Test Bank Tourism The Business of Hospitality and Travel, 6th Edition Roy A. Cook A+

$35.00
Test Bank Tourism The Business of Hospitality and Travel, 6th Edition Roy A. Cook A+

Test Bank Tourism The Business of Hospitality and Travel, 6th Edition Roy A. Cook A+

$35.00
Test Bank Tourism The Business of Hospitality and Travel, 6th Edition Roy A. Cook A+

1) Which of the following statements describing tourism is incorrect?

A) Services and tourism go hand in hand.

B) Tourism rebounds quickly from environmental impacts.

C) Tourism is not sensitive to economic ups and downs.

D) Tourism fits into 16 types of travel-related and hospitality services.

Answer: C

2) The U.S. Travel Association does NOT include which of the following in its definition of travel?

A) trips away from home to places 50 miles or more

B) relocating to another country

C) trips that include an overnight stay

D) one way (day trips)

Answer: B

3) The three broad categories of reasons to travel include ________.

A) vacation, visits to friends, and business

B) vacation, education, and business

C) relocation, business, and vacation

D) business, visits to friend, and health tourism

Answer: A

4) Airlines have formed ________ with other airlines (carriers) to provide seamless travel across states, countries, and continents.

A) strategic alliances

B) developmental delivery platforms

C) cooperatives

D) consortiums

Answer: A

5) Travel as an industry probably began to develop during the ________.

A) Empire Era

B) Middle Ages

C) Renaissance Era

D) Grand Tour Era

Answer: A

6) When was the euro currency introduced, signalling liberalization of travel among member nations of the European Union?

A) 2000

B) 2001

C) 2002

D) 2004

Answer: C

7) The increase in tourism industry activities with new roads, stagecoaches, passenger trains, and sailing ships marked which era?

A) Modern Era

B) Mobility Era

C) Grand Tour Era

D) Renaissance Era

Answer: B

8) Which of the following is NOT among the three basic building blocks used to measure financial success?

A) margin

B) turnover

C) leverage

D) return on investment (ROI)

Answer: D

9) Grand Tour participants usually found themselves visiting ________.

A) France, Italy, and Germany

B) Belgium, Switzerland, and England

C) England, Switzerland, and Germany

D) England, Germany, and Russia

Answer: A

10) Mass tourism can be traced to the introduction of paid vacations by ________.

A) Henry Ford

B) Dennis Tito

C) George Westinghouse

D) Thomas Cook

Answer: C

11) Factors that have discouraged travel do NOT include ________.

A) terrorism

B) economic instability

C) health scares

D) widespread Internet access

Answer: D

12) ________ are symbols or icons often used on maps to indicate points of interest, services, and attractions.

A) Legends

B) Scales

C) Indexes

D) Locators

Answer: A

13) Geography includes ________.

A) landforms, water, vegetation, climate, and also people

B) landforms, water, vegetation, and climate

C) landforms, vegetation, and climate

D) landforms, water, and climate

Answer: A

14) The four Ps of the marketing mix include all of the following EXCEPT ________.

A) product

B) place

C) productivity

D) price

Answer: C

15) The study of management provides a unified approach to planning, organizing, directing, and ________ present and future actions for accomplishing organization goals.

A) staffing

B) visualizing

C) capitalizing

D) controlling

Answer: D

16) Which of the following questions will help you identify ethical and unethical behavior?

A) Will I get caught?

B) Has someone else gotten away with the same action?

C) Will someone be hurt in this situation?

D) Will my actions increase profits?

Answer: C

17) The Mobility Era began in the ________ century.

A) seventeenth

B) eighteenth

C) nineteenth

D) twentieth

Answer: C

18) An organization's ________ allows it to read its environment and move in the direction of profitable operations.

A) financial information system

B) operations

C) marketing

D) management

Answer: A

19) The first space tourist spent how much for their trip to the International Space Station?

A) $10 million for 5 days

B) $20 million for 8 days

C) $30 million for 10 days

D) $40 million of 12 days

Answer: B

20) In the United States, a full-time employee has how much mandatory vacation time per year?

A) 0 days

B) 5 days

C) 10 days

D) 14 days

Answer: A

21) Which of the following is NOT on National Geographic's list of greatest destinations?

A) Tuscany

B) Mesa Verde

C) Great Barrier Reef

D) Antarctica

Answer: C

22) Tourism activities have historically demonstrated a general upward trend in numbers of participants and revenues.

Answer: TRUE

23) Tourism has its own distinctive industry code.

Answer: FALSE

24) The focal point for all tourism activities should be tourists.

Answer: TRUE

25) Japan is now the Asian nation with the most outbound travelers.

Answer: FALSE

26) The largest group of travelers during the Empire Era was the Greeks.

Answer: TRUE

27) Thomas Cook can be credited with organizing the first tour package.

Answer: TRUE

28) Robinson projection is a projection that resembles a flattened orange peel, and creates the most accurate view of the Earth, with the least amount of distortion.

Answer: FALSE

29) The imaginary line that runs north and south through Greenwich, England, and connects the two poles is called the prime meridian.

Answer: TRUE

30) Henry Ford's mass production of the Model T brought freedom to travel for millions of people.

Answer: TRUE

31) Many segments of the tourism industry are adding convenience charges on to their service offerings to improve profitability.

Answer: TRUE

32) Regional geography provides the means to identify and describe natural features over the entire Earth, including landforms, water, vegetation, and climate.

Answer: FALSE

33) Human and cultural geography describe the same features.

Answer: TRUE

34) A knowledge of human geography sensitizes travelers and prevents them from committing social blunders.

Answer: TRUE

35) Meeting visitor needs relies on a complex set of tools and techniques that is referred to as the marketing mix.

Answer: TRUE

36) Profits are revenues in excess of expenses.

Answer: TRUE

37) It is possible to create a flat map of the Earth without distortion.

Answer: FALSE

38) Marketing is often called the "language of business."

Answer: FALSE

39) Leverage refers to using other people's money.

Answer: TRUE

40) Tourism will never lead to environmental degradation.

Answer: FALSE

41) The only way to decide how to act ethically in an organization is to follow a published code of ethics.

Answer: FALSE

42) The services industry is growing faster than the manufacturing industry.

Answer: TRUE

43) Most of the world (70%) is covered by water.

Answer: TRUE

44) Chinese is the most commonly spoken language in the industrialized wor

+
-
Only 0 units of this product remain

You might also be interested in