NATIONAL STANDARDS:

United States - CACREP 5a - Theories and models of counseling
United States - CSHSE 6.16a - Theory and knowledge bases of prevention, intervention, and maintenance strategies to achieve maximum autonomy and functioning
United States - EPAS 8a - Critically choose and implement interventions to achieve practice goals and enhance capacities of clients and constituencies

DATE CREATED:

2/21/2018 2:49 PM

DATE MODIFIED:

2/28/2018 2:00 AM

12. Uncertainty in decision-making and in the helping process

a.

is unlikely to be an issue in most cases.

b.

can be avoided in order to increase the efficiency of the therapeutic process.

c.

can be a place to find unlimited possibilities.

d.

should be avoided at all costs.

ANSWER:

c

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Medium

REFERENCES:

Embrace Uncertainty

QUESTION TYPE:

Multiple Choice

HAS VARIABLES:

False

LEARNING OBJECTIVES:

EGAN.SKIL.19.01.05 - Embrace Uncertainty

NATIONAL STANDARDS:

United States - CACREP 5a - Theories and models of counseling
United States - CSHSE 2.12e - An understanding of the capacities, limitations, and resiliency of human systems
United States - CSHSE 6.16a - Theory and knowledge bases of prevention, intervention, and maintenance strategies to achieve maximum autonomy and functioning
United States - EPAS 8a - Critically choose and implement interventions to achieve practice goals and enhance capacities of clients and constituencies

DATE CREATED:

2/21/2018 2:49 PM

DATE MODIFIED:

2/28/2018 2:00 AM

13. An important principle of dialogue in therapy involves

a.

convincing clients that their experiences are abnormal.

b.

convincing clients that the therapist knows best.

c.

co-creating an experience and the outcomes with clients.

d.

explaining to clients the impact of childhood experience on present and future conditions.

ANSWER:

c

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Easy

REFERENCES:

Become Competent in the Key Ingredients of Successful Helping

QUESTION TYPE:

Multiple Choice

HAS VARIABLES:

False

LEARNING OBJECTIVES:

EGAN.SKIL.19.01.03 - Become Competent in the Key Ingredients of Successful Helping

NATIONAL STANDARDS:

United States - CACREP 5g - Essential interviewing, counseling, and case conceptualization skills
United States - CSHSE 6.16b - Use empathy, reflection, and interpersonal skills to effectively engage diverse clients and constituencies
United States - EPAS 8b - Apply knowledge of human behavior and the social environment, person-in-environment, and other multidisciplinary theoretical frameworks in interventions with clients and constituencies

DATE CREATED:

2/21/2018 2:49 PM

DATE MODIFIED:

2/28/2018 2:00 AM

14. The ability to understand how the helper, client, their relationship, and the helping process itself can go wrong is the first step toward managing ________.

a.

counselor cynicism

b.

client transference

c.

the shadow side of helping

d.

the translator-practitioner syndrome

ANSWER:

c

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Medium

REFERENCES:

Move from Smart to Wise by Managing the Shadow Side of Helping

QUESTION TYPE:

Multiple Choice

HAS VARIABLES:

False

LEARNING OBJECTIVES:

EGAN.SKIL.19.01.04 - Move from Smart to Wise by Managing the Shadow Side of Helping

NATIONAL STANDARDS:

United States - CACREP 3i
United States - EPAS 8b - Apply knowledge of human behavior and the social environment, person-in-environment, and other multidisciplinary theoretical frameworks in interventions with clients and constituencies

DATE CREATED:

2/21/2018 2:49 PM

DATE MODIFIED:

2/28/2018 2:00 AM

15. Which of the following is true of effective therapists?

a.

They are aware of other people’s feelings, needs, and concerns.

b.

They have a solid set of interpersonal skills.

c.

They are flexible in their approach with clients.

d.

All these choices are correct.

ANSWER:

d

POINTS:

1

REFERENCES:

Become Competent in the Key Ingredients of Successful Helping

QUESTION TYPE:

Multiple Choice

HAS VARIABLES:

False

LEARNING OBJECTIVES:

EGAN.SKIL.19.01.03 - Become Competent in the Key Ingredients of Successful Helping

NATIONAL STANDARDS:

United States - CACREP 5f - Counseling and Helping Relationships - Counselor characteristics and behaviors that influence the counseling process.
United States - CSHSE 10.20b - Clarification of personal and professional values
United States - CSHSE 6.16c - Knowledge and skill development in the following areas: 1. Case management, 2. Intake interviewing, 3. Individual counseling, 4. Group facilitation and counseling, 5. Location and use of appropriate resources and referrals, and 6. Use of consultation
United States - EPAS 6a - Apply knowledge of human behavior and the social environment, person-in-environment, and other multidisciplinary theoretical frameworks to engage with clients and constituencies
United States - EPAS 6b - Use empathy, reflection, and interpersonal skills to effectively engage diverse clients and constituencies

DATE CREATED:

2/21/2018 2:49 PM

DATE MODIFIED:

2/28/2018 2:00 AM

16. Define and discuss the characteristics of problem situations by identifying how problem situations arise and the conditions that cause an individual to seek professional help with these situations. Explain the concepts of unused potential and missed opportunities in a counseling context. Compare and contrast clients seeking help with problem situations to those seeking help for issues related to unused potential and missed opportunities.

ANSWER:

Answers will vary.

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Medium

REFERENCES:

Become Competent in the Key Ingredients of Successful Helping

QUESTION TYPE:

Essay

HAS VARIABLES:

False

LEARNING OBJECTIVES:

EGAN.SKIL.19.01.03 - Become Competent in the Key Ingredients of Successful Helping

NATIONAL STANDARDS:

United States - CACREP 5a - Theories and models of counseling
United States - CSHSE 5.15a - Analysis and assessment of the needs of clients or client groups
United States - EPAS 7b - Apply knowledge of human behavior and the social environment, person-in-environment, and other multidisciplinary theoretical frameworks in the analysis of assessment data from clients and constituencies

DATE CREATED:

2/21/2018 2:49 PM

DATE MODIFIED:

2/28/2018 2:00 AM

17. What is positive psychology? What did Seligman and Csikszentmihalyi (2000) mean by the phrase “nurturing what is best,” and how has their work contributed to the development of positive psychology? What concerns have arisen with respect to positive psychology, and how did Lazarus (2000) address these concerns?

ANSWER:

Answers will vary.

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Medium

REFERENCES:

Become Competent in the Key Ingredients of Successful Helping

QUESTION TYPE:

Essay

HAS VARIABLES:

False

LEARNING OBJECTIVES:

EGAN.SKIL.19.01.03 - Become Competent in the Key Ingredients of Successful Helping

NATIONAL STANDARDS:

United States - CACREP 5a - Theories and models of counseling
United States - CSHSE 6.16a - Theory and knowledge bases of prevention, intervention, and maintenance strategies to achieve maximum autonomy and functioning
United States - EPAS 8a - Critically choose and implement interventions to achieve practice goals and enhance capacities of clients and constituencies

DATE CREATED:

2/21/2018 2:49 PM

DATE MODIFIED:

2/28/2018 2:00 AM

18. What is “client-directed and outcome-informed” (CDOI) helping, and what unique perspective does it bring? List the three principal outcome-focused goals of helping, and illustrate each of these goals with examples that demonstrate how CDOI is applied.

ANSWER:

Answers will vary.

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Medium

REFERENCES:

Become Competent in the Key Ingredients of Successful Helping

QUESTION TYPE:

Essay

HAS VARIABLES:

False

LEARNING OBJECTIVES:

EGAN.SKIL.19.01.03 - Become Competent in the Key Ingredients of Successful Helping

NATIONAL STANDARDS:

United States - CACREP 5a - Theories and models of counseling
United States - CSHSE 6.16a - Theory and knowledge bases of prevention, intervention, and maintenance strategies to achieve maximum autonomy and functioning
United States - CSHSE 9.19b - Client self-determination
United States - EPAS 8a - Critically choose and implement interventions to achieve practice goals and enhance capacities of clients and constituencies

DATE CREATED:

2/21/2018 2:49 PM

DATE MODIFIED:

2/28/2018 2:00 AM

19. List and discuss the ingredients of successful helping, and explain how they are “interdependent, fluid, and dynamic.” For this question, focus on two aspects of successful helping: problem management and the importance of morality and ethics. How are the key questions of problem management embedded in people everywhere as well as in a therapeutic context, and how do they relate to decision-making? How do the beliefs, values, norms, ethics, and morality of the client relate to successful therapy?

ANSWER:

Answers will vary.

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Medium

REFERENCES:

Become Competent in the Key Ingredients of Successful Helping

QUESTION TYPE:

Essay

HAS VARIABLES:

False

LEARNING OBJECTIVES:

EGAN.SKIL.19.01.03 - Become Competent in the Key Ingredients of Successful Helping

NATIONAL STANDARDS:

United States - CACREP 2g - Social and Cultural Diversity - The impact of spiritual beliefs on clients’ and counselors’ worldviews.
United States - CACREP 5a - Theories and models of counseling
United States - CSHSE 6.16a - Theory and knowledge bases of prevention, intervention, and maintenance strategies to achieve maximum autonomy and functioning
United States - EPAS 1a - Make ethical decisions by applying the standards of the NASW Code of Ethics, relevant laws and regulations, models for ethical decision-making, ethical conduct of research, and additional codes of ethics as appropriate to context
United States - EPAS 8b - Apply knowledge of human behavior and the social environment, person-in-environment, and other multidisciplinary theoretical frameworks in interventions with clients and constituencies

DATE CREATED:

2/21/2018 2:49 PM

DATE MODIFIED:

2/28/2018 2:00 AM

20. Discuss the uncertainties associated with the ingredients of helping and characterize the “shadow side” of helping. Define wisdom in this context and evaluate its importance.

ANSWER:

Answers will vary.

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Medium

REFERENCES:

Move from Smart to Wise by Managing the Shadow Side of Helping

QUESTION TYPE:

Essay

HAS VARIABLES:

False

LEARNING OBJECTIVES:

EGAN.SKIL.19.01.04 - Move from Smart to Wise by Managing the Shadow Side of Helping

NATIONAL STANDARDS:

United States - CACREP 5a - Theories and models of counseling
United States - CSHSE 6.16a - Theory and knowledge bases of prevention, intervention, and maintenance strategies to achieve maximum autonomy and functioning
United States - EPAS 8b - Apply knowledge of human behavior and the social environment, person-in-environment, and other multidisciplinary theoretical frameworks in interventions with clients and constituencies

DATE CREATED:

2/21/2018 2:49 PM

DATE MODIFIED:

2/28/2018 2:00 AM

+
-
Only 0 units of this product remain

You might also be interested in